Bazsalikomos-citromos szorbé
Hozzávalók
Bazsalikomos-citromos szorbéhoz:
1 tasak Dr. Oetker Sorbet Citromos
300 ml víz (hideg csapvíz)
kb. 20-25 darab közepes méretű bazsalikomlevél
Elkészítés
Előkészítés:
A bazsalikomleveleket megmossuk, szárazra töröljük, leszárazzuk és csíkokra vágjuk.
Elkészítés:
Bazsalikomos-citromos szorbé:
A kimért hideg vizet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a szorbé alapport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a habos állag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Ezután belekeverjük a csíkozott bazsalikomot. A felvert szorbét poharakba vagy tálkákba töltjük, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a szorbét egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 6 óra hűtési idő szükséges.
Tálalás:
A szorbét tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk, azonnal tálaljuk.
A kimért hideg vizet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a szorbé alapport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a habos állag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Ezután belekeverjük a csíkozott bazsalikomot. A felvert szorbét poharakba vagy tálkákba töltjük, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a szorbét egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 6 óra hűtési idő szükséges.
Tálalás:
A szorbét tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk, azonnal tálaljuk.
Tipp:
Mentával, citromfűvel is elkészíthetjük a szorbét.
Kedvencnek jelölöm
Bazsalikomos-citromos szorbé
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Bazsalikomos-citromos szorbéhoz:
1 tasak Dr. Oetker Sorbet citromos
300 ml víz (hideg csapvíz)
kb. 20-25 darab közepes méretű bazsalikomlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A bazsalikomleveleket megmossuk, szárazra töröljük, leszárazzuk és csíkokra vágjuk.
Elkészítés:
Bazsalikomos-citromos szorbé:
A kimért hideg vizet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a szorbé alapport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a habos állag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Ezután belekeverjük a csíkozott bazsalikomot. A felvert szorbét poharakba vagy tálkákba töltjük, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a szorbét egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 6 óra hűtési idő szükséges.
Tálalás:
A szorbét tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk, azonnal tálaljuk.
A kimért hideg vizet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a szorbé alapport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a habos állag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Ezután belekeverjük a csíkozott bazsalikomot. A felvert szorbét poharakba vagy tálkákba töltjük, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a szorbét egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 6 óra hűtési idő szükséges.
Tálalás:
A szorbét tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk, azonnal tálaljuk.
Tipp:
Mentával, citromfűvel is elkészíthetjük a szorbét.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?