Barackos sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
sütőpapír
Tortaalaphoz:
250 g karamellás keksz
100 g vaj vagy margarin
Krémhez:
480 g felezett kajszibarack konzerv (lecsöpögtetett súly)
500 g mascarpone
250 g félzsíros túró
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Díszítéshez:
tetszőleges dekor ostyavirágok
Elkészítés
Előkészítés:
A csatos tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A barackot lecsepegtetjük, a levét felfogjuk, és 50 ml-t kimérünk belőle. A gyümölcsöt ezután cikkekre vágjuk, és kb. 20 darabot félreteszünk a díszítéshez.
Elkészítés:
Tortaalap:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. 50 g-ot félreteszünk a díszítéshez. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A mascarponét, a túrót, az 50 ml félretett folyadékot és a zselatin fixet konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. Ezután a krém többi összetevőjét is hozzákeverjük. A krém kb. 1/3-át a tortaalapon elsimítjuk, majd a barackcikkeket körben elosztjuk rajta úgy, hogy a szélén 1 cm-t szabadon hagyunk, és kissé bele is nyomjuk a gyümölcsöt a krémbe. A többi krémet kívülről befelé haladva elsimítjuk a gyümölcsön, majd a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. A sütemény tetejét megszórjuk a félretett kekszmorzsával, és kirakjuk 2-2 egymás felé fordított barackcikkel (pillangókat formázva). Végül az ostyavirágokkal díszítjük.
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. 50 g-ot félreteszünk a díszítéshez. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A mascarponét, a túrót, az 50 ml félretett folyadékot és a zselatin fixet konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. Ezután a krém többi összetevőjét is hozzákeverjük. A krém kb. 1/3-át a tortaalapon elsimítjuk, majd a barackcikkeket körben elosztjuk rajta úgy, hogy a szélén 1 cm-t szabadon hagyunk, és kissé bele is nyomjuk a gyümölcsöt a krémbe. A többi krémet kívülről befelé haladva elsimítjuk a gyümölcsön, majd a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. A sütemény tetejét megszórjuk a félretett kekszmorzsával, és kirakjuk 2-2 egymás felé fordított barackcikkel (pillangókat formázva). Végül az ostyavirágokkal díszítjük.
Tipp:
Vajas kekszet is használhatunk a sajttortához.
Kedvencnek jelölöm
Barackos sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
sütőpapír
Tortaalaphoz:
250 g karamellás keksz
100 g vaj vagy margarin
Krémhez:
480 g felezett kajszibarack konzerv (lecsöpögtetett súly)
500 g mascarpone
250 g félzsíros túró
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
tetszőleges dekor ostyavirágok
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A csatos tortaforma alját sütőpapírral béleljük. A barackot lecsepegtetjük, a levét felfogjuk, és 50 ml-t kimérünk belőle. A gyümölcsöt ezután cikkekre vágjuk, és kb. 20 darabot félreteszünk a díszítéshez.
Elkészítés:
Tortaalap:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. 50 g-ot félreteszünk a díszítéshez. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A mascarponét, a túrót, az 50 ml félretett folyadékot és a zselatin fixet konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. Ezután a krém többi összetevőjét is hozzákeverjük. A krém kb. 1/3-át a tortaalapon elsimítjuk, majd a barackcikkeket körben elosztjuk rajta úgy, hogy a szélén 1 cm-t szabadon hagyunk, és kissé bele is nyomjuk a gyümölcsöt a krémbe. A többi krémet kívülről befelé haladva elsimítjuk a gyümölcsön, majd a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. A sütemény tetejét megszórjuk a félretett kekszmorzsával, és kirakjuk 2-2 egymás felé fordított barackcikkel (pillangókat formázva). Végül az ostyavirágokkal díszítjük.
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. 50 g-ot félreteszünk a díszítéshez. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A mascarponét, a túrót, az 50 ml félretett folyadékot és a zselatin fixet konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. Ezután a krém többi összetevőjét is hozzákeverjük. A krém kb. 1/3-át a tortaalapon elsimítjuk, majd a barackcikkeket körben elosztjuk rajta úgy, hogy a szélén 1 cm-t szabadon hagyunk, és kissé bele is nyomjuk a gyümölcsöt a krémbe. A többi krémet kívülről befelé haladva elsimítjuk a gyümölcsön, majd a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. A sütemény tetejét megszórjuk a félretett kekszmorzsával, és kirakjuk 2-2 egymás felé fordított barackcikkel (pillangókat formázva). Végül az ostyavirágokkal díszítjük.
Tipp:
Vajas kekszet is használhatunk a sajttortához.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?