
Baileys sütinyalóka



Hozzávalók
100 g darált kekszmorzsa vagy sütimaradék
kb. 4-6 evőkanál Baileys
A díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
2-3 evőkanál csokireszelék, csokiforgács
Ezenkívül:
kb. 8 db fa nyárs
sütőpapír
Elkészítés
Elkészítés
A kekszmorzsához először csak 4 evőkanál likőrt adunk, majd kézzel összegyúrjuk úgy, hogy nedves, formázható masszát kapjunk. Ha a kekszmorzsák nem tapadnak össze, adjunk hozzá még egy kis likőrt. A masszát hengerré formázzuk, és 8 egyforma méretű szeletre vágjuk, majd mindegyikből 1-1 golyót formázunk.
Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. A pálcikákat kb. 1 cm-re nyomjuk az olvasztott csokiba, majd a golyókba. Ha ezzel megvagyunk, mehetnek fél órára a hűtőbe.
Hűtés után már elég szilárdan fognak állni a sütinyalókák, bátran beleforgathatjuk a bevonóba, majd állítsuk bele valamibe őket, hogy megszáradjanak. Ilyenkor tudjuk díszíteni is, amíg még folyós.
Csokiforgáccsal, reszelékkel megszórjuk.
Javaslat: Ha a tortabevonó túlságosan megszilárdulna, akkor gőz fölött ismét megolvaszthatjuk.
Hűtés után már elég szilárdan fognak állni a sütinyalókák, bátran beleforgathatjuk a bevonóba, majd állítsuk bele valamibe őket, hogy megszáradjanak. Ilyenkor tudjuk díszíteni is, amíg még folyós.
Csokiforgáccsal, reszelékkel megszórjuk.
Javaslat: Ha a tortabevonó túlságosan megszilárdulna, akkor gőz fölött ismét megolvaszthatjuk.
Tippek:
A sütemény jól záró dobozban, hűtőszekrényben kb. 2 hétig tárolható.
Baileys helyett a süteményt elkészíthetjük kávélikőrrel vagy narancslével is.
Díszítéshez használhatunk Dr. Oetker Tortadarát is.
Baileys helyett a süteményt elkészíthetjük kávélikőrrel vagy narancslével is.
Díszítéshez használhatunk Dr. Oetker Tortadarát is.

Kedvencnek jelölöm

Baileys sütinyalóka
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
100 g darált kekszmorzsa vagy sütimaradék
kb. 4-6 evőkanál Baileys
Ezenkívül:
kb. 8 db fa nyárs
sütőpapír
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés
A kekszmorzsához először csak 4 evőkanál likőrt adunk, majd kézzel összegyúrjuk úgy, hogy nedves, formázható masszát kapjunk. Ha a kekszmorzsák nem tapadnak össze, adjunk hozzá még egy kis likőrt. A masszát hengerré formázzuk, és 8 egyforma méretű szeletre vágjuk, majd mindegyikből 1-1 golyót formázunk.
Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk és gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. A pálcikákat kb. 1 cm-re nyomjuk az olvasztott csokiba, majd a golyókba. Ha ezzel megvagyunk, mehetnek fél órára a hűtőbe.
Hűtés után már elég szilárdan fognak állni a sütinyalókák, bátran beleforgathatjuk a bevonóba, majd állítsuk bele valamibe őket, hogy megszáradjanak. Ilyenkor tudjuk díszíteni is, amíg még folyós.
Csokiforgáccsal, reszelékkel megszórjuk.
Javaslat: Ha a tortabevonó túlságosan megszilárdulna, akkor gőz fölött ismét megolvaszthatjuk.
Hűtés után már elég szilárdan fognak állni a sütinyalókák, bátran beleforgathatjuk a bevonóba, majd állítsuk bele valamibe őket, hogy megszáradjanak. Ilyenkor tudjuk díszíteni is, amíg még folyós.
Csokiforgáccsal, reszelékkel megszórjuk.
Javaslat: Ha a tortabevonó túlságosan megszilárdulna, akkor gőz fölött ismét megolvaszthatjuk.
Tippek:
A sütemény jól záró dobozban, hűtőszekrényben kb. 2 hétig tárolható.
Baileys helyett a süteményt elkészíthetjük kávélikőrrel vagy narancslével is.
Díszítéshez használhatunk Dr. Oetker Tortadarát is.
Baileys helyett a süteményt elkészíthetjük kávélikőrrel vagy narancslével is.
Díszítéshez használhatunk Dr. Oetker Tortadarát is.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?