Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szivárványos gofri

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

étolaj

Tésztához:

125 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
3 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 ml tej
ételszínezékek

Tejszínhab-felhőkhöz:

200 ml hideg habtejszín
tetszés szerinti dekorok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gofrisütőt a legmagasabb fokozatra melegítjük.

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a középső fokozaton tejet keverünk hozzá. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és kevés ételszínezékkel összekeverjük.

Sütés:
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes hőmérsékletre, és olajjal megkenjük. Minden színből 1-1 evőkanál tésztát egymás után a gofrisütő közepére adagolunk, megsütjük, és egyesével sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasítását.

Tejszínhab-felhők:
Mindegyik gofriból kivágunk 2 szívet.
A habtejszínt keverőpohárba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszínhabot evőkanállal a szivárványos gofrik szélén elosztjuk, majd dekorcsillagokkal megszórjuk.
A maradék tejszínhabbal és a gofriszívekkel tálaljuk.
A Szivárványos gofri receptje 6 darab sütemény elkészítésére elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!