Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Farsangi fonat

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 darab elkészítéséhez

Tésztához:

1 tojás (közepes méretű)
30 g porcukor
3 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csipet só
50 ml habtejszín
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

Napraforgóolaj
Porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A napraforgóolajat egy főzőedényben vagy olajsütőben kb. 170°C-ra felhevítjük.

Elkészítés:

A Farsangi fonat hozzávalót pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tojást, a cukrot, a citromhéjat, az aromát és a sót egy keverőedényben elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a tésztához szitáljuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává keverjük.

A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 10 x 120 mm csíkokra szaggatjuk. 3 csíkot az egyik végükön összefogunk, majd összefonjuk. A fonatok mindkét oldalát a forró olajban aranysárgára sütjük.

Sütési idő: kb. 3 perc

Sütés után a fonatokat konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni, és még melegen porcukorral meghintve tálaljuk.

Tippek

A Farsangi fonat nagyszerű desszert könnyű ebédek után, valamint önállóan is megállja a helyét uzsonnaként.
Méreténél fogva mártogatós süteménynek is alkalmas, ízlés szerint lekvárt, olvasztott csokoládét, vagy édes csatnit kínálhatunk mellé.
A Farsangi fonat a mexikói churros hazai hasonmása, ropogós, ízletes vendégváró sütemény.

Hozzászólások

M
Mezeiné Horváth Katalin
Dátum 2021. February. 08. 19:57
Citromaroma helyett használhatok kifacsart citromlevet?

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!