
Gluténmentes sütemény hokkaido tökből



Hozzávalók
Téglalap alakú tepsi (30x22 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, 300 g-ot lemérünk belőle, és finomra reszeljük. Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük és a felületét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Sütés után a tepsit egy rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, és gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. Belekeverjük a tökmagolajat és a mázat elkenjük a süteményen. A tökmagot durvára aprítjuk, és a mázra egyenletesen rászórjuk.
Tipp:


Gluténmentes sütemény hokkaido tökből
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú tepsi (30x22 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, 300 g-ot lemérünk belőle, és finomra reszeljük. Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük és a felületét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Sütés után a tepsit egy rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, és gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. Belekeverjük a tökmagolajat és a mázat elkenjük a süteményen. A tökmagot durvára aprítjuk, és a mázra egyenletesen rászórjuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?