Belga gofri
Hozzávalók
Kenéshez:
némi zsiradék
Tésztához:
500 g liszt búzaliszt
200 ml tej
100 g vaj
50 g cukor
25 g friss élesztő
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
3 darab tojás (M-es)
125 g jégcukor
1 csipet só
Tetejére:
300 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
400 ml hideg habtejszín
2 teáskanál cukor
némi őrölt fahéj
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A tejet megmelegítjük, a vajat hagyjuk benne felolvadni. A lisztet keverőtálba szórjuk, rámorzsoljuk az élesztőt. A többi hozzávalót (a jégcukor kivételével) hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előbb a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima, lágy tésztává dagasztjuk. Végül a jégcukrot is belekeverjük. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen, kb. 45 percet hagyjuk kelni.
A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Tetejére:
A tortabevonót darabokra törjük, és vízgőz felett, alacsony lángon megolvasztjuk. A tejszínt a cukorral és a fahéjjal kemény habbá verjük.
A tésztát ismét átgyúrjuk. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Adagonként kis kerek gofrikat sütünk. Ehhez 1-1 evőkanálnyi adagokban a tésztát a gofrisütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. A gofrikat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, vagy forrón, az olvasztott tortabevonóval és tejszínhabbal tálaljuk.
A tejet megmelegítjük, a vajat hagyjuk benne felolvadni. A lisztet keverőtálba szórjuk, rámorzsoljuk az élesztőt. A többi hozzávalót (a jégcukor kivételével) hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előbb a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima, lágy tésztává dagasztjuk. Végül a jégcukrot is belekeverjük. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen, kb. 45 percet hagyjuk kelni.
A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Tetejére:
A tortabevonót darabokra törjük, és vízgőz felett, alacsony lángon megolvasztjuk. A tejszínt a cukorral és a fahéjjal kemény habbá verjük.
A tésztát ismét átgyúrjuk. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Adagonként kis kerek gofrikat sütünk. Ehhez 1-1 evőkanálnyi adagokban a tésztát a gofrisütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. A gofrikat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, vagy forrón, az olvasztott tortabevonóval és tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp:
A gofrik pár napig elállnak, kenyérpirítóban újra melegíthetőek. Olyan lesz az ízük, akár a frissen sültnek.
Kedvencnek jelölöm
Belga gofri
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Kenéshez:
némi zsiradék
Tésztához:
500 g liszt búzaliszt
200 ml tej
100 g vaj
50 g cukor
25 g friss élesztő
3 darab tojás (M-es)
125 g jégcukor
1 csipet só
Tetejére:
400 ml hideg habtejszín
2 teáskanál cukor
némi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A tejet megmelegítjük, a vajat hagyjuk benne felolvadni. A lisztet keverőtálba szórjuk, rámorzsoljuk az élesztőt. A többi hozzávalót (a jégcukor kivételével) hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előbb a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima, lágy tésztává dagasztjuk. Végül a jégcukrot is belekeverjük. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen, kb. 45 percet hagyjuk kelni.
A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Tetejére:
A tortabevonót darabokra törjük, és vízgőz felett, alacsony lángon megolvasztjuk. A tejszínt a cukorral és a fahéjjal kemény habbá verjük.
A tésztát ismét átgyúrjuk. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Adagonként kis kerek gofrikat sütünk. Ehhez 1-1 evőkanálnyi adagokban a tésztát a gofrisütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. A gofrikat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, vagy forrón, az olvasztott tortabevonóval és tejszínhabbal tálaljuk.
A tejet megmelegítjük, a vajat hagyjuk benne felolvadni. A lisztet keverőtálba szórjuk, rámorzsoljuk az élesztőt. A többi hozzávalót (a jégcukor kivételével) hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előbb a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima, lágy tésztává dagasztjuk. Végül a jégcukrot is belekeverjük. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen, kb. 45 percet hagyjuk kelni.
A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Tetejére:
A tortabevonót darabokra törjük, és vízgőz felett, alacsony lángon megolvasztjuk. A tejszínt a cukorral és a fahéjjal kemény habbá verjük.
A tésztát ismét átgyúrjuk. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Adagonként kis kerek gofrikat sütünk. Ehhez 1-1 evőkanálnyi adagokban a tésztát a gofrisütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. A gofrikat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, vagy forrón, az olvasztott tortabevonóval és tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp:
A gofrik pár napig elállnak, kenyérpirítóban újra melegíthetőek. Olyan lesz az ízük, akár a frissen sültnek.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?