Tejszelet
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 25x30 cm):
sütőpapír
Piskótatésztához:
3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Töltelékhez:
200 ml hideg habtejszín
1 evőkanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
150 g tejföl 20 %-os
Mázhoz:
2-3 evőkanál tej
15 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit béleljük ki sütőpapírral. Hajtsuk a sütőpapírt a tepsi nyitott oldalán gyűrődésbe, hogy peremet képezzen és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig keverjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele rövid ideig. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a tepsiről, húzzuk a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk félbe az alapot, és vegyük le a sütőpapírról. Az egyik felét tegyük egy tálcára.
Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a tejfölt. A krémet egyenletesen kenjük el a torta egyik felén. Helyezzük rá a tészta másik felét és enyhén nyomkodjuk le.
Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint. Szitáljuk a porcukrot és a kakaót egy tálba, és keverjük össze a tejes-vajas keverékkel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a mázat a sütemény tetejére és simítsuk el a tetején. Tegyük a süteményt tálalásig a hűtőszekrénybe.
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig keverjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele rövid ideig. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a tepsiről, húzzuk a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk félbe az alapot, és vegyük le a sütőpapírról. Az egyik felét tegyük egy tálcára.
Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a tejfölt. A krémet egyenletesen kenjük el a torta egyik felén. Helyezzük rá a tészta másik felét és enyhén nyomkodjuk le.
Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint. Szitáljuk a porcukrot és a kakaót egy tálba, és keverjük össze a tejes-vajas keverékkel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a mázat a sütemény tetejére és simítsuk el a tetején. Tegyük a süteményt tálalásig a hűtőszekrénybe.
Kedvencnek jelölöm
Tejszelet
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 25x30 cm):
sütőpapír
Piskótatésztához:
3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Töltelékhez:
200 ml hideg habtejszín
1 evőkanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
150 g tejföl 20 %-os
Mázhoz:
2-3 evőkanál tej
15 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit béleljük ki sütőpapírral. Hajtsuk a sütőpapírt a tepsi nyitott oldalán gyűrődésbe, hogy peremet képezzen és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig keverjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele rövid ideig. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a tepsiről, húzzuk a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk félbe az alapot, és vegyük le a sütőpapírról. Az egyik felét tegyük egy tálcára.
Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a tejfölt. A krémet egyenletesen kenjük el a torta egyik felén. Helyezzük rá a tészta másik felét és enyhén nyomkodjuk le.
Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint. Szitáljuk a porcukrot és a kakaót egy tálba, és keverjük össze a tejes-vajas keverékkel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a mázat a sütemény tetejére és simítsuk el a tetején. Tegyük a süteményt tálalásig a hűtőszekrénybe.
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig keverjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele rövid ideig. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a tepsiről, húzzuk a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk félbe az alapot, és vegyük le a sütőpapírról. Az egyik felét tegyük egy tálcára.
Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a tejfölt. A krémet egyenletesen kenjük el a torta egyik felén. Helyezzük rá a tészta másik felét és enyhén nyomkodjuk le.
Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint. Szitáljuk a porcukrot és a kakaót egy tálba, és keverjük össze a tejes-vajas keverékkel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a mázat a sütemény tetejére és simítsuk el a tetején. Tegyük a süteményt tálalásig a hűtőszekrénybe.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?