
Banánkenyér



Hozzávalók
Téglalap alakú formához(25x11):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
300 g búzaliszt
200 g cukor
80 g lágy vaj vagy margarin
4 darab banán (kb. 400 g, hámozott súly)
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g kandírozott gyömbér
2 nagy csipet só
2 darab tojás (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
A Banánkenyér sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A banánokat vékony karikákra vágjuk vagy villával összenyomkodjuk. A gyömbért kis kockákra vágjuk. A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A banánokat vékony karikákra vágjuk vagy villával összenyomkodjuk. A gyömbért kis kockákra vágjuk. A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A formát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.
Sütési idő: kb. 65 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Banánkenyér süteményt a formában, rácson 10 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A formát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.
Sütési idő: kb. 65 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Banánkenyér süteményt a formában, rácson 10 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tippek:
A süteményt egy nappal korábban is elkészíthetjük.
Gyömbér helyett 1 teáskanál őrölt fahéjat is adhatunk a tésztához.
Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, vagy a Banánkenyér sütemény tetejét bevonhatjuk sós karamell, esetleg csokimázzal.
Gyömbér helyett 1 teáskanál őrölt fahéjat is adhatunk a tésztához.
Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, vagy a Banánkenyér sütemény tetejét bevonhatjuk sós karamell, esetleg csokimázzal.

Kedvencnek jelölöm

Banánkenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú formához(25x11):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
300 g búzaliszt
200 g cukor
80 g lágy vaj vagy margarin
4 darab banán (kb. 400 g, hámozott súly)
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g kandírozott gyömbér
2 nagy csipet só
2 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Banánkenyér sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A banánokat vékony karikákra vágjuk vagy villával összenyomkodjuk. A gyömbért kis kockákra vágjuk. A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A banánokat vékony karikákra vágjuk vagy villával összenyomkodjuk. A gyömbért kis kockákra vágjuk. A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A formát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.
Sütési idő: kb. 65 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Banánkenyér süteményt a formában, rácson 10 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A formát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.
Sütési idő: kb. 65 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Banánkenyér süteményt a formában, rácson 10 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tippek:
A süteményt egy nappal korábban is elkészíthetjük.
Gyömbér helyett 1 teáskanál őrölt fahéjat is adhatunk a tésztához.
Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, vagy a Banánkenyér sütemény tetejét bevonhatjuk sós karamell, esetleg csokimázzal.
Gyömbér helyett 1 teáskanál őrölt fahéjat is adhatunk a tésztához.
Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, vagy a Banánkenyér sütemény tetejét bevonhatjuk sós karamell, esetleg csokimázzal.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?