Farsangi fonat
Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tojást, a cukrot, a citromhéjat, az aromát és a sót egy keverőedényben elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a tésztához szitáljuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává keverjük.
A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 10 x 120 mm csíkokra szaggatjuk. 3 csíkot az egyik végükön összefogunk, majd összefonjuk. A fonatok mindkét oldalát a forró olajban aranysárgára sütjük.
Sütési idő: kb. 3 perc
Sütés után a fonatokat konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni, és még melegen porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek
Méreténél fogva mártogatós süteménynek is alkalmas, ízlés szerint lekvárt, olvasztott csokoládét, vagy édes csatnit kínálhatunk mellé.
Farsangi fonat
Hozzávalók
kb. 8-10 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tojást, a cukrot, a citromhéjat, az aromát és a sót egy keverőedényben elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a tésztához szitáljuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává keverjük.
A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 10 x 120 mm csíkokra szaggatjuk. 3 csíkot az egyik végükön összefogunk, majd összefonjuk. A fonatok mindkét oldalát a forró olajban aranysárgára sütjük.
Sütési idő: kb. 3 perc
Sütés után a fonatokat konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni, és még melegen porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek
Méreténél fogva mártogatós süteménynek is alkalmas, ízlés szerint lekvárt, olvasztott csokoládét, vagy édes csatnit kínálhatunk mellé.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
2021. February. 08. 19:57
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?