Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackhullámok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 35-40 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 35-40 szelet elkészítéséhez

Gyúrt tészta:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
4 csepp vanília aroma
1 darab tojás (közepes méretű)
175 g vaj vagy margarin

Égetett tészta:

125 ml víz
25 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
2-3 darab tojás (közepes méretű)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Tetejére:

250 g sárgabarack
400 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A gyúrt tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, és dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton keverjük. Végül lisztezett munkaasztalon sima tésztává gyúrjuk. Ha ragad, rövid időre a hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát (30 x 40 cm-es, kikent, sütőpapírral bélelt) forma aljára kinyújtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Az égetett tésztához a vizet a vajjal vagy margarinnal felfőzzük. A lisztet az étkezési keményítővel elkeverjük, átszitáljuk. Az edényt levesszük a tűzről, a lisztet egyszerre beleöntjük, és sima gombóccá keverjük, majd keverés közben kb. 1 percig ismét forrósítjuk. A forró gombócot keverőtálba áttöltjük. A tojásokat egymás után, dagasztófejjel ellátott keverőgéppel, a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A tojásmennyiséget a massza állagától függ, amely akkor megfelelő, ha fényes, és úgy szakad le a kanálról, hogy egy hosszabb csík lelóg. A sütőport a kihűlt tésztába beledolgozzuk. A tésztát csillagcsőrű (8 mm átmérőjű) nyomózsákba töltjük, és hullámvonalban, egyenlő távolságban a gyúrt tésztára nyomjuk. A sütőlemezt a sütőbe tesszük.

Sütési idő: kb. 25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tésztát a sütőlemezen, süteményrácson hagyjuk kihűlni.

A tetejére a sárgabarackot megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A krémport a tasakon levő leírás szerint, de tej helyett 400 ml tejszínnel felverjük, simacsőrű (10 mm átmérőjű) nyomózsákba töltjük, és az égetett tészta hullámok közé nyomjuk. A barackszeleteket ráfektetjük.

A csokoládét a tasakon található leírás szerint felmelegítjük, sarkát levágjuk és a süteményt ezzel díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A Barackhullámok látványos, kreatívan díszíthető, édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!