
Tejszelet



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 25x30 cm):
Piskótatésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig keverjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele rövid ideig. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a tepsiről, húzzuk a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk félbe az alapot, és vegyük le a sütőpapírról. Az egyik felét tegyük egy tálcára.
Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a tejfölt. A krémet egyenletesen kenjük el a torta egyik felén. Helyezzük rá a tészta másik felét és enyhén nyomkodjuk le.
Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint. Szitáljuk a porcukrot és a kakaót egy tálba, és keverjük össze a tejes-vajas keverékkel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a mázat a sütemény tetejére és simítsuk el a tetején. Tegyük a süteményt tálalásig a hűtőszekrénybe.


Tejszelet
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 25x30 cm):
Piskótatésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig keverjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele rövid ideig. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a tepsiről, húzzuk a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk félbe az alapot, és vegyük le a sütőpapírról. Az egyik felét tegyük egy tálcára.
Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a tejfölt. A krémet egyenletesen kenjük el a torta egyik felén. Helyezzük rá a tészta másik felét és enyhén nyomkodjuk le.
Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint. Szitáljuk a porcukrot és a kakaót egy tálba, és keverjük össze a tejes-vajas keverékkel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a mázat a sütemény tetejére és simítsuk el a tetején. Tegyük a süteményt tálalásig a hűtőszekrénybe.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?