Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres granita (sorbet)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 adag elkészítéséhez

Granitához:

500 g eper
100 g cukor
200 ml vörös pezsgő

Ezenkívül:

500 ml vörös pezsgő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a cukorral és a vanillincukorral keverőtálba öntjük, majd botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a pezsgőt. A gyümölcsmasszát felfújt formába töltjük, és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben alkalmanként villával átkeverjük.
Tálalás előtt az epres granitát még egyszer átkeverjük, és poharakban elosztjuk. Kevés pezsgővel feltöltjük, és tetszés szerint díszítjük.

Tippek:

Megtöltés előtt a poharakat szintén tegyük a fagyasztóba.
A granitát elkészíthetjük fagyasztott eperrel is.
Ha a granitát gyerekeknek készítjük, használjunk az alap elkészítéséhez almalevet.
A Epres granita (sorbet) a vegán étrendet követők számára kínál desszert alternatívát.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!