Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Avokádós tészta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4-6 adag elkészítéséhez

150 g tökmag
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 darab érett avokádó
2 evőkanál tökmagolaj
kb. 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
500 g tészta, pl. linguine, spagetti vagy tagliatelle
kb. 3 evőkanál grapefruitlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tökmagot tapadásmentes serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg, majd tányéron hagyjuk kihűlni.

A tökmagot vágjuk durvára, és 2 evőkanálnyit tegyünk félre. Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. Mossuk meg a petrezselymet, és tépjük le a leveleket. A levelek felét tegyük félre. Az avokádókat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, és a húsát vágjuk ki a héjából.

Tegyük a tökmagot, a fokhagymát, a petrezselymet, az avokádódarabokat, a tökmagolajat és a VEGA-krémet egy turmixgéppbe, és pürésítsük. Ízlés szerint fűszerezzük olasz fűszerkeverékkel és sóval.

Főzzük ki a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, a főzővízből kb. 300 ml-t tegyünk félre.

Egy széles serpenyőben alaposan keverjük össze a tésztavizet a pestóval. Adjuk hozzá a főtt tésztát, a grapefruitlevet és a maradék tökmagot, és szükség esetén fűszerezzük újra. Szórjuk meg az avokádós tésztát petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Tippek:

A tökmagolaj helyett használhatunk napraforgóolajat is.
A grapefruitlé helyett a citromlé is tökéletes.
Avokádós tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!
Alapanyag keresése