Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Máktorta liszt nélkül

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Tésztához:

6 darab tojásfehérje (M-es)
150 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
1 evőkanál citromlé
1 csipet só
6 darab tojássárgája (M-es)
200 g őrölt mák

Díszítéshez:

150 g porcukor
kb. 2 evőkanál citromlé
sütő- és ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Béleljük ki a tortaformát sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjét verjük fel nagyon keményre. A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) verjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Rövid ideig keverjük bele a tojássárgáját a legmagasabb fokozaton. Keverjük bele a mákot és a sütőport. Rövid ideig közepes sebességen keverjük bele a felvert tojásfehérjét, majd öntsük a tésztát az előkészített formába, simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Tegyük a tortát egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Keverjük össze a porcukrot a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk, és kenjük a mákos tortára. Díszítsük a mákos tortát tetszés szerint színezett marcipán virágokkal és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.

Tippek:

A gyors változathoz egyszerűen szórjuk meg a mákos tortát porcukorral.
A torta díszítés nélkül fagyasztható.
Máktorta liszt nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!