Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános csokitorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A kevert tésztához:

125 g vaj
125 g cukor
4 tojássárgája
50 g búzaliszt
4 tk. Dr. Oetker Sütőpor (csapott)
75 g mogyoró
100 g 80%-os csokireszelék
4 tojásfehérje

A töltelékhez:

2 banán
2 ek. citromlé
1/2 liter tejszín
25 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a vajat géppel simára keverjük, a cukrot és a vanillint hozzáadjuk, és addig keverjük, tovább, míg egyenletes masszát nem kapunk. A tojássárgáját egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral, a mogyoróval és a csokival elvegyítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk. A tésztát 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütőbe tesszük. 10 percig hagyjuk kihűlni sütés után, majd kivesszük, és tovább hűlni hagyjuk. Evőkanál segítségével kivájjuk úgy, hogy 1-2 cm vastag széle maradjon. A kivájt tésztát külön tálba elmorzsoljuk, a citrommal meglocsoljuk a meghámozott banánokat, hogy ne barnuljon meg, és belerakjuk a kivájt torta aljába. A tejszínt a fixálóval, cukorral, vaníliás cukorral kemény habbá keverjük, kupolaszerűen a tortára halmozzuk, és a sütimorzsával sűrűn megszórjuk. Enyhén megnyomkodjuk. A kész tortát legalább 1 órára hűtőbe rakjuk.

Alternatív elkészítés

Sütési idő 30 perc.
Banános csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!