
Szivárványos gofri



Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Tejszínhab-felhőkhöz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a középső fokozaton tejet keverünk hozzá. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és kevés ételszínezékkel összekeverjük.
Sütés:
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes hőmérsékletre, és olajjal megkenjük. Minden színből 1-1 evőkanál tésztát egymás után a gofrisütő közepére adagolunk, megsütjük, és egyesével sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Tejszínhab-felhők:
Mindegyik gofriból kivágunk 2 szívet.
A habtejszínt keverőpohárba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszínhabot evőkanállal a szivárványos gofrik szélén elosztjuk, majd dekorcsillagokkal megszórjuk.
A maradék tejszínhabbal és a gofriszívekkel tálaljuk.


Szivárványos gofri
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Tejszínhab-felhőkhöz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a középső fokozaton tejet keverünk hozzá. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és kevés ételszínezékkel összekeverjük.
Sütés:
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes hőmérsékletre, és olajjal megkenjük. Minden színből 1-1 evőkanál tésztát egymás után a gofrisütő közepére adagolunk, megsütjük, és egyesével sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Tejszínhab-felhők:
Mindegyik gofriból kivágunk 2 szívet.
A habtejszínt keverőpohárba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszínhabot evőkanállal a szivárványos gofrik szélén elosztjuk, majd dekorcsillagokkal megszórjuk.
A maradék tejszínhabbal és a gofriszívekkel tálaljuk.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?