![Szivárványos gofri](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31655/szivarvanyos-gofri-15290.webp)
Szivárványos gofri
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Tejszínhab-felhőkhöz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a középső fokozaton tejet keverünk hozzá. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és kevés ételszínezékkel összekeverjük.
Sütés:
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes hőmérsékletre, és olajjal megkenjük. Minden színből 1-1 evőkanál tésztát egymás után a gofrisütő közepére adagolunk, megsütjük, és egyesével sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Tejszínhab-felhők:
Mindegyik gofriból kivágunk 2 szívet.
A habtejszínt keverőpohárba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszínhabot evőkanállal a szivárványos gofrik szélén elosztjuk, majd dekorcsillagokkal megszórjuk.
A maradék tejszínhabbal és a gofriszívekkel tálaljuk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Szivárványos gofri
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
Tésztához:
Tejszínhab-felhőkhöz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ - ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és röviden a középső fokozaton tejet keverünk hozzá. A tésztát 4 egyforma méretű adagra osztjuk, és kevés ételszínezékkel összekeverjük.
Sütés:
A gofrisütőt visszaállítjuk közepes hőmérsékletre, és olajjal megkenjük. Minden színből 1-1 evőkanál tésztát egymás után a gofrisütő közepére adagolunk, megsütjük, és egyesével sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gofrisütő használati utasítását.
Tejszínhab-felhők:
Mindegyik gofriból kivágunk 2 szívet.
A habtejszínt keverőpohárba töltjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük. A tejszínhabot evőkanállal a szivárványos gofrik szélén elosztjuk, majd dekorcsillagokkal megszórjuk.
A maradék tejszínhabbal és a gofriszívekkel tálaljuk.
![A Szivárványos gofri receptje 6 darab sütemény elkészítésére elegendő.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31655/szivarvanyos-gofri-15290.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?