Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Babapiskótás

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 tojás
11 ek. cukor
11 ek. olaj
2,5 dl tej
15 ek. liszt
1 tk. szódabikarbóna

Krémhez:

25 dkg margarin
2 ek. porcukor
4 tojás
25 dkg porcukor

Áztatáshoz:

2 csomag babapiskóta
főtt fekete kávé az áztatáshoz (kb. 3 adagnyi)

Tetejére:

Dr. Oetker Tortadara kakaós vagy reszelt csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük.
A tepsit kikenjük, lisztezzük.
A kávét lefőzzük.
A 4 tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.

Elkészítés

Az egy tojást a cukorral, olajjal kikavarjuk. Egy másik edényben a liszthez adjuk a szódabikarbónát. A két részt összekeverjük és a tejet folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá.
180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A 4 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral és egy csomag vaníliacukorral gőz fölött simára kavarjuk.
Amíg kihűl, a margarint a 2 ek. porcukorral kikavarjuk. A két krémet összekeverjük.
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk.
A krém felét a kihűlt tésztára kenjük.
A babpiskótákat beleforgatjuk a kávéba és a krémre helyezzük, végül a maradék krémmel befedjük a piskótákat.

Tálalás

A tetejére tortadarát vagy reszelt csokit teszünk.

Tárolás

Mindenképpen hűtőben szükséges tárolni.

Alternatív elkészítés

Tepsi mérete: 23×38 cm
Babapiskótás

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!