Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán gofri narancsos-kesudiós krémmel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 darab elkészítéséhez

Kenéshez:

némi vegán margarin

Tésztához:

200 g búzaliszt
50 g cukor
250 ml rizstej
4 evőkanál narancslé
3 evőkanál napraforgóolaj
1 csipet só

Krémhez:

1 nagy méretű, kezeletlen héjú narancs
3 db aszalt datolya
50 g kesudió

Díszítéshez:

2 db narancs
80 g vegán fehér csokoládé
néhány mentalevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A gofrisütőt előmelegítjük, és a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. Figyelem: kövessük a gofrisütő használati utasításait!

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a vanillincukorral és a sóval. A rizstejet 100 g Creme VEGA-val, a narancslével és a napraforgóolajjal összekeverjük. A száraz és nedves összetevőket konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt összekeverjük, és állni hagyjuk.

A gofrisütőt visszakapcsoljuk közepes fokozatra, és kikenjük zsiradékkal. Minden gofrihoz 2 evőkanálnyi masszát a gofrisütőbe teszünk, evőkanállal elkenjük, és aranysárgára sütjük.

Krém:
A narancsot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, vékonyan meghámozzuk (a fehér részt a gyümölcsön hagyjuk), a héjat vékonyan felcsíkozzuk. A narancsot ezután teljesen meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a narancsot kifilézzük, az így kapott hártyamentes filéket feldaraboljuk. A datolyákat durvára vágjuk. A gyümölcsfilét a kesuval, a datolyával és a maradék Creme VEGA-val együtt pürésítjük. A narancshéjcsíkokat és – szükség szerint némi narancslevet vagy rizstejet – hozzákeverjük.

Díszítés:
A narancsokat meghámozzuk, a fehér részt eltávolítjuk, a megtisztított gyümölcsöt cikkekre szedjük. A fehér csokoládét összetördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk. A gofrikat egyesével, rácson hagyjuk kihűlni, vagy melegen a narancsos-kesudiós krémmel, a narancsfilékkel és a fehér csokoládéval tálaljuk, mentalevelekkel díszítjük.

Tipp:

A gofrikat a klasszikus szív formájú gofrisütőben is megsüthetjük.
Vegán gofri narancsos-kesudiós krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!