Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán zöldségek serpenyőben

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Hummuszhoz:

125 g csicseriborsó (lecsöpögtetett súly)
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál szezámpaszta
1 csipet őrölt kömény

Serpenyős zöldségekhez:

1000 g vegyes zöldség, pl. paprika, cukkini, sárgarépa, brokkoli, cukorborsó, spenótlevél
1 közepes hagyma
1 gerezd fokhagyma
50 g mag nélküli aszalt datolya
4 evőkanál olívaolaj
1-2 teáskanál curry paszta piros vagy sárga
4 evőkanál szójaszósz
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A paprikát, cukkinit és sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk vagy meghámozzuk, és 1,5 cm-es darabokra vágjuk. Tisztítsuk meg a brokkolit, és vágjuk apró virágokra, használjuk fel a szárát is, ezeket vágjuk 1,5 cm-es darabokra. Tisztítsuk meg a cukorborsót, és vágjuk félbe. Válogassuk át a spenótot, mossuk meg és szűrjük le egy szitán. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, vágjuk félbe, majd vágjuk csíkokra. A datolyát szintén vágjuk csíkokra.

Elkészítés:

Hummusz:
Szűrjük le a csicseriborsót egy szitán. Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. Tegyük a lecsepegtetett csicseriborsót, a fokhagymagerezdeket, a szezámpasztát és a köményt egy keverőtálba. Adjunk 4 evőkanál Cuisine VEGA-t a csicseriborsóhoz. A maradék Cuisine VEGA-t a serpenyős zöldségekhez használjuk fel. A csicseriborsót botmixerrel pürésítsük finomra, majd sóval ízesítsük, és tálalásig tegyük a hűtőbe.

Serpenyős zöldségek:
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. A paprika- és sárgarépadarabokat közepes lángon kb. 2 percig pároljuk. Adjuk hozzá a hagymacsíkokat, a fokhagymát, a brokkolit és a cukkinit, és pároljuk további 3 percig.
Keverjük össze a currypasztát, a maradék Cuisine VEGA-t és a szójaszószt. Egy evőkanál segítségével fokozatosan adjuk hozzá a Cuisine VEGA keveréket. Mindig adjunk hozzá egy kis folyadékot, amikor a folyadék elpárolgott, így a zöldségek haraphatóak, a zöldségek pedig zöldek maradnak. Adjuk hozzá a cukorborsót és a spenótot, főzzük további 1-2 percig.

A vegán serpenyős zöldségeket sózzuk, borsozzuk, és szórjuk rá a datolyacsíkokat. Tálaljuk a hummusszal.

Tippek:

A zöldségeket legjobb wok serpenyőben elkészíteni.
A zöldségeket rizzsel vagy metélt tésztával is tálalhatjuk.
A főzési idő lerövidül, ha fagyasztott zöldségeket használunk.
Vegán zöldségek serpenyőben

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!