
Banán split torta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Piskótatésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele a masszába. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában, felületét simítsuk le, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótalapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. Egyszer vízszintesen vágjuk át az alapot.
Töltelék:
Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk hosszában félbe, és helyezzük az alsó alapra úgy, hogy 1 cm-es szegélyt hagyjunk szabadon. A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a reszelt tortabevonót. A krém felét kenjük a banánokra, és simítsuk el a széléig. Helyezzük rá a felső réteget, enyhén nyomkodjuk le, és kenjük rá a maradék krémet. Egy teáskanállal készítsünk kis mélyedéseket, és legalább 2 órán át hűtsük a tortát.
Díszítés:
Tálalás előtt öntsük a csokoládéöntetet a mélyedésekbe, és csorgassuk rá a tortára. Helyezzük a tetejére a zebratekercseket. Tetszés szerint díszítsük a tortát friss banánszeletekkel - félig olvasztott csokoládéval bevonva.
Tipp:


Banán split torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Piskótatésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele a masszába. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában, felületét simítsuk le, majd helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótalapot a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Távolítsuk el a sütőpapírt a piskótalapról. Egyszer vízszintesen vágjuk át az alapot.
Töltelék:
Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk hosszában félbe, és helyezzük az alsó alapra úgy, hogy 1 cm-es szegélyt hagyjunk szabadon. A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a reszelt tortabevonót. A krém felét kenjük a banánokra, és simítsuk el a széléig. Helyezzük rá a felső réteget, enyhén nyomkodjuk le, és kenjük rá a maradék krémet. Egy teáskanállal készítsünk kis mélyedéseket, és legalább 2 órán át hűtsük a tortát.
Díszítés:
Tálalás előtt öntsük a csokoládéöntetet a mélyedésekbe, és csorgassuk rá a tortára. Helyezzük a tetejére a zebratekercseket. Tetszés szerint díszítsük a tortát friss banánszeletekkel - félig olvasztott csokoládéval bevonva.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?