Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bajor tönkölycsiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
75 g tejföl
1 teáskanál cukor
175 ml meleg víz
1 teáskanál só

Kenéshez:

100 ml víz
40 g szódabikarbóna

Szóráshoz:

nagy szemű só, szezámmag, mák, lenmag, tökmag, vagy napraforgómag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Bajor tönkölycsiga péksütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A teljes kiőrlésű tönkölylisztet az élesztővel egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) kb. 2 perc alatt sima felületű tésztává összedolgozzuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tésztát finoman megszórjuk liszttel, a munkafelületen rövid idő alatt még egyszer átgyúrjuk, majd 12 egyenlő méretű darabra osztjuk. Az így kapott tésztadarabokat egyesével kb. 25 cm hosszú hengerekké sodorjuk. Mindegyik hengert feltekerjük csiga formában (1. fotó). A csigákat a sütőlemezre helyezzük.

Kenés:
A vizet egy kis lábasban felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, lassan, óvatosan hozzákeverjük a szódabikarbónát (vigyázzunk, erősen pezseghet). Hagyjuk kicsit lehűlni. Ecset segítségével kétszer átkenjük a csigákat a szódabikarbónás vízzel (2. fotó). Ezután megszórjuk sóval, vagy tetszőleges magvakkal. A sütőlemezt, a sütő középső részébe helyezzük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Bajor tönkölycsiga péksüteményt a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni, vagy langyosan tálaljuk.

Tipp:

A Bajor tönkölycsiga péksütemény lefagyasztható.
A sütemény tetejére sütés előtt ízlés szerint szórhatunk szezámmagot, vágott mandulát, mákot, napraforgómagot, pisztáciát, tökmagot, lenmagot.
Bajor tönkölycsiga Bajor tönkölycsiga Bajor tönkölycsiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!