Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncsszelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15-18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15-18 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (20x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához (alsó és felső laphoz):

6 darab tojás (M-es)
180 g cukor
200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Tésztához (töltelék alapjához):

4 darab tojás (M-es)
120 g cukor
130 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

300 ml tej
80 g mazsola
100 g finomra őrölt dió
80 g porcukor
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum

Kenéshez:

150 g sárgabaracklekvár

Mázhoz:

300 g porcukor
2 evőkanál citromlé
kb. 3-4 evőkanál málnaszörp
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Két tepsi alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta (alsó és felső laphoz):
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát az egyik tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a tésztát vízszintesen két lapra vágjuk.

Tészta (töltelék alapjához):
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a másik tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-24 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd morzsás állagúra tördeljük.

Töltelék:
A tejet felmelegítjük a mazsolával, állni hagyjuk 10 percet, majd a mazsolát leszűrjük. A tésztamorzsát összekeverjük az őrölt dióval, a porcukorral, a citromhéjjal, a kakaóval, a rumaromával és a mazsolával. Apránként hozzáadagoljuk a tejet egészen addig, amíg pépes állagot kapunk, majd jól összedolgozzuk.

Összeállítás:
A sárgabaracklekvárt felforrósítjuk, simára keverjük. Az egyik tésztalapot visszahelyezzük az egyik elmosott tepsibe, és a tetejét megkenjük a baracklekvár felével. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és lenyomkodjuk. A másik tésztalap egyik oldalát megkenjük a többi baracklekvárral, majd a megkent oldallal lefelé a töltelékre helyezzük. A süteményt legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

Máz:
A porcukrot összekeverjük a citromlével és apránként adagolva annyi málnaszörppel, hogy sűrű, kenhető állagú mázat kapjunk. Egyenletesen megkenjük vele a sütemény tetejét, és hagyjuk megszilárdulni. Tálaláskor a süteményt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Tipp:

A mázhoz adhatunk pár csepp piros ételszínezéket.
Puncsszelet

Hozzászólások

Éva Palotai
Dátum 2023. December. 20. 19:00
Ízre nem rossz, a tèszta nagyon jó,de a többi összetevő mennyisègèvel komoly gondok vannak. Főleg a màzzal.
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2024. January. 09. 13:50
Kedves Pataki Éva! Köszönjük az észrevételt. Visszajelzésed tükrében újra ellenőriztük a receptet, de nem láttuk indokoltnak az összetevők mennyiségének változtatását. Megértésed köszönjük! Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!