Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu brownies

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

16 szelet elkészítéséhez

Sütőforma (a süteményhez mellékelve):

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
100 ml víz
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Áztatáshoz:

150 ml erős kávé
150 ml Amaretto (mandulalikőr)

Tiramisu krémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
30 g cukor
1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
kb. 100 g babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát a leírás alapján állítsuk össze és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport és a hozzávalókat öntsük egy keverőtálba és kézi habverővel alaposan keverjük ki. A tésztát a formában osszuk el egyenletesen, a tetejét simítsuk el és a tetejét szórjuk meg a reszelt csokoládéval. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk hűlni.

Keverjük össze a kávét és az Amarettót egy mély tálban. Amíg a brownie még meleg, locsoljunk rá kb. 5 evőkanálnyi keveréket, és hagyjuk kihűlni a formában.

Tiramisu krém:
Óvatosan vegyük ki a brownie-t a formából, és helyezzük egy süteményestálra. A tejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. Keverjük össze a mascarponét a cukorral, a vaníliás cukorral és az Amarettóval. A masszához adjuk hozzá a felvert tejszínt és keverjük össze. A mascarpone krém felét kenjük a brownie-ra. Mártsuk a babapiskótát az előre elkészített amarettós kávéba, és helyezzük őket szorosan egymás mellé a krém tetejére. A maradék mascarponés krémet kenjük a babapiskótára. A brownie-t legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.

Díszítés:
Szitáljuk kakaót a krémre és azonnal tálaljuk a tiramisu brownie-t.
Tiramisu brownies

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!