Belga gofri
Hozzávalók
Kenéshez:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet megmelegítjük, a vajat hagyjuk benne felolvadni. A lisztet keverőtálba szórjuk, rámorzsoljuk az élesztőt. A többi hozzávalót (a jégcukor kivételével) hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előbb a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima, lágy tésztává dagasztjuk. Végül a jégcukrot is belekeverjük. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen, kb. 45 percet hagyjuk kelni.
A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Tetejére:
A tortabevonót darabokra törjük, és vízgőz felett, alacsony lángon megolvasztjuk. A tejszínt a cukorral és a fahéjjal kemény habbá verjük.
A tésztát ismét átgyúrjuk. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Adagonként kis kerek gofrikat sütünk. Ehhez 1-1 evőkanálnyi adagokban a tésztát a gofrisütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. A gofrikat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, vagy forrón, az olvasztott tortabevonóval és tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp:
Belga gofri
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Kenéshez:
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejet megmelegítjük, a vajat hagyjuk benne felolvadni. A lisztet keverőtálba szórjuk, rámorzsoljuk az élesztőt. A többi hozzávalót (a jégcukor kivételével) hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előbb a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima, lágy tésztává dagasztjuk. Végül a jégcukrot is belekeverjük. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen, kb. 45 percet hagyjuk kelni.
A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Tetejére:
A tortabevonót darabokra törjük, és vízgőz felett, alacsony lángon megolvasztjuk. A tejszínt a cukorral és a fahéjjal kemény habbá verjük.
A tésztát ismét átgyúrjuk. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Adagonként kis kerek gofrikat sütünk. Ehhez 1-1 evőkanálnyi adagokban a tésztát a gofrisütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. A gofrikat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, vagy forrón, az olvasztott tortabevonóval és tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?