Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bájos lekváros kekszek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60 darab elkészítéséhez

Linzer tészta:

300 g búzaliszt
100 g porcukor
1 csipet só
200 g lágy vaj vagy margarin

Töltelék:

kb. 8 evőkanál eperdzsem vagy lekvár

A tepsihez:

sütőpapír
szív formájú kiszúró, 4 cm
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Bájos lekváros kekszek sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Linzer tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai keverőgéppel (dagasztóspirál) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagolva kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Közben a tepsit sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk. A kiszúróval ( Ø 4 cm) szívformákat szúrunk ki, tepsibe tesszük és az egyik felét megsütjük. A szívek másik felét 30 mp-re a sütőbe tesszük, kivesszük, kisebb szívformájú kiszúróval (Ø 1 cm) óvatosan mintákat nyomunk a kekszre és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A szívecskéket sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A minta nélküli kekszek alsó felét megkenjük az eperdzsemmel vagy lekvárral. A maradék dzsemet vagy lekvárt rotyogva felfőzzük és ecsettel vékonyan megkenjük a mintázott Bájos lekváros kekszek sütemény felső felét és hagyjuk megszáradni, végül összeragasztjuk a kekszeket.

Tipp:

A Bájos lekváros kekszek sütemény hosszan eltartható, az a legjobb, ha szorosan záródó dobozban pergamenpapír között tároljuk (kb. 2 hét).
Bájos lekváros kekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!