Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarack-lime sorbet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 adag elkészítéséhez

Cukorsziruphoz:

500 ml víz
250 g cukor
5 db lime

Sorbethez:

500 g érett őszibarack
1 csokor bazsalikom (kb. 25 g)

Ezenkívül:

kb. 5 db őszibarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Őszibarack-lime sorbet desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.

Elkészítés:

Cukorszirup:
A vizet és a cukrot egy fazékban felforraljuk. Addig hagyjuk forrni, amíg a cukor feloldódik. A limekat forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. A héjat óvatosan lereszeljük, és a limekat kifacsarjuk. A héjat, a levet és a vaníliás cukrot a cukorsziruphoz adjuk. Az egészet hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben, (lehetőleg egy teljes éjszakán át) állni hagyjuk.

Sorbet:
Az őszibarackokat megmossuk. Előbb forró, majd hideg vizet öntünk a gyümölcsökre, és lehúzzuk a héjukat. Kimagozzuk, majd pürésítjük. A bazsalikomot megmossuk, szárazra töröljük, a leveleket letépkedjük, felcsíkozzuk. A cukorszirupot a pürével és a bazsalikommal összekeverjük, és egy nagy keverőtálba tesszük. Az egészet legalább 4 órán át fagyasztjuk a mélyhűtőben, közben villával többször átkeverjük.

Az őszibarackokat megmossuk, megfelezzük, kimagozzuk. Az Őszibarack-lime sorbet desszertből fagylaltos kanállal gombócokat formázunk. Egy-egy gombócot egy-egy felezett őszibarackba helyezünk, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Őszibarack-lime sorbet desszert fagylaltgépben is elkészíthető.
Őszibarack-lime sorbet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!