Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birsalmás narancsos dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-9 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-9 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g birsalma (előkészítve mérjük le)
500 ml narancslé (frissen facsart, vagy 100 %-os)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. Megmossuk, meghámozzuk, és finomra reszeljük úgy, hogy a magház egyben maradjon, majd 1000 g-ot lemérünk.

Elkészítés:

A birsalmát és a narancslét a befőzőcukorral nagy edényben alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk. A gyümölcsmasszáról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, majd azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipek:

A lekvárt még ízletesebbé tehetjük, ha ½ teáskanál őrölt szegfűborsot adunk hozzá.
Annak érdekében, hogy a birsalma az előkészítés során ne barnuljon meg, tegyük a feldarabolt gyümölcsöt citromos vízbe. Ehhez keverjen el 1 liter vízben 2 csapott teáskanál (10 g) Dr. Oetker Citromsavat.
A Birsalmás narancsos dzsem nemcsak az édes sütemények, de a grillezett ételek kiváló kiegészítője is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!