
Epres granita (sorbet)



Hozzávalók
Granitához:
500 g eper
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
200 ml vörös pezsgő
Ezenkívül:
500 ml vörös pezsgő
Elkészítés
Elkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a cukorral és a vanillincukorral keverőtálba öntjük, majd botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a pezsgőt. A gyümölcsmasszát felfújt formába töltjük, és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben alkalmanként villával átkeverjük.
Tálalás előtt az epres granitát még egyszer átkeverjük, és poharakban elosztjuk. Kevés pezsgővel feltöltjük, és tetszés szerint díszítjük.
Tálalás előtt az epres granitát még egyszer átkeverjük, és poharakban elosztjuk. Kevés pezsgővel feltöltjük, és tetszés szerint díszítjük.
Tippek:
Megtöltés előtt a poharakat szintén tegyük a fagyasztóba.
A granitát elkészíthetjük fagyasztott eperrel is.
Ha a granitát gyerekeknek készítjük, használjunk az alap elkészítéséhez almalevet.
A granitát elkészíthetjük fagyasztott eperrel is.
Ha a granitát gyerekeknek készítjük, használjunk az alap elkészítéséhez almalevet.

Kedvencnek jelölöm

Epres granita (sorbet)
Hozzávalók
kb. 8-10 adag elkészítéséhez
Ezenkívül:
500 ml vörös pezsgő
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a cukorral és a vanillincukorral keverőtálba öntjük, majd botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a pezsgőt. A gyümölcsmasszát felfújt formába töltjük, és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben alkalmanként villával átkeverjük.
Tálalás előtt az epres granitát még egyszer átkeverjük, és poharakban elosztjuk. Kevés pezsgővel feltöltjük, és tetszés szerint díszítjük.
Tálalás előtt az epres granitát még egyszer átkeverjük, és poharakban elosztjuk. Kevés pezsgővel feltöltjük, és tetszés szerint díszítjük.
Tippek:
Megtöltés előtt a poharakat szintén tegyük a fagyasztóba.
A granitát elkészíthetjük fagyasztott eperrel is.
Ha a granitát gyerekeknek készítjük, használjunk az alap elkészítéséhez almalevet.
A granitát elkészíthetjük fagyasztott eperrel is.
Ha a granitát gyerekeknek készítjük, használjunk az alap elkészítéséhez almalevet.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?