
Gluténmentes sütemény hokkaido tökből



Hozzávalók
Téglalap alakú tepsi (30x22 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, 300 g-ot lemérünk belőle, és finomra reszeljük. Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük és a felületét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Sütés után a tepsit egy rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, és gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. Belekeverjük a tökmagolajat és a mázat elkenjük a süteményen. A tökmagot durvára aprítjuk, és a mázra egyenletesen rászórjuk.
Tipp:


Gluténmentes sütemény hokkaido tökből
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú tepsi (30x22 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, 300 g-ot lemérünk belőle, és finomra reszeljük. Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük és a felületét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Sütés után a tepsit egy rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk.
Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, és gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. Belekeverjük a tökmagolajat és a mázat elkenjük a süteményen. A tökmagot durvára aprítjuk, és a mázra egyenletesen rászórjuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?