
Belga gofri



Hozzávalók
Kenéshez:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet megmelegítjük, a vajat hagyjuk benne felolvadni. A lisztet keverőtálba szórjuk, rámorzsoljuk az élesztőt. A többi hozzávalót (a jégcukor kivételével) hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előbb a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima, lágy tésztává dagasztjuk. Végül a jégcukrot is belekeverjük. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen, kb. 45 percet hagyjuk kelni.
A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Tetejére:
A tortabevonót darabokra törjük, és vízgőz felett, alacsony lángon megolvasztjuk. A tejszínt a cukorral és a fahéjjal kemény habbá verjük.
A tésztát ismét átgyúrjuk. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Adagonként kis kerek gofrikat sütünk. Ehhez 1-1 evőkanálnyi adagokban a tésztát a gofrisütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. A gofrikat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, vagy forrón, az olvasztott tortabevonóval és tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp:


Belga gofri
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Kenéshez:
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejet megmelegítjük, a vajat hagyjuk benne felolvadni. A lisztet keverőtálba szórjuk, rámorzsoljuk az élesztőt. A többi hozzávalót (a jégcukor kivételével) hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előbb a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima, lágy tésztává dagasztjuk. Végül a jégcukrot is belekeverjük. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen, kb. 45 percet hagyjuk kelni.
A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Tetejére:
A tortabevonót darabokra törjük, és vízgőz felett, alacsony lángon megolvasztjuk. A tejszínt a cukorral és a fahéjjal kemény habbá verjük.
A tésztát ismét átgyúrjuk. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Adagonként kis kerek gofrikat sütünk. Ehhez 1-1 evőkanálnyi adagokban a tésztát a gofrisütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. A gofrikat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, vagy forrón, az olvasztott tortabevonóval és tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?