Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos sajttorta sütés nélkül

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához 26 cm Ø:

sütőpapír

Tortaalaphoz:

250 g karamellás keksz
100 g vaj vagy margarin

Krémhez:

480 g felezett kajszibarack konzerv (lecsöpögtetett súly)
500 g mascarpone
250 g félzsíros túró
100 g porcukor

Díszítéshez:

tetszőleges dekor ostyavirágok

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A barackot lecsepegtetjük, a levét felfogjuk, és 50 ml-t kimérünk belőle. A gyümölcsöt ezután cikkekre vágjuk, és kb. 20 darabot félreteszünk a díszítéshez.

Elkészítés:

Tortaalap:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. 50 g-ot félreteszünk a díszítéshez. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.

Krém:
A mascarponét, a túrót, az 50 ml félretett folyadékot és a zselatin fixet konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. Ezután a krém többi összetevőjét is hozzákeverjük. A krém kb. 1/3-át a tortaalapon elsimítjuk, majd a barackcikkeket körben elosztjuk rajta úgy, hogy a szélén 1 cm-t szabadon hagyunk, és kissé bele is nyomjuk a gyümölcsöt a krémbe. A többi krémet kívülről befelé haladva elsimítjuk a gyümölcsön, majd a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. A sütemény tetejét megszórjuk a félretett kekszmorzsával, és kirakjuk 2-2 egymás felé fordított barackcikkel (pillangókat formázva). Végül az ostyavirágokkal díszítjük.

Tipp:

Vajas kekszet is használhatunk a sajttortához.
Barackos sajttorta sütés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!