Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Farsangi fonat

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 darab elkészítéséhez

Tésztához:

1 darab tojás (közepes méretű)
30 g porcukor
3 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csipet só
50 ml habtejszín
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

Napraforgóolaj
Porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A napraforgóolajat egy főzőedényben vagy olajsütőben kb. 170°C-ra felhevítjük.

Elkészítés:

A Farsangi fonat hozzávalót pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tojást, a cukrot, a citromhéjat, az aromát és a sót egy keverőedényben elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a tésztához szitáljuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává keverjük.

A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 10 x 120 mm csíkokra szaggatjuk. 3 csíkot az egyik végükön összefogunk, majd összefonjuk. A fonatok mindkét oldalát a forró olajban aranysárgára sütjük.

Sütési idő: kb. 3 perc

Sütés után a fonatokat konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni, és még melegen porcukorral meghintve tálaljuk.

Tippek

A Farsangi fonat nagyszerű desszert könnyű ebédek után, valamint önállóan is megállja a helyét uzsonnaként.
Méreténél fogva mártogatós süteménynek is alkalmas, ízlés szerint lekvárt, olvasztott csokoládét, vagy édes csatnit kínálhatunk mellé.
A Farsangi fonat a mexikói churros hazai hasonmása, ropogós, ízletes vendégváró sütemény.

Hozzászólások

M
Mezeiné Horváth Katalin
Dátum 2021. February. 08. 19:57
Citromaroma helyett használhatok kifacsart citromlevet?

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
57 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!