Bársonyos eper-őszibarack lekvár
Hozzávalók
600 g eper (előkészítve mérve)
400 g őszibarack (előkészítve mérve)
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megpucoljuk, és 600 g-t kimérünk belőle. Az őszibarackot megmossuk, kivesszük a magját, és 400 g-t kimérünk belőle. A gyümölcsöket pépesítjük.
Elkészítés:
A gyümölcspürét és a befőzőcukrot egy nagy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
Baracklikőrös változatért csak 350 g őszibarackot használjunk és 50 ml baracklikőrt.
Pépesített gyümölcsökből készített lekvárok és dzsemek hamarabb megbarnulnak. Az üvegeket hűvös és sötét helyen tároljuk.
Pépesített gyümölcsökből készített lekvárok és dzsemek hamarabb megbarnulnak. Az üvegeket hűvös és sötét helyen tároljuk.
Kedvencnek jelölöm
Bársonyos eper-őszibarack lekvár
Hozzávalók
kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
600 g eper (előkészítve mérve)
400 g őszibarack (előkészítve mérve)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megpucoljuk, és 600 g-t kimérünk belőle. Az őszibarackot megmossuk, kivesszük a magját, és 400 g-t kimérünk belőle. A gyümölcsöket pépesítjük.
Elkészítés:
A gyümölcspürét és a befőzőcukrot egy nagy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
Baracklikőrös változatért csak 350 g őszibarackot használjunk és 50 ml baracklikőrt.
Pépesített gyümölcsökből készített lekvárok és dzsemek hamarabb megbarnulnak. Az üvegeket hűvös és sötét helyen tároljuk.
Pépesített gyümölcsökből készített lekvárok és dzsemek hamarabb megbarnulnak. Az üvegeket hűvös és sötét helyen tároljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?