Banán split torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Piskótatésztához:
3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
10 g Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Töltelékhez:
3 – 4 darab érett banán
600 ml hideg habtejszín
3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
25 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét (reszelve)
Díszítéshez:
kb. 60 ml csokoládészósz
csokoládés zebratekercsek
Elkészítés
Előkészítés:
Helyezzünk egy sütőpapírt a formába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele a masszába. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában, felületét simítsuk le, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótalapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. Egyszer vízszintesen vágjuk át az alapot.
Töltelék:
Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk hosszában félbe, és helyezzük az alsó alapra úgy, hogy 1 cm-es szegélyt hagyjunk szabadon. A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a reszelt tortabevonót. A krém felét kenjük a banánokra, és simítsuk el a széléig. Helyezzük rá a felső réteget, enyhén nyomkodjuk le, és kenjük rá a maradék krémet. Egy teáskanállal készítsünk kis mélyedéseket, és legalább 2 órán át hűtsük a tortát.
Díszítés:
Tálalás előtt öntsük a csokoládéöntetet a mélyedésekbe, és csorgassuk rá a tortára. Helyezzük a tetejére a zebratekercseket. Tetszés szerint díszítsük a tortát friss banánszeletekkel - félig olvasztott csokoládéval bevonva.
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele a masszába. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában, felületét simítsuk le, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótalapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. Egyszer vízszintesen vágjuk át az alapot.
Töltelék:
Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk hosszában félbe, és helyezzük az alsó alapra úgy, hogy 1 cm-es szegélyt hagyjunk szabadon. A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a reszelt tortabevonót. A krém felét kenjük a banánokra, és simítsuk el a széléig. Helyezzük rá a felső réteget, enyhén nyomkodjuk le, és kenjük rá a maradék krémet. Egy teáskanállal készítsünk kis mélyedéseket, és legalább 2 órán át hűtsük a tortát.
Díszítés:
Tálalás előtt öntsük a csokoládéöntetet a mélyedésekbe, és csorgassuk rá a tortára. Helyezzük a tetejére a zebratekercseket. Tetszés szerint díszítsük a tortát friss banánszeletekkel - félig olvasztott csokoládéval bevonva.
Tipp:
Tetszés szerint keverjünk 2 evőkanál reszelt Dr. Oetker Tortebevonót a piskótatésztába.
Kedvencnek jelölöm
Banán split torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
sütőpapír
Piskótatésztához:
3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Töltelékhez:
3 – 4 darab érett banán
600 ml hideg habtejszín
3 tasak Dr. Oetker Habfixáló
25 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét (reszelve)
Díszítéshez:
kb. 60 ml csokoládészósz
csokoládés zebratekercsek
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Helyezzünk egy sütőpapírt a formába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele a masszába. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában, felületét simítsuk le, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótalapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. Egyszer vízszintesen vágjuk át az alapot.
Töltelék:
Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk hosszában félbe, és helyezzük az alsó alapra úgy, hogy 1 cm-es szegélyt hagyjunk szabadon. A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a reszelt tortabevonót. A krém felét kenjük a banánokra, és simítsuk el a széléig. Helyezzük rá a felső réteget, enyhén nyomkodjuk le, és kenjük rá a maradék krémet. Egy teáskanállal készítsünk kis mélyedéseket, és legalább 2 órán át hűtsük a tortát.
Díszítés:
Tálalás előtt öntsük a csokoládéöntetet a mélyedésekbe, és csorgassuk rá a tortára. Helyezzük a tetejére a zebratekercseket. Tetszés szerint díszítsük a tortát friss banánszeletekkel - félig olvasztott csokoládéval bevonva.
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele a masszába. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában, felületét simítsuk le, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótalapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. Egyszer vízszintesen vágjuk át az alapot.
Töltelék:
Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk hosszában félbe, és helyezzük az alsó alapra úgy, hogy 1 cm-es szegélyt hagyjunk szabadon. A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a reszelt tortabevonót. A krém felét kenjük a banánokra, és simítsuk el a széléig. Helyezzük rá a felső réteget, enyhén nyomkodjuk le, és kenjük rá a maradék krémet. Egy teáskanállal készítsünk kis mélyedéseket, és legalább 2 órán át hűtsük a tortát.
Díszítés:
Tálalás előtt öntsük a csokoládéöntetet a mélyedésekbe, és csorgassuk rá a tortára. Helyezzük a tetejére a zebratekercseket. Tetszés szerint díszítsük a tortát friss banánszeletekkel - félig olvasztott csokoládéval bevonva.
Tipp:
Tetszés szerint keverjünk 2 evőkanál reszelt Dr. Oetker Tortebevonót a piskótatésztába.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?