Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banánkenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú formához(25x11):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

300 g búzaliszt
200 g cukor
80 g lágy vaj vagy margarin
4 darab banán (kb. 400 g, hámozott súly)
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g kandírozott gyömbér
2 nagy csipet só
2 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Banánkenyér sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A banánokat vékony karikákra vágjuk vagy villával összenyomkodjuk. A gyömbért kis kockákra vágjuk. A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba tesszük, és összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A formát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.

Sütési idő: kb. 65 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Banánkenyér süteményt a formában, rácson 10 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tippek:

A süteményt egy nappal korábban is elkészíthetjük.
Gyömbér helyett 1 teáskanál őrölt fahéjat is adhatunk a tésztához.
Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, vagy a Banánkenyér sütemény tetejét bevonhatjuk sós karamell, esetleg csokimázzal.
A Banánkenyér sütemény elkészítéséhez kiválóan alkalmas a kissé túlérett banán is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!