Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldséges vegán lasagne

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Tepsi (kb. 30 x 22 cm, kb. 3 l űrtartalom):

Töltelékhez:

1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
½ piros chilipaprika (lehet chilipehely)
1 kg vegyes zöldség (padlizsán, cukkini, paprika, sárgarépa)
3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
400 g leszűrt paradicsom
frissen őrölt bors
1 teáskanál oregánó

Béchamel mártáshoz:

3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
50 g búzaliszt
150 ml zöldségalaplé
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
40 g vegán sajt

Rétegezéshez:

12 darab vegán lasagne lap (előfőzés nélkül, kb. 250 g)
60 g vegán sajt

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymagerezdeket, és vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg, magozzuk ki és vágjuk finomra a chilipaprikát. Megjegyzés: Mivel a chili nagyon csípős, a hüvely feldolgozásakor érdemes gumikesztyűt viselni. Tisztítsuk meg a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát, majd vágjuk apró kockákra. Hámozzuk meg a sárgarépát, és vágjuk apró kockákra.

Elkészítés:

Töltelék:
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben vagy fazékban. A padlizsánkockákat 5 percig kevergetve sütjük. Ezután adjuk hozzá a többi zöldséget, és kevergetve főzzük kb. 8-10 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét, pirítsuk rövid ideig, majd adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot, és fedő nélkül pároljuk kb. 5 percig. A mártást sóval, borssal és oregánóval ízesítjük.

Besamell mártás:
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. A lisztet keverjük bele az olajba. Fokozatosan keverjük bele a zöldségalaplevet, és adjuk hozzá a Cuisine VEGA-t, és forraljuk fel a mártást. Keverjük bele a reszelt sajtot, és ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Rétegezzük a lasagne-t:
Tegyük a zöldségkeverék kb. 1/3-át a tepsi aljára. Tegyünk rá egy réteg lasagne lapot (3 lapot), először kenjünk rá egy kis bechamel mártást, majd a zöldségkeverék újabb harmadát. Helyezzen rá egy újabb réteg lasagne lapot (3 lapot), bechamel mártást és a zöldségkeverék 1/3-át, így 4 réteg lasagne lesz. Az utolsó réteget befejezzük a bechamel mártással. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Helyezzük a tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a lasagne-t.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a zöldséges lasagnét a sütőből, és hagyjuk állni kb. 5 percig, mielőtt felvágjuk.

Tippek:

A lasagne mellé passzol a friss fejes saláta.
Tálalás előtt tetszés szerint szórjuk meg petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Zöldséges vegán lasagne

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!