
Avokádós tészta



Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés:
A tökmagot vágjuk durvára, és 2 evőkanálnyit tegyünk félre. Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. Mossuk meg a petrezselymet, és tépjük le a leveleket. A levelek felét tegyük félre. Az avokádókat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, és a húsát vágjuk ki a héjából.
Tegyük a tökmagot, a fokhagymát, a petrezselymet, az avokádódarabokat, a tökmagolajat és a VEGA-krémet egy turmixgéppbe, és pürésítsük. Ízlés szerint fűszerezzük olasz fűszerkeverékkel és sóval.
Főzzük ki a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, a főzővízből kb. 300 ml-t tegyünk félre.
Egy széles serpenyőben alaposan keverjük össze a tésztavizet a pestóval. Adjuk hozzá a főtt tésztát, a grapefruitlevet és a maradék tökmagot, és szükség esetén fűszerezzük újra. Szórjuk meg az avokádós tésztát petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Tippek:
A grapefruitlé helyett a citromlé is tökéletes.


Avokádós tészta
Hozzávalók
4-6 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tökmagot vágjuk durvára, és 2 evőkanálnyit tegyünk félre. Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. Mossuk meg a petrezselymet, és tépjük le a leveleket. A levelek felét tegyük félre. Az avokádókat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, és a húsát vágjuk ki a héjából.
Tegyük a tökmagot, a fokhagymát, a petrezselymet, az avokádódarabokat, a tökmagolajat és a VEGA-krémet egy turmixgéppbe, és pürésítsük. Ízlés szerint fűszerezzük olasz fűszerkeverékkel és sóval.
Főzzük ki a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, a főzővízből kb. 300 ml-t tegyünk félre.
Egy széles serpenyőben alaposan keverjük össze a tésztavizet a pestóval. Adjuk hozzá a főtt tésztát, a grapefruitlevet és a maradék tökmagot, és szükség esetén fűszerezzük újra. Szórjuk meg az avokádós tésztát petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Tippek:
A grapefruitlé helyett a citromlé is tökéletes.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?