Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Farsangi fonat

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8-10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 darab elkészítéséhez

Tésztához:

1 darab tojás (közepes méretű)
30 g porcukor
3 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csipet só
50 ml habtejszín
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

Napraforgóolaj
Porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A napraforgóolajat egy főzőedényben vagy olajsütőben kb. 170°C-ra felhevítjük.

Elkészítés:

A Farsangi fonat hozzávalót pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tojást, a cukrot, a citromhéjat, az aromát és a sót egy keverőedényben elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a tésztához szitáljuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává keverjük.

A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 10 x 120 mm csíkokra szaggatjuk. 3 csíkot az egyik végükön összefogunk, majd összefonjuk. A fonatok mindkét oldalát a forró olajban aranysárgára sütjük.

Sütési idő: kb. 3 perc

Sütés után a fonatokat konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni, és még melegen porcukorral meghintve tálaljuk.

Tippek

A Farsangi fonat nagyszerű desszert könnyű ebédek után, valamint önállóan is megállja a helyét uzsonnaként.
Méreténél fogva mártogatós süteménynek is alkalmas, ízlés szerint lekvárt, olvasztott csokoládét, vagy édes csatnit kínálhatunk mellé.
A Farsangi fonat a mexikói churros hazai hasonmása, ropogós, ízletes vendégváró sütemény.

Hozzászólások

M
Mezeiné Horváth Katalin
Dátum 2021. February. 08. 19:57
Citromaroma helyett használhatok kifacsart citromlevet?

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!