Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres granita (sorbet)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 adag elkészítéséhez

Granitához:

500 g eper
100 g cukor
200 ml vörös pezsgő

Ezenkívül:

500 ml vörös pezsgő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a cukorral és a vanillincukorral keverőtálba öntjük, majd botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a pezsgőt. A gyümölcsmasszát felfújt formába töltjük, és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben alkalmanként villával átkeverjük.
Tálalás előtt az epres granitát még egyszer átkeverjük, és poharakban elosztjuk. Kevés pezsgővel feltöltjük, és tetszés szerint díszítjük.

Tippek:

Megtöltés előtt a poharakat szintén tegyük a fagyasztóba.
A granitát elkészíthetjük fagyasztott eperrel is.
Ha a granitát gyerekeknek készítjük, használjunk az alap elkészítéséhez almalevet.
A Epres granita (sorbet) a vegán étrendet követők számára kínál desszert alternatívát.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!