Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bécsi túrós palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Ovális sütőformához (kb. 20x25 cm):

zsiradék

Tésztához:

150 g búzaliszt
200 ml tej
kb. 150 ml szódavíz
2 darab tojás (M-es)
2 evőkanál étolaj
1 csipet só

Töltelékhez:

2 darab tojás (M-es)
400 g félzsíros túró
50 g tejföl
100 g porcukor

Öntethez:

200 ml tej
2 darab tojás (M-es)
40 g porcukor

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Bécsi túrós palacsinta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát vékonyan kikenjük zsiradékkal, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a vanillincukrot és a sót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzácsorgatjuk a tejet és 1 evőkanál étolajat, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Ezután felhígítjuk a szódavízzel. A masszát letakarjuk, hűtőben 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt az első palacsinta kisütése előtt vékonyan kikenjük étolajjal. A masszából kb. 8 darab palacsintát sütünk. Felhasználásig letakarjuk.

Töltelék:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A túrót áttörjük, simára keverjük a tojássárgájákkal, a tejföllel, a porcukorral és a citromhéjjal, végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A töltelékkel megkenjük a palacsintákat, feltekerjük, majd mindet középen kettévágjuk. A palacsintadarabokat egymásra fektetve, kissé állítva elrendezzük a sütőtálban.

Öntet:
A tejet kikeverjük a tojásokkal, a porcukorral és a vanillincukorral. Egyenletesen meglocsoljuk vele a palacsintákat, majd a sütőtálat a sütőbe toljuk, és a desszertet megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész desszertet kivesszük a sütőből, a sütőformát rácsra téve kb. 10 percet pihentetjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk a Bécsi túrós palacsinta süteményt.

Tipp:

A sütemény töltelékéhez adhatunk 50 g Dr. Oetker Rum Aromába áztatott mazsolát is.
A Bécsi túrós palacsinta sütőben sült palacsintatorta variáció ünnepi alkalmakra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!