Vegán zöldségek serpenyőben
Hozzávalók
Hummuszhoz:
125 g csicseriborsó (lecsöpögtetett súly)
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál szezámpaszta
1 csipet őrölt kömény
250 ml Dr. Oetker Cuisine VEGA
só
Serpenyős zöldségekhez:
1000 g vegyes zöldség, pl. paprika, cukkini, sárgarépa, brokkoli, cukorborsó, spenótlevél
1 közepes hagyma
1 gerezd fokhagyma
50 g mag nélküli aszalt datolya
4 evőkanál olívaolaj
1-2 teáskanál curry paszta piros vagy sárga
4 evőkanál szójaszósz
só
frissen őrölt bors
Elkészítés
Előkészítés:
A paprikát, cukkinit és sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk vagy meghámozzuk, és 1,5 cm-es darabokra vágjuk. Tisztítsuk meg a brokkolit, és vágjuk apró virágokra, használjuk fel a szárát is, ezeket vágjuk 1,5 cm-es darabokra. Tisztítsuk meg a cukorborsót, és vágjuk félbe. Válogassuk át a spenótot, mossuk meg és szűrjük le egy szitán. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, vágjuk félbe, majd vágjuk csíkokra. A datolyát szintén vágjuk csíkokra.
Elkészítés:
Hummusz:
Szűrjük le a csicseriborsót egy szitán. Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. Tegyük a lecsepegtetett csicseriborsót, a fokhagymagerezdeket, a szezámpasztát és a köményt egy keverőtálba. Adjunk 4 evőkanál Cuisine VEGA-t a csicseriborsóhoz. A maradék Cuisine VEGA-t a serpenyős zöldségekhez használjuk fel. A csicseriborsót botmixerrel pürésítsük finomra, majd sóval ízesítsük, és tálalásig tegyük a hűtőbe.
Serpenyős zöldségek:
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. A paprika- és sárgarépadarabokat közepes lángon kb. 2 percig pároljuk. Adjuk hozzá a hagymacsíkokat, a fokhagymát, a brokkolit és a cukkinit, és pároljuk további 3 percig.
Keverjük össze a currypasztát, a maradék Cuisine VEGA-t és a szójaszószt. Egy evőkanál segítségével fokozatosan adjuk hozzá a Cuisine VEGA keveréket. Mindig adjunk hozzá egy kis folyadékot, amikor a folyadék elpárolgott, így a zöldségek haraphatóak, a zöldségek pedig zöldek maradnak. Adjuk hozzá a cukorborsót és a spenótot, főzzük további 1-2 percig.
A vegán serpenyős zöldségeket sózzuk, borsozzuk, és szórjuk rá a datolyacsíkokat. Tálaljuk a hummusszal.
Szűrjük le a csicseriborsót egy szitán. Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. Tegyük a lecsepegtetett csicseriborsót, a fokhagymagerezdeket, a szezámpasztát és a köményt egy keverőtálba. Adjunk 4 evőkanál Cuisine VEGA-t a csicseriborsóhoz. A maradék Cuisine VEGA-t a serpenyős zöldségekhez használjuk fel. A csicseriborsót botmixerrel pürésítsük finomra, majd sóval ízesítsük, és tálalásig tegyük a hűtőbe.
Serpenyős zöldségek:
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. A paprika- és sárgarépadarabokat közepes lángon kb. 2 percig pároljuk. Adjuk hozzá a hagymacsíkokat, a fokhagymát, a brokkolit és a cukkinit, és pároljuk további 3 percig.
Keverjük össze a currypasztát, a maradék Cuisine VEGA-t és a szójaszószt. Egy evőkanál segítségével fokozatosan adjuk hozzá a Cuisine VEGA keveréket. Mindig adjunk hozzá egy kis folyadékot, amikor a folyadék elpárolgott, így a zöldségek haraphatóak, a zöldségek pedig zöldek maradnak. Adjuk hozzá a cukorborsót és a spenótot, főzzük további 1-2 percig.
A vegán serpenyős zöldségeket sózzuk, borsozzuk, és szórjuk rá a datolyacsíkokat. Tálaljuk a hummusszal.
Tippek:
A zöldségeket legjobb wok serpenyőben elkészíteni.
A zöldségeket rizzsel vagy metélt tésztával is tálalhatjuk.
A főzési idő lerövidül, ha fagyasztott zöldségeket használunk.
A zöldségeket rizzsel vagy metélt tésztával is tálalhatjuk.
A főzési idő lerövidül, ha fagyasztott zöldségeket használunk.
Kedvencnek jelölöm
Vegán zöldségek serpenyőben
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Hummuszhoz:
125 g csicseriborsó (lecsöpögtetett súly)
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál szezámpaszta
1 csipet őrölt kömény
250 ml Dr. Oetker Cuisine VEGA
só
Serpenyős zöldségekhez:
1000 g vegyes zöldség, pl. paprika, cukkini, sárgarépa, brokkoli, cukorborsó, spenótlevél
1 közepes hagyma
1 gerezd fokhagyma
50 g mag nélküli aszalt datolya
4 evőkanál olívaolaj
1-2 teáskanál curry paszta piros vagy sárga
4 evőkanál szójaszósz
só
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A paprikát, cukkinit és sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk vagy meghámozzuk, és 1,5 cm-es darabokra vágjuk. Tisztítsuk meg a brokkolit, és vágjuk apró virágokra, használjuk fel a szárát is, ezeket vágjuk 1,5 cm-es darabokra. Tisztítsuk meg a cukorborsót, és vágjuk félbe. Válogassuk át a spenótot, mossuk meg és szűrjük le egy szitán. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, vágjuk félbe, majd vágjuk csíkokra. A datolyát szintén vágjuk csíkokra.
Elkészítés:
Hummusz:
Szűrjük le a csicseriborsót egy szitán. Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. Tegyük a lecsepegtetett csicseriborsót, a fokhagymagerezdeket, a szezámpasztát és a köményt egy keverőtálba. Adjunk 4 evőkanál Cuisine VEGA-t a csicseriborsóhoz. A maradék Cuisine VEGA-t a serpenyős zöldségekhez használjuk fel. A csicseriborsót botmixerrel pürésítsük finomra, majd sóval ízesítsük, és tálalásig tegyük a hűtőbe.
Serpenyős zöldségek:
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. A paprika- és sárgarépadarabokat közepes lángon kb. 2 percig pároljuk. Adjuk hozzá a hagymacsíkokat, a fokhagymát, a brokkolit és a cukkinit, és pároljuk további 3 percig.
Keverjük össze a currypasztát, a maradék Cuisine VEGA-t és a szójaszószt. Egy evőkanál segítségével fokozatosan adjuk hozzá a Cuisine VEGA keveréket. Mindig adjunk hozzá egy kis folyadékot, amikor a folyadék elpárolgott, így a zöldségek haraphatóak, a zöldségek pedig zöldek maradnak. Adjuk hozzá a cukorborsót és a spenótot, főzzük további 1-2 percig.
A vegán serpenyős zöldségeket sózzuk, borsozzuk, és szórjuk rá a datolyacsíkokat. Tálaljuk a hummusszal.
Szűrjük le a csicseriborsót egy szitán. Hámozzuk meg és vágjuk durvára a fokhagymát. Tegyük a lecsepegtetett csicseriborsót, a fokhagymagerezdeket, a szezámpasztát és a köményt egy keverőtálba. Adjunk 4 evőkanál Cuisine VEGA-t a csicseriborsóhoz. A maradék Cuisine VEGA-t a serpenyős zöldségekhez használjuk fel. A csicseriborsót botmixerrel pürésítsük finomra, majd sóval ízesítsük, és tálalásig tegyük a hűtőbe.
Serpenyős zöldségek:
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben. A paprika- és sárgarépadarabokat közepes lángon kb. 2 percig pároljuk. Adjuk hozzá a hagymacsíkokat, a fokhagymát, a brokkolit és a cukkinit, és pároljuk további 3 percig.
Keverjük össze a currypasztát, a maradék Cuisine VEGA-t és a szójaszószt. Egy evőkanál segítségével fokozatosan adjuk hozzá a Cuisine VEGA keveréket. Mindig adjunk hozzá egy kis folyadékot, amikor a folyadék elpárolgott, így a zöldségek haraphatóak, a zöldségek pedig zöldek maradnak. Adjuk hozzá a cukorborsót és a spenótot, főzzük további 1-2 percig.
A vegán serpenyős zöldségeket sózzuk, borsozzuk, és szórjuk rá a datolyacsíkokat. Tálaljuk a hummusszal.
Tippek:
A zöldségeket legjobb wok serpenyőben elkészíteni.
A zöldségeket rizzsel vagy metélt tésztával is tálalhatjuk.
A főzési idő lerövidül, ha fagyasztott zöldségeket használunk.
A zöldségeket rizzsel vagy metélt tésztával is tálalhatjuk.
A főzési idő lerövidül, ha fagyasztott zöldségeket használunk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?