Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 25x30 cm):

sütőpapír

Piskótatésztához:

3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
100 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

200 ml hideg habtejszín
1 evőkanál cukor
150 g tejföl 20 %-os

Mázhoz:

2-3 evőkanál tej
15 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit béleljük ki sütőpapírral. Hajtsuk a sütőpapírt a tepsi nyitott oldalán gyűrődésbe, hogy peremet képezzen és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, keverjük bele 1 percig, majd további 2 percig keverjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a kakaóval, és a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele rövid ideig. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a piskótát a tepsiről, húzzuk a sütőpapírral együtt egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk félbe az alapot, és vegyük le a sütőpapírról. Az egyik felét tegyük egy tálcára.

Töltelék:
A tejszínt a habfixálóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Röviden keverjük bele a tejfölt. A krémet egyenletesen kenjük el a torta egyik felén. Helyezzük rá a tészta másik felét és enyhén nyomkodjuk le.

Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint. Szitáljuk a porcukrot és a kakaót egy tálba, és keverjük össze a tejes-vajas keverékkel, hogy sűrű mázat kapjunk. Kenjük a mázat a sütemény tetejére és simítsuk el a tetején. Tegyük a süteményt tálalásig a hűtőszekrénybe.
Tejszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!