Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bársonyos eper-őszibarack lekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 üveg (200 ml) elkészítéséhez

600 g eper (előkészítve mérve)
400 g őszibarack (előkészítve mérve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megpucoljuk, és 600 g-t kimérünk belőle. Az őszibarackot megmossuk, kivesszük a magját, és 400 g-t kimérünk belőle. A gyümölcsöket pépesítjük.

Elkészítés:

A gyümölcspürét és a befőzőcukrot egy nagy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

Baracklikőrös változatért csak 350 g őszibarackot használjunk és 50 ml baracklikőrt.
Pépesített gyümölcsökből készített lekvárok és dzsemek hamarabb megbarnulnak. Az üvegeket hűvös és sötét helyen tároljuk.
A Bársonyos eper-őszibarack lekvár kiválóan társítható gombóc- és derelyefélékkel, valamint hidegsültekkel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
1 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!