Köleses gombóc
Hozzávalók
Gombóchoz:
Forgatáshoz:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a kölest, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát. Visszavesszük alatta a lángot, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Amikor megpuhult és teljesen beszívta a folyadékot, félretesszük hűlni. A kihűlt, dermedt kölesből benedvesített kézzel gombócokat formázunk.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd durvára vágott dióval és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Köleses gombóc
Hozzávalók
kb. 8-10 darab elkészítéséhez
Forgatáshoz:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a kölest, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát. Visszavesszük alatta a lángot, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Amikor megpuhult és teljesen beszívta a folyadékot, félretesszük hűlni. A kihűlt, dermedt kölesből benedvesített kézzel gombócokat formázunk.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd durvára vágott dióval és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig
100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?