Barackos sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. 50 g-ot félreteszünk a díszítéshez. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A mascarponét, a túrót, az 50 ml félretett folyadékot és a zselatin fixet konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. Ezután a krém többi összetevőjét is hozzákeverjük. A krém kb. 1/3-át a tortaalapon elsimítjuk, majd a barackcikkeket körben elosztjuk rajta úgy, hogy a szélén 1 cm-t szabadon hagyunk, és kissé bele is nyomjuk a gyümölcsöt a krémbe. A többi krémet kívülről befelé haladva elsimítjuk a gyümölcsön, majd a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. A sütemény tetejét megszórjuk a félretett kekszmorzsával, és kirakjuk 2-2 egymás felé fordított barackcikkel (pillangókat formázva). Végül az ostyavirágokkal díszítjük.
Tipp:
Barackos sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. 50 g-ot félreteszünk a díszítéshez. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A mascarponét, a túrót, az 50 ml félretett folyadékot és a zselatin fixet konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. Ezután a krém többi összetevőjét is hozzákeverjük. A krém kb. 1/3-át a tortaalapon elsimítjuk, majd a barackcikkeket körben elosztjuk rajta úgy, hogy a szélén 1 cm-t szabadon hagyunk, és kissé bele is nyomjuk a gyümölcsöt a krémbe. A többi krémet kívülről befelé haladva elsimítjuk a gyümölcsön, majd a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. A sütemény tetejét megszórjuk a félretett kekszmorzsával, és kirakjuk 2-2 egymás felé fordított barackcikkel (pillangókat formázva). Végül az ostyavirágokkal díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?