![Őszibarack-lime sorbet](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30939/43632-oszibarack-lime-sorbet.jpg)
Őszibarack-lime sorbet
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Cukorsziruphoz:
Sorbethez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vizet és a cukrot egy fazékban felforraljuk. Addig hagyjuk forrni, amíg a cukor feloldódik. A limekat forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. A héjat óvatosan lereszeljük, és a limekat kifacsarjuk. A héjat, a levet és a vaníliás cukrot a cukorsziruphoz adjuk. Az egészet hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben, (lehetőleg egy teljes éjszakán át) állni hagyjuk.
Sorbet:
Az őszibarackokat megmossuk. Előbb forró, majd hideg vizet öntünk a gyümölcsökre, és lehúzzuk a héjukat. Kimagozzuk, majd pürésítjük. A bazsalikomot megmossuk, szárazra töröljük, a leveleket letépkedjük, felcsíkozzuk. A cukorszirupot a pürével és a bazsalikommal összekeverjük, és egy nagy keverőtálba tesszük. Az egészet legalább 4 órán át fagyasztjuk a mélyhűtőben, közben villával többször átkeverjük.
Az őszibarackokat megmossuk, megfelezzük, kimagozzuk. Az Őszibarack-lime sorbet desszertből fagylaltos kanállal gombócokat formázunk. Egy-egy gombócot egy-egy felezett őszibarackba helyezünk, és azonnal tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Őszibarack-lime sorbet
Hozzávalók
kb. 10 adag elkészítéséhez
Sorbethez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vizet és a cukrot egy fazékban felforraljuk. Addig hagyjuk forrni, amíg a cukor feloldódik. A limekat forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. A héjat óvatosan lereszeljük, és a limekat kifacsarjuk. A héjat, a levet és a vaníliás cukrot a cukorsziruphoz adjuk. Az egészet hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben, (lehetőleg egy teljes éjszakán át) állni hagyjuk.
Sorbet:
Az őszibarackokat megmossuk. Előbb forró, majd hideg vizet öntünk a gyümölcsökre, és lehúzzuk a héjukat. Kimagozzuk, majd pürésítjük. A bazsalikomot megmossuk, szárazra töröljük, a leveleket letépkedjük, felcsíkozzuk. A cukorszirupot a pürével és a bazsalikommal összekeverjük, és egy nagy keverőtálba tesszük. Az egészet legalább 4 órán át fagyasztjuk a mélyhűtőben, közben villával többször átkeverjük.
Az őszibarackokat megmossuk, megfelezzük, kimagozzuk. Az Őszibarack-lime sorbet desszertből fagylaltos kanállal gombócokat formázunk. Egy-egy gombócot egy-egy felezett őszibarackba helyezünk, és azonnal tálaljuk.
Tipp:
![Őszibarack-lime sorbet](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30939/43632-oszibarack-lime-sorbet.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?