Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gluténmentes sütemény hokkaido tökből

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 szelet

Hozzávalók

kb. 24 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú tepsi (30x22 cm):

sütőpapír

Tésztához:

kb. 400 g hokkaido tök
5 darab tojás (M-es)
120 g nádcukor
250 g őrölt mandula
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő (kb. 10-12 g)
1 csipet só

Díszítéshez:

100 g gluténmentes fehér csokoládé
2 teáskanál tökmagolaj
1 evőkanál tökmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, 300 g-ot lemérünk belőle, és finomra reszeljük. Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük és a felületét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Sütés után a tepsit egy rácsra tesszük és a süteményt hűlni hagyjuk.

Díszítés:
A fehércsokoládét durvára aprítjuk, és gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. Belekeverjük a tökmagolajat és a mázat elkenjük a süteményen. A tökmagot durvára aprítjuk, és a mázra egyenletesen rászórjuk.

Tipp:

A mázat tetszés szerint készíthetjük kakaós tortabevonóval is, tökmagolaj hozzáadása nélkül.
Gluténmentes sütemény hokkaido tökből

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!