Csokoládés praliné
Hozzávalók
Négyszögletes csatos tortaformához (28x18 cm):
Ropogós alaphoz:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, majd a vajjal edényben kevergetés közben lassú tűzön felolvasztjuk. A kekszet ledaráljuk vagy nyújtódeszkán, egy sodrófa segítségével finomra törjük. Az olvasztott masszát a keksszel jól elkeverjük, kanál segítségével a tortaformába simítjuk, és jól elegyengetjük. A tortalapot hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni.
Tetejére:
A prémium tortabevonót durvára aprítjuk, a vajjal és a Bourbon vaníliás cukorral edényben kevergetés közben lassú tűzön felolvasztjuk. A masszát jól elkeverjük, és az alapra kenjük. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A süteményt kb. 30 perccel tálalás előtt kivesszük a hűtőszekrényből. Az édességet kivesszük a formából, kakaóval megszórjuk, majd meleg vízbe mártott éles késsel kis négyszögekre, pl. rombuszokra (kb. 2x2 cm) vágjuk.
Tippek:
Jól záró dobozban 3 hétig tárolható a hűtőszekrényben.
Csokoládés praliné
Hozzávalók
kb. 70 darab elkészítéséhez
Négyszögletes csatos tortaformához (28x18 cm):
Ropogós alaphoz:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, majd a vajjal edényben kevergetés közben lassú tűzön felolvasztjuk. A kekszet ledaráljuk vagy nyújtódeszkán, egy sodrófa segítségével finomra törjük. Az olvasztott masszát a keksszel jól elkeverjük, kanál segítségével a tortaformába simítjuk, és jól elegyengetjük. A tortalapot hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni.
Tetejére:
A prémium tortabevonót durvára aprítjuk, a vajjal és a Bourbon vaníliás cukorral edényben kevergetés közben lassú tűzön felolvasztjuk. A masszát jól elkeverjük, és az alapra kenjük. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A süteményt kb. 30 perccel tálalás előtt kivesszük a hűtőszekrényből. Az édességet kivesszük a formából, kakaóval megszórjuk, majd meleg vízbe mártott éles késsel kis négyszögekre, pl. rombuszokra (kb. 2x2 cm) vágjuk.
Tippek:
Jól záró dobozban 3 hétig tárolható a hűtőszekrényben.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?