Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Farsangi fonat

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 darab elkészítéséhez

Tésztához:

1 darab tojás (közepes méretű)
30 g porcukor
3 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csipet só
50 ml habtejszín
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

Napraforgóolaj
Porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A napraforgóolajat egy főzőedényben vagy olajsütőben kb. 170°C-ra felhevítjük.

Elkészítés:

A Farsangi fonat hozzávalót pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tojást, a cukrot, a citromhéjat, az aromát és a sót egy keverőedényben elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a tésztához szitáljuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává keverjük.

A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 10 x 120 mm csíkokra szaggatjuk. 3 csíkot az egyik végükön összefogunk, majd összefonjuk. A fonatok mindkét oldalát a forró olajban aranysárgára sütjük.

Sütési idő: kb. 3 perc

Sütés után a fonatokat konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni, és még melegen porcukorral meghintve tálaljuk.

Tippek

A Farsangi fonat nagyszerű desszert könnyű ebédek után, valamint önállóan is megállja a helyét uzsonnaként.
Méreténél fogva mártogatós süteménynek is alkalmas, ízlés szerint lekvárt, olvasztott csokoládét, vagy édes csatnit kínálhatunk mellé.
A Farsangi fonat a mexikói churros hazai hasonmása, ropogós, ízletes vendégváró sütemény.

Hozzászólások

M
Mezeiné Horváth Katalin
Dátum 2021. February. 08. 19:57
Citromaroma helyett használhatok kifacsart citromlevet?

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
70 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!