Puncsszelet
Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
Tésztához (alsó és felső laphoz):
Tésztához (töltelék alapjához):
Töltelékhez:
Kenéshez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát az egyik tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a tésztát vízszintesen két lapra vágjuk.
Tészta (töltelék alapjához):
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a másik tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-24 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd morzsás állagúra tördeljük.
Töltelék:
A tejet felmelegítjük a mazsolával, állni hagyjuk 10 percet, majd a mazsolát leszűrjük. A tésztamorzsát összekeverjük az őrölt dióval, a porcukorral, a citromhéjjal, a kakaóval, a rumaromával és a mazsolával. Apránként hozzáadagoljuk a tejet egészen addig, amíg pépes állagot kapunk, majd jól összedolgozzuk.
Összeállítás:
A sárgabaracklekvárt felforrósítjuk, simára keverjük. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük az egyik elmosott tepsibe, és a tetejét megkenjük a baracklekvár felével. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és lenyomkodjuk. A másik tésztalap egyik oldalát megkenjük a többi baracklekvárral, majd a megkent oldallal lefelé a töltelékre helyezzük. A süteményt legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Máz:
A porcukrot összekeverjük a citromlével és apránként adagolva annyi málnaszörppel, hogy sűrű, kenhető állagú mázat kapjunk. Egyenletesen megkenjük vele a sütemény tetejét, és hagyjuk megszilárdulni. Tálaláskor a süteményt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Tipp:
Puncsszelet
Hozzávalók
kb. 15-18 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
Tésztához (alsó és felső laphoz):
Tésztához (töltelék alapjához):
Töltelékhez:
Kenéshez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát az egyik tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a tésztát vízszintesen két lapra vágjuk.
Tészta (töltelék alapjához):
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a másik tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-24 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd morzsás állagúra tördeljük.
Töltelék:
A tejet felmelegítjük a mazsolával, állni hagyjuk 10 percet, majd a mazsolát leszűrjük. A tésztamorzsát összekeverjük az őrölt dióval, a porcukorral, a citromhéjjal, a kakaóval, a rumaromával és a mazsolával. Apránként hozzáadagoljuk a tejet egészen addig, amíg pépes állagot kapunk, majd jól összedolgozzuk.
Összeállítás:
A sárgabaracklekvárt felforrósítjuk, simára keverjük. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük az egyik elmosott tepsibe, és a tetejét megkenjük a baracklekvár felével. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és lenyomkodjuk. A másik tésztalap egyik oldalát megkenjük a többi baracklekvárral, majd a megkent oldallal lefelé a töltelékre helyezzük. A süteményt legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Máz:
A porcukrot összekeverjük a citromlével és apránként adagolva annyi málnaszörppel, hogy sűrű, kenhető állagú mázat kapjunk. Egyenletesen megkenjük vele a sütemény tetejét, és hagyjuk megszilárdulni. Tálaláskor a süteményt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
2023. December. 20. 19:00
2024. January. 09. 13:50
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?