Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackhullámok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 35-40 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyúrt tészta:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
4 csepp vanília aroma
1 darab tojás (közepes méretű)
175 g vaj vagy margarin

Égetett tészta:

125 ml víz
25 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
2-3 darab tojás (közepes méretű)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Tetejére:

250 g sárgabarack
400 ml tejszín

Elkészítés

Elkészítés:

A gyúrt tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, és dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton keverjük. Végül lisztezett munkaasztalon sima tésztává gyúrjuk. Ha ragad, rövid időre a hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát (30 x 40 cm-es, kikent, sütőpapírral bélelt) forma aljára kinyújtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Az égetett tésztához a vizet a vajjal vagy margarinnal felfőzzük. A lisztet az étkezési keményítővel elkeverjük, átszitáljuk. Az edényt levesszük a tűzről, a lisztet egyszerre beleöntjük, és sima gombóccá keverjük, majd keverés közben kb. 1 percig ismét forrósítjuk. A forró gombócot keverőtálba áttöltjük. A tojásokat egymás után, dagasztófejjel ellátott keverőgéppel, a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A tojásmennyiséget a massza állagától függ, amely akkor megfelelő, ha fényes, és úgy szakad le a kanálról, hogy egy hosszabb csík lelóg. A sütőport a kihűlt tésztába beledolgozzuk. A tésztát csillagcsőrű (8 mm átmérőjű) nyomózsákba töltjük, és hullámvonalban, egyenlő távolságban a gyúrt tésztára nyomjuk. A sütőlemezt a sütőbe tesszük.

Sütési idő: kb. 25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tésztát a sütőlemezen, süteményrácson hagyjuk kihűlni.

A tetejére a sárgabarackot megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A krémport a tasakon levő leírás szerint, de tej helyett 400 ml tejszínnel felverjük, simacsőrű (10 mm átmérőjű) nyomózsákba töltjük, és az égetett tészta hullámok közé nyomjuk. A barackszeleteket ráfektetjük.

A csokoládét a tasakon található leírás szerint felmelegítjük, sarkát levágjuk és a süteményt ezzel díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Barackhullámok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-13
0 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-11
1 Kedvelés

Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre

Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!