Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsinta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab Palacsinta

Tésztához:

250 g búzaliszt
375 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
4 darab tojás (közepes méretű)
2 csipet só

Sütéshez:

kb. 80 g vaj/margarin vagy 8 evőkanál (napraforgó) olaj

Elkészítés

A Palacsinta elkészítése lépésről lépésre:

Elkészítés:

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vanillincukrot, a tejet és a vizet és kézi habverővel simára, csomómentesre keverjük, majd a tojásokat is hozzáadjuk és az egészet még egyszer alaposan összekeverjük. A tésztát 20-30 percig pihenni hagyjuk.

Egy kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőben kevés zsiradékot hevítünk. Beleöntünk egy adag tésztát, és egyenletesen elterítjük. Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, és fa spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárágra sütjük. A többi palacsintát hasonló módon kisütjük, minden sütés előtt átkeverjük a tésztát.

Tipp:

Almás palacsinta
A tésztát a fenti módon elkészítjük. 1 kg savanykásabb ízű almát meghámozunk, hosszában vékony szeletekre vágjuk, és 7 egyforma adagra osztjuk. Felmelegítünk kevés zsiradékot a palacsintasütőben, rátesszük az első adag almaszeletet, és 2-3 percen keresztül pároljuk. Ezután ráöntünk a gyümölcsre egy vékony réteg tésztát, majd közepes lángon, az alapreceptben leírtak szerint megsütjük. Közben időnként spatulával a palacsinta alá nyúlunk, fellazítjuk. Hasonlóképpen járunk el a többi almaszelettel és maradék tésztával.
4 evőkanál porcukrot összekeverünk 1 csapott teáskanál őrölt fahéjjal. Tálaláskor megszórjuk a palacsintákat a fahéjas porcukorral.
Palacsinta

Hozzászólások

P
Papp Aniko
Dátum 2021. May. 15. 06:03
Ez lett a kedvenc palacsinta tésztám. Isteni finom. Köszönöm.
K
Kuna Lena
Dátum 2021. July. 21. 19:02
szerintem nagyon finom az ize de en ugy vettem eszre hogy tul sok a tojas, en 1-2 tojast szoktam es a 4 tojastol az enyem nagyon sarga es híg lett, amugy nagyon jo. Szerintem a só sem kell bele de en nem vagyok profi (:

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
0 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
0 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
0 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!