Avokádós mártogatós (Guacamole)
Hozzávalók
1 darab paradicsom
1 bio zöldcitrom
1 gerezd fokhagyma
4 szár koriander
1 avokádó
½ pepperoni
3 evőkanál olívaolaj
só
bors
Elkészítés
Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, a csumáját eltávolítjuk, és finomra felkockázzuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, megtöröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a kés hátával összenyomkodjuk. A koriandert megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és a szár fás részét eltávolítjuk.
Az avokádót elfelezzük, kimagozzuk, a húsát kikanalazzuk, és durvára felkockázzuk, majd tálban villával finoman szétnyomkodjuk.
A pepperonit finom csíkokra vágjuk. Az összes hozzávalót villával összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd sóval és borssal ízesítjük.
Az avokádót elfelezzük, kimagozzuk, a húsát kikanalazzuk, és durvára felkockázzuk, majd tálban villával finoman szétnyomkodjuk.
A pepperonit finom csíkokra vágjuk. Az összes hozzávalót villával összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd sóval és borssal ízesítjük.
Tippek:
A mártogatós légmentesen lezárva, nem fényáteresztő edényben hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolható.
Pitához, friss zöldségekhez (pl. sárgarépa, zeller szár, uborka) ajánljuk.
Pitához, friss zöldségekhez (pl. sárgarépa, zeller szár, uborka) ajánljuk.
Kedvencnek jelölöm
Avokádós mártogatós (Guacamole)
Hozzávalók
kb. 2 adag elkészítéséhez
1 darab paradicsom
1 bio zöldcitrom
1 gerezd fokhagyma
4 szár koriander
1 avokádó
½ pepperoni
3 evőkanál olívaolaj
só
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, a csumáját eltávolítjuk, és finomra felkockázzuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, megtöröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a kés hátával összenyomkodjuk. A koriandert megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és a szár fás részét eltávolítjuk.
Az avokádót elfelezzük, kimagozzuk, a húsát kikanalazzuk, és durvára felkockázzuk, majd tálban villával finoman szétnyomkodjuk.
A pepperonit finom csíkokra vágjuk. Az összes hozzávalót villával összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd sóval és borssal ízesítjük.
Az avokádót elfelezzük, kimagozzuk, a húsát kikanalazzuk, és durvára felkockázzuk, majd tálban villával finoman szétnyomkodjuk.
A pepperonit finom csíkokra vágjuk. Az összes hozzávalót villával összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd sóval és borssal ízesítjük.
Tippek:
A mártogatós légmentesen lezárva, nem fényáteresztő edényben hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolható.
Pitához, friss zöldségekhez (pl. sárgarépa, zeller szár, uborka) ajánljuk.
Pitához, friss zöldségekhez (pl. sárgarépa, zeller szár, uborka) ajánljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?