Sacher golyók
Hozzávalók
Tepsihez (20x15 cm):
Tésztához:
Összeállításhoz:
Bevonáshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra keverjük, ezután hozzáöntjük a tejet is. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt a tepsivel egy rácsra tesszük és hagyjuk teljes kihűlni. Miután teljesen kihűlt, késes aprítóban (esetleg kézzel) morzsás állagúra aprítjuk-morzsoljuk. A süteménymorzsát egy keverőtálba tesszük, és apránként hozzádolgozzuk a sárgabaracklekvárt egészen addig, amíg jól formázható „tésztát” kapunk, és kb. 18-20 darab kis golyót formázunk belőle.
A tortabevonót összetördeljük, majd egy fém tálba tesszük, és vízgőz felett felolvasztjuk. Átkeverjük, majd két villa segítségével megmártjuk a golyókat a csokoládémázban. A megmártott golyókat jól lecsepegtetjük, sütőpapírra vagy sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon. Ezután tetszés szerint a dekor tollakkal díszítjük.
Sacher golyók
Hozzávalók
kb. 18-20 darab elkészítéséhez
Tepsihez (20x15 cm):
Összeállításhoz:
Bevonáshoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra keverjük, ezután hozzáöntjük a tejet is. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt a tepsivel egy rácsra tesszük és hagyjuk teljes kihűlni. Miután teljesen kihűlt, késes aprítóban (esetleg kézzel) morzsás állagúra aprítjuk-morzsoljuk. A süteménymorzsát egy keverőtálba tesszük, és apránként hozzádolgozzuk a sárgabaracklekvárt egészen addig, amíg jól formázható „tésztát” kapunk, és kb. 18-20 darab kis golyót formázunk belőle.
A tortabevonót összetördeljük, majd egy fém tálba tesszük, és vízgőz felett felolvasztjuk. Átkeverjük, majd két villa segítségével megmártjuk a golyókat a csokoládémázban. A megmártott golyókat jól lecsepegtetjük, sütőpapírra vagy sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon. Ezután tetszés szerint a dekor tollakkal díszítjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?