
Bájos lekváros kekszek



Hozzávalók
Linzer tészta:
Töltelék:
A tepsihez:
Elkészítés
Elkészítés:
Linzer tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai keverőgéppel (dagasztóspirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagolva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tepsit sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróval ( Ø 4 cm) szívformákat szúrunk ki, tepsibe tesszük és az egyik felét megsütjük. A szívek másik felét 30 mp-re a sütőbe tesszük, kivesszük, kisebb szívformájú kiszúróval (Ø 1 cm) óvatosan mintákat nyomunk a kekszre és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A szívecskéket sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A minta nélküli kekszek alsó felét megkenjük az eperdzsemmel vagy lekvárral. A maradék dzsemet vagy lekvárt rotyogva felfőzzük és ecsettel vékonyan megkenjük a mintázott Bájos lekváros kekszek sütemény felső felét és hagyjuk megszáradni, végül összeragasztjuk a kekszeket.
Tipp:


Bájos lekváros kekszek
Hozzávalók
kb. 60 darab elkészítéséhez
Linzer tészta:
Töltelék:
A tepsihez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Linzer tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai keverőgéppel (dagasztóspirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagolva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tepsit sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróval ( Ø 4 cm) szívformákat szúrunk ki, tepsibe tesszük és az egyik felét megsütjük. A szívek másik felét 30 mp-re a sütőbe tesszük, kivesszük, kisebb szívformájú kiszúróval (Ø 1 cm) óvatosan mintákat nyomunk a kekszre és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A szívecskéket sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A minta nélküli kekszek alsó felét megkenjük az eperdzsemmel vagy lekvárral. A maradék dzsemet vagy lekvárt rotyogva felfőzzük és ecsettel vékonyan megkenjük a mintázott Bájos lekváros kekszek sütemény felső felét és hagyjuk megszáradni, végül összeragasztjuk a kekszeket.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?