Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Köleses gombóc

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 darab

Hozzávalók

kb. 8-10 darab elkészítéséhez

Gombóchoz:

150 g köles
500 ml tej
100 g cukor

Forgatáshoz:

20 g vaj vagy margarin
kb. 60 g zsemlemorzsa

Tetejére:

25 g dió
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kölest szűrőben, folyó víz alatt átöblítjük.

Elkészítés:

Gombóc:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a kölest, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát. Visszavesszük alatta a lángot, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Amikor megpuhult és teljesen beszívta a folyadékot, félretesszük hűlni. A kihűlt, dermedt kölesből benedvesített kézzel gombócokat formázunk.

Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd durvára vágott dióval és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Növényi tejjel és növényi margarinnal (vagy kókuszzsírral) készítve a desszert vegán.
A Köleses gombóc receptje 8-10 gombóc elkésztésére elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!