Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán gofri narancsos-kesudiós krémmel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Kenéshez:

némi vegán margarin

Tésztához:

200 g búzaliszt
50 g cukor
250 ml rizstej
4 evőkanál narancslé
3 evőkanál napraforgóolaj
1 csipet só

Krémhez:

1 nagy méretű, kezeletlen héjú narancs
3 db aszalt datolya
50 g kesudió

Díszítéshez:

2 db narancs
80 g vegán fehér csokoládé
néhány mentalevél

Elkészítés

Előkészítés:

A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a vanillincukorral és a sóval. A rizstejet 100 g Creme VEGA-val, a narancslével és a napraforgóolajjal összekeverjük. A száraz és nedves összetevőket konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt összekeverjük, és állni hagyjuk.

A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Minden gofrihoz 2 evőkanálnyi masszát a gofrisütőbe teszünk, evőkanállal elkenjük, és aranysárgára sütjük.

Krém:
A narancsot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, vékonyan meghámozzuk (a fehér részt a gyümölcsön hagyjuk), a héjat vékonyan felcsíkozzuk. A narancsot ezután teljesen meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a narancsot kifilézzük, az így kapott hártyamentes filéket feldaraboljuk. A datolyákat durvára vágjuk. A gyümölcsfilét a kesuval, a datolyával és a maradék Creme VEGA-val együtt pürésítjük. A narancshéjcsíkokat és – szükség szerint némi narancslevet vagy rizstejet – hozzákeverjük.

Díszítés:
A narancsokat meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a megtisztított gyümölcsöt cikkekre szedjük. A fehér csokoládét összetördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk. A gofrikat egyesével, rácson hagyjuk kihűlni, vagy melegen a narancsos-kesudiós krémmel, a narancsfilékkel és a fehér csokoládéval tálaljuk, mentalevelekkel díszítjük.

Tipp:

A gofrikat a klasszikus szív formájú gofrisütőben is megsüthetjük.
Vegán gofri narancsos-kesudiós krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!