Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bálint napi csokis szívek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Bálint napi csokis szívek

2,5 dl tej
10 dkg Rama
2 dkg élesztő
12,5 dkg cukor
50 dkg liszt
csipet só
2 tojás
Rama (a kenéshez)
tej- és étcsoki (a díszítéshez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet forróra melegítjük, majd beledobjuk a Ramát. Ha felolvadt benne (rásegíthetünk kevergetéssel), jól átkeverjük, a cukoradagból kiveszünk egy evőkanálnyit és belemorzsoljuk az élesztőt, újabb keverés, és hagyjuk felfutni 15 percig.
Kimérjük a többi hozzávalót is, és a tojáson kívül mindent belerakunk egy tálba, majd a lisztes keverékbe egy mélyedést készítünk, és abba ütjük a tojásokat, majd a margarinos tejet is beleöntjük, és 5-6 percig dagasztjuk. Akkor jó, ha laza, könnyű fánktésztához hasonló. Letakarjuk és meleg helyen 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Erősen lisztezett gyúrólapra öntjük a megkelt tésztát, jól meglisztezzük, és fél centisre nyújtjuk. Szív alakú szaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szíveket. 20 percig hagyjuk még kelni.
Ha ez letelt, 30-40 gramm olvasztott margarinnal megkenjük a szíveket, majd nem előmelegített sütőben 170°C-on 15-20 percig sütjük.
Ha kész, rácson hűlni hagyjuk.
Gőz felett felolvasztunk 200 grammnyi csokoládét és a szíveket megmártjuk benne.

Tálalás

3 kisebb gáztepsinyi adag lesz belőle.

Tárolás

Frissen az igazi, de dobozban egy kevés vízzel egy feles pohárban, vagy egy gerezd almával, esetleg megszurkált naranccsal tovább is puha marad.
Bálint napi csokis szívek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!