Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu brownies

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

16 szelet elkészítéséhez

Sütőforma (a süteményhez mellékelve):

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
100 ml víz
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Áztatáshoz:

150 ml erős kávé
150 ml Amaretto (mandulalikőr)

Tiramisu krémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
30 g cukor
1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
kb. 100 g babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát a leírás alapján állítsuk össze és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport és a hozzávalókat öntsük egy keverőtálba és kézi habverővel alaposan keverjük ki. A tésztát a formában osszuk el egyenletesen, a tetejét simítsuk el és a tetejét szórjuk meg a reszelt csokoládéval. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk hűlni.

Keverjük össze a kávét és az Amarettót egy mély tálban. Amíg a brownie még meleg, locsoljunk rá kb. 5 evőkanálnyi keveréket, és hagyjuk kihűlni a formában.

Tiramisu krém:
Óvatosan vegyük ki a brownie-t a formából, és helyezzük egy süteményestálra. A tejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. Keverjük össze a mascarponét a cukorral, a vaníliás cukorral és az Amarettóval. A masszához adjuk hozzá a felvert tejszínt és keverjük össze. A mascarpone krém felét kenjük a brownie-ra. Mártsuk a babapiskótát az előre elkészített amarettós kávéba, és helyezzük őket szorosan egymás mellé a krém tetejére. A maradék mascarponés krémet kenjük a babapiskótára. A brownie-t legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.

Díszítés:
Szitáljuk kakaót a krémre és azonnal tálaljuk a tiramisu brownie-t.
Tiramisu brownies

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!