Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baileys sütinyalóka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

100 g darált kekszmorzsa vagy sütimaradék
kb. 4-6 evőkanál Baileys

A díszítéshez:

2-3 evőkanál csokireszelék, csokiforgács

Ezenkívül:

kb. 8 db fa nyárs
sütőpapír
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kekszmorzsához először csak 4 evőkanál likőrt adunk, majd kézzel összegyúrjuk úgy, hogy nedves, formázható masszát kapjunk. Ha a kekszmorzsák nem tapadnak össze, adjunk hozzá még egy kis likőrt. A masszát hengerré formázzuk, és 8 egyforma méretű szeletre vágjuk, majd mindegyikből 1-1 golyót formázunk.

Díszítés:

A tortabevonót durvára aprítjuk és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. A pálcikákat kb. 1 cm-re nyomjuk az olvasztott csokiba, majd a golyókba. Ha ezzel megvagyunk, mehetnek fél órára a hűtőbe.
Hűtés után már elég szilárdan fognak állni a sütinyalókák, bátran beleforgathatjuk a bevonóba, majd állítsuk bele valamibe őket, hogy megszáradjanak. Ilyenkor tudjuk díszíteni is, amíg még folyós.
Csokiforgáccsal, reszelékkel megszórjuk.
Javaslat: Ha a tortabevonó túlságosan megszilárdulna, akkor gőz fölött ismét megolvaszthatjuk.

Tippek:

A sütemény jól záró dobozban, hűtőszekrényben kb. 2 hétig tárolható.
Baileys helyett a süteményt elkészíthetjük kávélikőrrel vagy narancslével is.
Díszítéshez használhatunk Dr. Oetker Tortadarát is.
Baileys sütinyalóka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!