Tiramisu brownies
Hozzávalók
Sütőforma (a süteményhez mellékelve):
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Brownies
2 darab tojás (M-es)
100 ml víz
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
Áztatáshoz:
150 ml erős kávé
150 ml Amaretto (mandulalikőr)
Tiramisu krémhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
250 g mascarpone krémsajt
30 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
kb. 100 g babapiskóta
Díszítéshez:
Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát a leírás alapján állítsuk össze és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport és a hozzávalókat öntsük egy keverőtálba és kézi habverővel alaposan keverjük ki. A tésztát a formában osszuk el egyenletesen, a tetejét simítsuk el és a tetejét szórjuk meg a reszelt csokoládéval. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk hűlni.
Keverjük össze a kávét és az Amarettót egy mély tálban. Amíg a brownie még meleg, locsoljunk rá kb. 5 evőkanálnyi keveréket, és hagyjuk kihűlni a formában.
Tiramisu krém:
Óvatosan vegyük ki a brownie-t a formából, és helyezzük egy süteményestálra. A tejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. Keverjük össze a mascarponét a cukorral, a vaníliás cukorral és az Amarettóval. A masszához adjuk hozzá a felvert tejszínt és keverjük össze. A mascarpone krém felét kenjük a brownie-ra. Mártsuk a babapiskótát az előre elkészített amarettós kávéba, és helyezzük őket szorosan egymás mellé a krém tetejére. A maradék mascarponés krémet kenjük a babapiskótára. A brownie-t legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Díszítés:
Szitáljuk kakaót a krémre és azonnal tálaljuk a tiramisu brownie-t.
A süteményport és a hozzávalókat öntsük egy keverőtálba és kézi habverővel alaposan keverjük ki. A tésztát a formában osszuk el egyenletesen, a tetejét simítsuk el és a tetejét szórjuk meg a reszelt csokoládéval. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk hűlni.
Keverjük össze a kávét és az Amarettót egy mély tálban. Amíg a brownie még meleg, locsoljunk rá kb. 5 evőkanálnyi keveréket, és hagyjuk kihűlni a formában.
Tiramisu krém:
Óvatosan vegyük ki a brownie-t a formából, és helyezzük egy süteményestálra. A tejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. Keverjük össze a mascarponét a cukorral, a vaníliás cukorral és az Amarettóval. A masszához adjuk hozzá a felvert tejszínt és keverjük össze. A mascarpone krém felét kenjük a brownie-ra. Mártsuk a babapiskótát az előre elkészített amarettós kávéba, és helyezzük őket szorosan egymás mellé a krém tetejére. A maradék mascarponés krémet kenjük a babapiskótára. A brownie-t legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Díszítés:
Szitáljuk kakaót a krémre és azonnal tálaljuk a tiramisu brownie-t.
Kedvencnek jelölöm
Tiramisu brownies
Hozzávalók
16 szelet elkészítéséhez
Sütőforma (a süteményhez mellékelve):
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Brownies
2 darab tojás (M-es)
100 ml víz
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
Áztatáshoz:
150 ml erős kávé
150 ml Amaretto (mandulalikőr)
Tiramisu krémhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
250 g mascarpone krémsajt
30 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
kb. 100 g babapiskóta
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát a leírás alapján állítsuk össze és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport és a hozzávalókat öntsük egy keverőtálba és kézi habverővel alaposan keverjük ki. A tésztát a formában osszuk el egyenletesen, a tetejét simítsuk el és a tetejét szórjuk meg a reszelt csokoládéval. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk hűlni.
Keverjük össze a kávét és az Amarettót egy mély tálban. Amíg a brownie még meleg, locsoljunk rá kb. 5 evőkanálnyi keveréket, és hagyjuk kihűlni a formában.
Tiramisu krém:
Óvatosan vegyük ki a brownie-t a formából, és helyezzük egy süteményestálra. A tejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. Keverjük össze a mascarponét a cukorral, a vaníliás cukorral és az Amarettóval. A masszához adjuk hozzá a felvert tejszínt és keverjük össze. A mascarpone krém felét kenjük a brownie-ra. Mártsuk a babapiskótát az előre elkészített amarettós kávéba, és helyezzük őket szorosan egymás mellé a krém tetejére. A maradék mascarponés krémet kenjük a babapiskótára. A brownie-t legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Díszítés:
Szitáljuk kakaót a krémre és azonnal tálaljuk a tiramisu brownie-t.
A süteményport és a hozzávalókat öntsük egy keverőtálba és kézi habverővel alaposan keverjük ki. A tésztát a formában osszuk el egyenletesen, a tetejét simítsuk el és a tetejét szórjuk meg a reszelt csokoládéval. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk hűlni.
Keverjük össze a kávét és az Amarettót egy mély tálban. Amíg a brownie még meleg, locsoljunk rá kb. 5 evőkanálnyi keveréket, és hagyjuk kihűlni a formában.
Tiramisu krém:
Óvatosan vegyük ki a brownie-t a formából, és helyezzük egy süteményestálra. A tejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. Keverjük össze a mascarponét a cukorral, a vaníliás cukorral és az Amarettóval. A masszához adjuk hozzá a felvert tejszínt és keverjük össze. A mascarpone krém felét kenjük a brownie-ra. Mártsuk a babapiskótát az előre elkészített amarettós kávéba, és helyezzük őket szorosan egymás mellé a krém tetejére. A maradék mascarponés krémet kenjük a babapiskótára. A brownie-t legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Díszítés:
Szitáljuk kakaót a krémre és azonnal tálaljuk a tiramisu brownie-t.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?