Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarack-lime sorbet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 adag elkészítéséhez

Cukorsziruphoz:

500 ml víz
250 g cukor
5 db lime

Sorbethez:

500 g érett őszibarack
1 csokor bazsalikom (kb. 25 g)

Ezenkívül:

kb. 5 db őszibarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Őszibarack-lime sorbet desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Cukorszirup:

A vizet és a cukrot egy fazékban felforraljuk. Addig hagyjuk forrni, amíg a cukor feloldódik. A limekat forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. A héjat óvatosan lereszeljük, és a limekat kifacsarjuk. A héjat, a levet és a vaníliás cukrot a cukorsziruphoz adjuk. Az egészet hagyjuk kihűlni, majd a hűtőszekrényben, (lehetőleg egy teljes éjszakán át) állni hagyjuk.

Sorbet:

Az őszibarackokat megmossuk. Előbb forró, majd hideg vizet öntünk a gyümölcsökre, és lehúzzuk a héjukat. Kimagozzuk, majd pürésítjük. A bazsalikomot megmossuk, szárazra töröljük, a leveleket letépkedjük, felcsíkozzuk. A cukorszirupot a pürével és a bazsalikommal összekeverjük, és egy nagy keverőtálba tesszük. Az egészet legalább 4 órán át fagyasztjuk a mélyhűtőben, közben villával többször átkeverjük.

Az őszibarackokat megmossuk, megfelezzük, kimagozzuk. Az Őszibarack-lime sorbet desszertből fagylaltos kanállal gombócokat formázunk. Egy-egy gombócot egy-egy felezett őszibarackba helyezünk, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Őszibarack-lime sorbet desszert fagylaltgépben is elkészíthető.
Őszibarack-lime sorbet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!