Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 25x30 cm):

sütőpapír

Piskótatésztához:

3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
100 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

200 ml hideg habtejszín
1 evőkanál cukor
150 g tejföl 20 %-os

Mázhoz:

2-3 evőkanál tej
15 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit béleljük ki sütőpapírral. Hajtsuk a sütőpapírt a tepsi nyitott oldalán gyűrődésbe, hogy peremet képezzen és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig keverjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele rövid ideig. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a piskótát a tepsiről, húzzuk a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk félbe az alapot, és vegyük le a sütőpapírról. Az egyik felét tegyük egy tálcára.

Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a tejfölt. A krémet egyenletesen kenjük el a torta egyik felén. Helyezzük rá a tészta másik felét és enyhén nyomkodjuk le.

Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint. Szitáljuk a porcukrot és a kakaót egy tálba, és keverjük össze a tejes-vajas keverékkel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a mázat a sütemény tetejére és simítsuk el a tetején. Tegyük a süteményt tálalásig a hűtőszekrénybe.
Tejszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!