Bálint napi csokis szívek
Hozzávalók
Bálint napi csokis szívek
2,5 dl tej
10 dkg Rama
2 dkg élesztő
12,5 dkg cukor
50 dkg liszt
csipet só
1 cs vanillinDr. oetker Vanillincukor
2 tojás
Rama (a kenéshez)
tej- és étcsoki (a díszítéshez)
Elkészítés
Elkészítés
A tejet forróra melegítjük, majd beledobjuk a Ramát. Ha felolvadt benne (rásegíthetünk kevergetéssel), jól átkeverjük, a cukoradagból kiveszünk egy evőkanálnyit és belemorzsoljuk az élesztőt, újabb keverés, és hagyjuk felfutni 15 percig.
Kimérjük a többi hozzávalót is, és a tojáson kívül mindent belerakunk egy tálba, majd a lisztes keverékbe egy mélyedést készítünk, és abba ütjük a tojásokat, majd a margarinos tejet is beleöntjük, és 5-6 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha laza, könnyű fánktésztához hasonló. Letakarjuk és meleg helyen 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Erősen lisztezett gyúrólapra öntjük a megkelt tésztát, jól meglisztezzük, és fél centisre nyújtjuk. Szív alakú szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szíveket. 20 percig hagyjuk még kelni.
Ha ez letelt, 30-40 gramm olvasztott margarinnal megkenjük a szíveket, majd nem előmelegített sütőben 170°C-on 15-20 percig sütjük.
Ha kész, rácson hűlni hagyjuk.
Gőz felett felolvasztunk 200 grammnyi csokoládét és a szíveket megmártjuk benne.
Kimérjük a többi hozzávalót is, és a tojáson kívül mindent belerakunk egy tálba, majd a lisztes keverékbe egy mélyedést készítünk, és abba ütjük a tojásokat, majd a margarinos tejet is beleöntjük, és 5-6 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha laza, könnyű fánktésztához hasonló. Letakarjuk és meleg helyen 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Erősen lisztezett gyúrólapra öntjük a megkelt tésztát, jól meglisztezzük, és fél centisre nyújtjuk. Szív alakú szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szíveket. 20 percig hagyjuk még kelni.
Ha ez letelt, 30-40 gramm olvasztott margarinnal megkenjük a szíveket, majd nem előmelegített sütőben 170°C-on 15-20 percig sütjük.
Ha kész, rácson hűlni hagyjuk.
Gőz felett felolvasztunk 200 grammnyi csokoládét és a szíveket megmártjuk benne.
Tálalás
3 kisebb gáztepsinyi adag lesz belőle.
Tárolás
Frissen az igazi, de dobozban egy kevés vízzel egy feles pohárban, vagy egy gerezd almával, esetleg megszurkált naranccsal tovább is puha marad.
Kedvencnek jelölöm
Bálint napi csokis szívek
Hozzávalók
Bálint napi csokis szívek
2,5 dl tej
10 dkg Rama
2 dkg élesztő
12,5 dkg cukor
50 dkg liszt
csipet só
1 cs vanillinDr. Oetker Vanillincukor
2 tojás
Rama (a kenéshez)
tej- és étcsoki (a díszítéshez)
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejet forróra melegítjük, majd beledobjuk a Ramát. Ha felolvadt benne (rásegíthetünk kevergetéssel), jól átkeverjük, a cukoradagból kiveszünk egy evőkanálnyit és belemorzsoljuk az élesztőt, újabb keverés, és hagyjuk felfutni 15 percig.
Kimérjük a többi hozzávalót is, és a tojáson kívül mindent belerakunk egy tálba, majd a lisztes keverékbe egy mélyedést készítünk, és abba ütjük a tojásokat, majd a margarinos tejet is beleöntjük, és 5-6 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha laza, könnyű fánktésztához hasonló. Letakarjuk és meleg helyen 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Erősen lisztezett gyúrólapra öntjük a megkelt tésztát, jól meglisztezzük, és fél centisre nyújtjuk. Szív alakú szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szíveket. 20 percig hagyjuk még kelni.
Ha ez letelt, 30-40 gramm olvasztott margarinnal megkenjük a szíveket, majd nem előmelegített sütőben 170°C-on 15-20 percig sütjük.
Ha kész, rácson hűlni hagyjuk.
Gőz felett felolvasztunk 200 grammnyi csokoládét és a szíveket megmártjuk benne.
Kimérjük a többi hozzávalót is, és a tojáson kívül mindent belerakunk egy tálba, majd a lisztes keverékbe egy mélyedést készítünk, és abba ütjük a tojásokat, majd a margarinos tejet is beleöntjük, és 5-6 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha laza, könnyű fánktésztához hasonló. Letakarjuk és meleg helyen 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Erősen lisztezett gyúrólapra öntjük a megkelt tésztát, jól meglisztezzük, és fél centisre nyújtjuk. Szív alakú szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szíveket. 20 percig hagyjuk még kelni.
Ha ez letelt, 30-40 gramm olvasztott margarinnal megkenjük a szíveket, majd nem előmelegített sütőben 170°C-on 15-20 percig sütjük.
Ha kész, rácson hűlni hagyjuk.
Gőz felett felolvasztunk 200 grammnyi csokoládét és a szíveket megmártjuk benne.
Tálalás
3 kisebb gáztepsinyi adag lesz belőle.
Tárolás
Frissen az igazi, de dobozban egy kevés vízzel egy feles pohárban, vagy egy gerezd almával, esetleg megszurkált naranccsal tovább is puha marad.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?