Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres granita (sorbet)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 adag elkészítéséhez

Granitához:

500 g eper
100 g cukor
200 ml vörös pezsgő

Ezenkívül:

500 ml vörös pezsgő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a cukorral és a vanillincukorral keverőtálba öntjük, majd botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a pezsgőt. A gyümölcsmasszát felfújt formába töltjük, és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben alkalmanként villával átkeverjük.
Tálalás előtt az epres granitát még egyszer átkeverjük, és poharakban elosztjuk. Kevés pezsgővel feltöltjük, és tetszés szerint díszítjük.

Tippek:

Megtöltés előtt a poharakat szintén tegyük a fagyasztóba.
A granitát elkészíthetjük fagyasztott eperrel is.
Ha a granitát gyerekeknek készítjük, használjunk az alap elkészítéséhez almalevet.
A Epres granita (sorbet) a vegán étrendet követők számára kínál desszert alternatívát.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!