Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres granita (sorbet)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 adag elkészítéséhez

Granitához:

500 g eper
100 g cukor
200 ml vörös pezsgő

Ezenkívül:

500 ml vörös pezsgő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a cukorral és a vanillincukorral keverőtálba öntjük, majd botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a pezsgőt. A gyümölcsmasszát felfújt formába töltjük, és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben alkalmanként villával átkeverjük.
Tálalás előtt az epres granitát még egyszer átkeverjük, és poharakban elosztjuk. Kevés pezsgővel feltöltjük, és tetszés szerint díszítjük.

Tippek:

Megtöltés előtt a poharakat szintén tegyük a fagyasztóba.
A granitát elkészíthetjük fagyasztott eperrel is.
Ha a granitát gyerekeknek készítjük, használjunk az alap elkészítéséhez almalevet.
A Epres granita (sorbet) a vegán étrendet követők számára kínál desszert alternatívát.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-08
0 Kedvelés

Karácsony előtti egészséges finomságok

Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!