Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackhullámok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 35-40 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 35-40 szelet Barackhullámok elkészítéséhez

Gyúrt tészta:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
4 csepp vanília aroma
1 darab tojás (közepes méretű)
175 g vaj vagy margarin

Égetett tészta:

125 ml víz
25 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
2-3 darab tojás (közepes méretű)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Tetejére:

250 g sárgabarack
400 ml tejszín

A Barackhullámok elkészítése lépésről lépésre

Elkészítés:

A gyúrt tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, és dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton keverjük. Végül lisztezett munkaasztalon sima tésztává gyúrjuk. Ha ragad, rövid időre a hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát (30 x 40 cm-es, kikent, sütőpapírral bélelt) forma aljára kinyújtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Az égetett tésztához a vizet a vajjal vagy margarinnal felfőzzük. A lisztet az étkezési keményítővel elkeverjük, átszitáljuk. Az edényt levesszük a tűzről, a lisztet egyszerre beleöntjük, és sima gombóccá keverjük, majd keverés közben kb. 1 percig ismét forrósítjuk. A forró gombócot keverőtálba áttöltjük. A tojásokat egymás után, dagasztófejjel ellátott keverőgéppel, a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A tojásmennyiséget a massza állagától függ, amely akkor megfelelő, ha fényes, és úgy szakad le a kanálról, hogy egy hosszabb csík lelóg. A sütőport a kihűlt tésztába beledolgozzuk. A tésztát csillagcsőrű (8 mm átmérőjű) nyomózsákba töltjük, és hullámvonalban, egyenlő távolságban a gyúrt tésztára nyomjuk. A sütőlemezt a sütőbe tesszük.

Sütési idő: kb. 25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tésztát a sütőlemezen, süteményrácson hagyjuk kihűlni.

A tetejére a sárgabarackot megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A krémport a tasakon levő leírás szerint, de tej helyett 400 ml tejszínnel felverjük, simacsőrű (10 mm átmérőjű) nyomózsákba töltjük, és az égetett tészta hullámok közé nyomjuk. A barackszeleteket ráfektetjük.

A csokoládét a tasakon található leírás szerint felmelegítjük, sarkát levágjuk és a süteményt ezzel díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Barackhullámok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!