Sacher golyók
Hozzávalók
Tepsihez (20x15 cm):
Tésztához:
Összeállításhoz:
Bevonáshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra keverjük, ezután hozzáöntjük a tejet is. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt a tepsivel egy rácsra tesszük és hagyjuk teljes kihűlni. Miután teljesen kihűlt, késes aprítóban (esetleg kézzel) morzsás állagúra aprítjuk-morzsoljuk. A süteménymorzsát egy keverőtálba tesszük, és apránként hozzádolgozzuk a sárgabaracklekvárt egészen addig, amíg jól formázható „tésztát” kapunk, és kb. 18-20 darab kis golyót formázunk belőle.
A tortabevonót összetördeljük, majd egy fém tálba tesszük, és vízgőz felett felolvasztjuk. Átkeverjük, majd két villa segítségével megmártjuk a golyókat a csokoládémázban. A megmártott golyókat jól lecsepegtetjük, sütőpapírra vagy sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon. Ezután tetszés szerint a dekor tollakkal díszítjük.
Sacher golyók
Hozzávalók
kb. 18-20 darab elkészítéséhez
Tepsihez (20x15 cm):
Összeállításhoz:
Bevonáshoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra keverjük, ezután hozzáöntjük a tejet is. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 23-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt a tepsivel egy rácsra tesszük és hagyjuk teljes kihűlni. Miután teljesen kihűlt, késes aprítóban (esetleg kézzel) morzsás állagúra aprítjuk-morzsoljuk. A süteménymorzsát egy keverőtálba tesszük, és apránként hozzádolgozzuk a sárgabaracklekvárt egészen addig, amíg jól formázható „tésztát” kapunk, és kb. 18-20 darab kis golyót formázunk belőle.
A tortabevonót összetördeljük, majd egy fém tálba tesszük, és vízgőz felett felolvasztjuk. Átkeverjük, majd két villa segítségével megmártjuk a golyókat a csokoládémázban. A megmártott golyókat jól lecsepegtetjük, sütőpapírra vagy sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon. Ezután tetszés szerint a dekor tollakkal díszítjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?