Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncsszelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15-18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15-18 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (20x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához (alsó és felső laphoz):

6 darab tojás (M-es)
180 g cukor
200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Tésztához (töltelék alapjához):

4 darab tojás (M-es)
120 g cukor
130 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

300 ml tej
80 g mazsola
100 g finomra őrölt dió
80 g porcukor
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum

Kenéshez:

150 g sárgabaracklekvár

Mázhoz:

300 g porcukor
2 evőkanál citromlé
kb. 3-4 evőkanál málnaszörp
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Két tepsi alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta (alsó és felső laphoz):
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát az egyik tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a tésztát vízszintesen két lapra vágjuk.

Tészta (töltelék alapjához):
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a másik tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-24 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd morzsás állagúra tördeljük.

Töltelék:
A tejet felmelegítjük a mazsolával, állni hagyjuk 10 percet, majd a mazsolát leszűrjük. A tésztamorzsát összekeverjük az őrölt dióval, a porcukorral, a citromhéjjal, a kakaóval, a rumaromával és a mazsolával. Apránként hozzáadagoljuk a tejet egészen addig, amíg pépes állagot kapunk, majd jól összedolgozzuk.

Összeállítás:
A sárgabaracklekvárt felforrósítjuk, simára keverjük. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük az egyik elmosott tepsibe, és a tetejét megkenjük a baracklekvár felével. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és lenyomkodjuk. A másik tésztalap egyik oldalát megkenjük a többi baracklekvárral, majd a megkent oldallal lefelé a töltelékre helyezzük. A süteményt legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

Máz:
A porcukrot összekeverjük a citromlével és apránként adagolva annyi málnaszörppel, hogy sűrű, kenhető állagú mázat kapjunk. Egyenletesen megkenjük vele a sütemény tetejét, és hagyjuk megszilárdulni. Tálaláskor a süteményt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Tipp:

A mázhoz adhatunk pár csepp piros ételszínezéket.
Puncsszelet

Hozzászólások

Éva Palotai
Dátum 2023. December. 20. 19:00
Ízre nem rossz, a tèszta nagyon jó,de a többi összetevő mennyisègèvel komoly gondok vannak. Főleg a màzzal.
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2024. January. 09. 13:50
Kedves Pataki Éva! Köszönjük az észrevételt. Visszajelzésed tükrében újra ellenőriztük a receptet, de nem láttuk indokoltnak az összetevők mennyiségének változtatását. Megértésed köszönjük! Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!