Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banán split torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Piskótatésztához:

3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

3 – 4 darab érett banán
600 ml hideg habtejszín
25 g cukor
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét (reszelve)

Díszítéshez:

kb. 60 ml csokoládészósz
csokoládés zebratekercsek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Helyezzünk egy sütőpapírt a formába és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele a masszába. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában, felületét simítsuk le, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a piskótalapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. Egyszer vízszintesen vágjuk át az alapot.

Töltelék:
Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk hosszában félbe, és helyezzük az alsó alapra úgy, hogy 1 cm-es szegélyt hagyjunk szabadon. A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a reszelt tortabevonót. A krém felét kenjük a banánokra, és simítsuk el a széléig. Helyezzük rá a felső réteget, enyhén nyomkodjuk le, és kenjük rá a maradék krémet. Egy teáskanállal készítsünk kis mélyedéseket, és legalább 2 órán át hűtsük a tortát.

Díszítés:
Tálalás előtt öntsük a csokoládéöntetet a mélyedésekbe, és csorgassuk rá a tortára. Helyezzük a tetejére a zebratekercseket. Tetszés szerint díszítsük a tortát friss banánszeletekkel - félig olvasztott csokoládéval bevonva.

Tipp:

Tetszés szerint keverjünk 2 evőkanál reszelt Dr. Oetker Tortebevonót a piskótatésztába.
Banán split torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
67 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!