Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sacher golyók

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18-20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18-20 darab elkészítéséhez

Tepsihez (20x15 cm):

sütőpapír

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
80 g cukor
50 ml tej
130 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Összeállításhoz:

kb. 150 g sárgabaracklekvár

Bevonáshoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra keverjük, ezután hozzáöntjük a tejet is. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 23-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt a tepsivel egy rácsra tesszük és hagyjuk teljes kihűlni. Miután teljesen kihűlt, késes aprítóban (esetleg kézzel) morzsás állagúra aprítjuk-morzsoljuk. A süteménymorzsát egy keverőtálba tesszük, és apránként hozzádolgozzuk a sárgabaracklekvárt egészen addig, amíg jól formázható „tésztát” kapunk, és kb. 18-20 darab kis golyót formázunk belőle.

A tortabevonót összetördeljük, majd egy fém tálba tesszük, és vízgőz felett felolvasztjuk. Átkeverjük, majd két villa segítségével megmártjuk a golyókat a csokoládémázban. A megmártott golyókat jól lecsepegtetjük, sütőpapírra vagy sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk, hogy a csokoládémáz megszilárduljon. Ezután tetszés szerint a dekor tollakkal díszítjük.
Sacher golyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!