Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banánkenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú formához(25x11):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

300 g búzaliszt
200 g cukor
80 g lágy vaj vagy margarin
4 darab banán (kb. 400 g, hámozott súly)
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g kandírozott gyömbér
2 nagy csipet só
2 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Banánkenyér sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A banánokat vékony karikákra vágjuk vagy villával összenyomkodjuk. A gyömbért kis kockákra vágjuk. A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A formát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.

Sütési idő: kb. 65 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Banánkenyér süteményt a formában, rácson 10 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tippek:

A süteményt egy nappal korábban is elkészíthetjük.
Gyömbér helyett 1 teáskanál őrölt fahéjat is adhatunk a tésztához.
Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, vagy a Banánkenyér sütemény tetejét bevonhatjuk sós karamell, esetleg csokimázzal.
A Banánkenyér sütemény elkészítéséhez kiválóan alkalmas a kissé túlérett banán is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!