Vegán gofri narancsos-kesudiós krémmel
Hozzávalók
Kenéshez:
némi vegán margarin
Tésztához:
200 g búzaliszt
50 g cukor
250 ml rizstej
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 evőkanál narancslé
3 evőkanál napraforgóolaj
1 csipet só
Krémhez:
1 nagy méretű, kezeletlen héjú narancs
3 db aszalt datolya
50 g kesudió
Díszítéshez:
2 db narancs
80 g vegán fehér csokoládé
néhány mentalevél
Elkészítés
Előkészítés:
A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a vanillincukorral és a sóval. A rizstejet 100 g Creme VEGA-val, a narancslével és a napraforgóolajjal összekeverjük. A száraz és nedves összetevőket konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt összekeverjük, és állni hagyjuk.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Minden gofrihoz 2 evőkanálnyi masszát a gofrisütőbe teszünk, evőkanállal elkenjük, és aranysárgára sütjük.
Krém:
A narancsot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, vékonyan meghámozzuk (a fehér részt a gyümölcsön hagyjuk), a héjat vékonyan felcsíkozzuk. A narancsot ezután teljesen meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a narancsot kifilézzük, az így kapott hártyamentes filéket feldaraboljuk. A datolyákat durvára vágjuk. A gyümölcsfilét a kesuval, a datolyával és a maradék Creme VEGA-val együtt pürésítjük. A narancshéjcsíkokat és – szükség szerint némi narancslevet vagy rizstejet – hozzákeverjük.
Díszítés:
A narancsokat meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a megtisztított gyümölcsöt cikkekre szedjük. A fehér csokoládét összetördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk. A gofrikat egyesével, rácson hagyjuk kihűlni, vagy melegen a narancsos-kesudiós krémmel, a narancsfilékkel és a fehér csokoládéval tálaljuk, mentalevelekkel díszítjük.
A lisztet keverőtálban összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a vanillincukorral és a sóval. A rizstejet 100 g Creme VEGA-val, a narancslével és a napraforgóolajjal összekeverjük. A száraz és nedves összetevőket konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt összekeverjük, és állni hagyjuk.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Minden gofrihoz 2 evőkanálnyi masszát a gofrisütőbe teszünk, evőkanállal elkenjük, és aranysárgára sütjük.
Krém:
A narancsot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, vékonyan meghámozzuk (a fehér részt a gyümölcsön hagyjuk), a héjat vékonyan felcsíkozzuk. A narancsot ezután teljesen meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a narancsot kifilézzük, az így kapott hártyamentes filéket feldaraboljuk. A datolyákat durvára vágjuk. A gyümölcsfilét a kesuval, a datolyával és a maradék Creme VEGA-val együtt pürésítjük. A narancshéjcsíkokat és – szükség szerint némi narancslevet vagy rizstejet – hozzákeverjük.
Díszítés:
A narancsokat meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a megtisztított gyümölcsöt cikkekre szedjük. A fehér csokoládét összetördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk. A gofrikat egyesével, rácson hagyjuk kihűlni, vagy melegen a narancsos-kesudiós krémmel, a narancsfilékkel és a fehér csokoládéval tálaljuk, mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:
A gofrikat a klasszikus szív formájú gofrisütőben is megsüthetjük.
Nézz körül további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!
Nézz körül további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!
Kedvencnek jelölöm
Vegán gofri narancsos-kesudiós krémmel
Hozzávalók
kb. 6 darab elkészítéséhez
Kenéshez:
némi vegán margarin
Tésztához:
200 g búzaliszt
50 g cukor
250 ml rizstej
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 evőkanál narancslé
3 evőkanál napraforgóolaj
1 csipet só
Krémhez:
1 nagy méretű, kezeletlen héjú narancs
3 db aszalt datolya
50 g kesudió
Díszítéshez:
2 db narancs
80 g vegán fehér csokoládé
néhány mentalevél
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a vanillincukorral és a sóval. A rizstejet 100 g Creme VEGA-val, a narancslével és a napraforgóolajjal összekeverjük. A száraz és nedves összetevőket konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt összekeverjük, és állni hagyjuk.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Minden gofrihoz 2 evőkanálnyi masszát a gofrisütőbe teszünk, evőkanállal elkenjük, és aranysárgára sütjük.
Krém:
A narancsot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, vékonyan meghámozzuk (a fehér részt a gyümölcsön hagyjuk), a héjat vékonyan felcsíkozzuk. A narancsot ezután teljesen meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a narancsot kifilézzük, az így kapott hártyamentes filéket feldaraboljuk. A datolyákat durvára vágjuk. A gyümölcsfilét a kesuval, a datolyával és a maradék Creme VEGA-val együtt pürésítjük. A narancshéjcsíkokat és – szükség szerint némi narancslevet vagy rizstejet – hozzákeverjük.
Díszítés:
A narancsokat meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a megtisztított gyümölcsöt cikkekre szedjük. A fehér csokoládét összetördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk. A gofrikat egyesével, rácson hagyjuk kihűlni, vagy melegen a narancsos-kesudiós krémmel, a narancsfilékkel és a fehér csokoládéval tálaljuk, mentalevelekkel díszítjük.
A lisztet keverőtálban összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a vanillincukorral és a sóval. A rizstejet 100 g Creme VEGA-val, a narancslével és a napraforgóolajjal összekeverjük. A száraz és nedves összetevőket konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt összekeverjük, és állni hagyjuk.
A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Minden gofrihoz 2 evőkanálnyi masszát a gofrisütőbe teszünk, evőkanállal elkenjük, és aranysárgára sütjük.
Krém:
A narancsot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, vékonyan meghámozzuk (a fehér részt a gyümölcsön hagyjuk), a héjat vékonyan felcsíkozzuk. A narancsot ezután teljesen meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a narancsot kifilézzük, az így kapott hártyamentes filéket feldaraboljuk. A datolyákat durvára vágjuk. A gyümölcsfilét a kesuval, a datolyával és a maradék Creme VEGA-val együtt pürésítjük. A narancshéjcsíkokat és – szükség szerint némi narancslevet vagy rizstejet – hozzákeverjük.
Díszítés:
A narancsokat meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a megtisztított gyümölcsöt cikkekre szedjük. A fehér csokoládét összetördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk. A gofrikat egyesével, rácson hagyjuk kihűlni, vagy melegen a narancsos-kesudiós krémmel, a narancsfilékkel és a fehér csokoládéval tálaljuk, mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:
A gofrikat a klasszikus szív formájú gofrisütőben is megsüthetjük.
Nézz körül további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!
Nézz körül további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?