Csokoládés praliné
Hozzávalók
Négyszögletes csatos tortaformához (28x18 cm):
kevés zsiradék
sütőpapír
Ropogós alaphoz:
200 g mézes ízű keksz
100 g fehércsokoládé
100 g vaj
Tetejére:
3 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
100 g vaj
2 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
Díszítéshez:
kb. 2 evőkanál Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaforma alját kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Ropogós alap:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, majd a vajjal edényben kevergetés közben lassú tűzön felolvasztjuk. A kekszet ledaráljuk vagy nyújtódeszkán, egy sodrófa segítségével finomra törjük. Az olvasztott masszát a keksszel jól elkeverjük, kanál segítségével a tortaformába simítjuk, és jól elegyengetjük. A tortalapot hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni.
Tetejére:
A prémium tortabevonót durvára aprítjuk, a vajjal és a Bourbon vaníliás cukorral edényben kevergetés közben lassú tűzön felolvasztjuk. A masszát jól elkeverjük, és az alapra kenjük. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A süteményt kb. 30 perccel tálalás előtt kivesszük a hűtőszekrényből. Az édességet kivesszük a formából, kakaóval megszórjuk, majd meleg vízbe mártott éles késsel kis négyszögekre, pl. rombuszokra (kb. 2x2 cm) vágjuk.
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, majd a vajjal edényben kevergetés közben lassú tűzön felolvasztjuk. A kekszet ledaráljuk vagy nyújtódeszkán, egy sodrófa segítségével finomra törjük. Az olvasztott masszát a keksszel jól elkeverjük, kanál segítségével a tortaformába simítjuk, és jól elegyengetjük. A tortalapot hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni.
Tetejére:
A prémium tortabevonót durvára aprítjuk, a vajjal és a Bourbon vaníliás cukorral edényben kevergetés közben lassú tűzön felolvasztjuk. A masszát jól elkeverjük, és az alapra kenjük. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A süteményt kb. 30 perccel tálalás előtt kivesszük a hűtőszekrényből. Az édességet kivesszük a formából, kakaóval megszórjuk, majd meleg vízbe mártott éles késsel kis négyszögekre, pl. rombuszokra (kb. 2x2 cm) vágjuk.
Tippek:
Négyszögletes csatos tortaforma hiányában, elkészíthetjük (megfelelő méretű) szögletes felfújtformában is.
Jól záró dobozban 3 hétig tárolható a hűtőszekrényben.
Jól záró dobozban 3 hétig tárolható a hűtőszekrényben.
Kedvencnek jelölöm
Csokoládés praliné
Hozzávalók
kb. 70 darab elkészítéséhez
Négyszögletes csatos tortaformához (28x18 cm):
kevés zsiradék
sütőpapír
Ropogós alaphoz:
200 g mézes ízű keksz
100 g fehércsokoládé
100 g vaj
Tetejére:
100 g vaj
Díszítéshez:
kb. 2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaforma alját kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Ropogós alap:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, majd a vajjal edényben kevergetés közben lassú tűzön felolvasztjuk. A kekszet ledaráljuk vagy nyújtódeszkán, egy sodrófa segítségével finomra törjük. Az olvasztott masszát a keksszel jól elkeverjük, kanál segítségével a tortaformába simítjuk, és jól elegyengetjük. A tortalapot hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni.
Tetejére:
A prémium tortabevonót durvára aprítjuk, a vajjal és a Bourbon vaníliás cukorral edényben kevergetés közben lassú tűzön felolvasztjuk. A masszát jól elkeverjük, és az alapra kenjük. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A süteményt kb. 30 perccel tálalás előtt kivesszük a hűtőszekrényből. Az édességet kivesszük a formából, kakaóval megszórjuk, majd meleg vízbe mártott éles késsel kis négyszögekre, pl. rombuszokra (kb. 2x2 cm) vágjuk.
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, majd a vajjal edényben kevergetés közben lassú tűzön felolvasztjuk. A kekszet ledaráljuk vagy nyújtódeszkán, egy sodrófa segítségével finomra törjük. Az olvasztott masszát a keksszel jól elkeverjük, kanál segítségével a tortaformába simítjuk, és jól elegyengetjük. A tortalapot hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni.
Tetejére:
A prémium tortabevonót durvára aprítjuk, a vajjal és a Bourbon vaníliás cukorral edényben kevergetés közben lassú tűzön felolvasztjuk. A masszát jól elkeverjük, és az alapra kenjük. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A süteményt kb. 30 perccel tálalás előtt kivesszük a hűtőszekrényből. Az édességet kivesszük a formából, kakaóval megszórjuk, majd meleg vízbe mártott éles késsel kis négyszögekre, pl. rombuszokra (kb. 2x2 cm) vágjuk.
Tippek:
Négyszögletes csatos tortaforma hiányában, elkészíthetjük (megfelelő méretű) szögletes felfújtformában is.
Jól záró dobozban 3 hétig tárolható a hűtőszekrényben.
Jól záró dobozban 3 hétig tárolható a hűtőszekrényben.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?