Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Belga gofri

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab Belga gofri

Kenéshez:

némi zsiradék

Tésztához:

500 g liszt búzaliszt
200 ml tej
100 g vaj
50 g cukor
25 g friss élesztő
3 darab tojás (M-es)
125 g jégcukor
1 csipet só

Tetejére:

400 ml hideg habtejszín
2 teáskanál cukor
némi őrölt fahéj

Elkészítés

A Belga gofri elkészítése lépésről lépésre:

Elkészítés:

Tészta:
A tejet megmelegítjük, a vajat hagyjuk benne felolvadni. A lisztet keverőtálba szórjuk, rámorzsoljuk az élesztőt. A többi hozzávalót (a jégcukor kivételével) hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) előbb a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt sima, lágy tésztává dagasztjuk. Végül a jégcukrot is belekeverjük. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen, kb. 45 percet hagyjuk kelni.

A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Tetejére:
A tortabevonót darabokra törjük, és vízgőz felett, alacsony lángon megolvasztjuk. A tejszínt a cukorral és a fahéjjal kemény habbá verjük.

A tésztát ismét átgyúrjuk. A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Adagonként kis kerek gofrikat sütünk. Ehhez 1-1 evőkanálnyi adagokban a tésztát a gofrisütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük. A gofrikat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni, vagy forrón, az olvasztott tortabevonóval és tejszínhabbal tálaljuk.

Tipp:

A gofrik pár napig elállnak, kenyérpirítóban újra melegíthetőek. Olyan lesz az ízük, akár a frissen sültnek.
Belga gofri

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-15
0 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-08
0 Kedvelés

Ezekkel a mártogatósokkal egyetlen pizzaszél sem marad a tányéron!

Rendszeresen meghagyod a tányérodon a pizza szélét? Tudunk rá egy megoldást! Ha elkészíted az alábbi pizza mártogatósokat, azt fogod kívánni, hogy a pizzádnak több széle legyen, mint feltéttel megpakolt része.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-03
0 Kedvelés

Így készíts sütés nélküli tortákat, desszerteket

A sütés nélküli finomságokat egész évben szeretjük, ha meleg az idő, kifejezetten vágyunk arra, hogy ne kelljen bekapcsolni a sütőt.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!