Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gluténmentes sütemény hokkaido tökből

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú tepsi (30x22 cm):

sütőpapír

Tésztához:

kb. 400 g hokkaido tök
5 darab tojás (M-es)
120 g nádcukor
250 g őrölt mandula
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő (kb. 10-12 g)
1 csipet só

Díszítéshez:

100 g gluténmentes fehér csokoládé
2 teáskanál tökmagolaj
1 evőkanál tökmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, 300 g-ot lemérünk belőle, és finomra reszeljük. Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük és a felületét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Sütés után a tepsit egy rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk.

Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, és gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. Belekeverjük a tökmagolajat és a mázat elkenjük a süteményen. A tökmagot durvára aprítjuk, és a mázra egyenletesen rászórjuk.

Tipp:

A mázat tetszés szerint készíthetjük kakaós tortabevonóval is, tökmagolaj hozzáadása nélkül.
Gluténmentes sütemény hokkaido tökből

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!