
Vegán langalló



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton keverjük össze, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk. A kelt tésztát letakarva meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 45-50 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
A creme vegát ízesítsük sóval és a fűszerekkel.
A tésztát enyhén lisztes munkafelületen még egyszer rövid ideig gyúrjuk át, majd vágjuk félbe. Mindkét felet 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, hogy kerek lapok legyenek. Az egyik tésztalapot a tepsire helyezzük, először a creme vega keverék felével megkenjük, közben 1 cm-t hagyunk szabadon a szélén. Rákenjük a szalonna-hagyma keverék felét, és aranybarnára sütjük a langallót. A másodikat is ugyanúgy megkenjük és megsütjük. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A langallót forrón tálaljuk.


Vegán langalló
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton keverjük össze, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk. A kelt tésztát letakarva meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 45-50 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
A creme vegát ízesítsük sóval és a fűszerekkel.
A tésztát enyhén lisztes munkafelületen még egyszer rövid ideig gyúrjuk át, majd vágjuk félbe. Mindkét felet 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, hogy kerek lapok legyenek. Az egyik tésztalapot a tepsire helyezzük, először a creme vega keverék felével megkenjük, közben 1 cm-t hagyunk szabadon a szélén. Rákenjük a szalonna-hagyma keverék felét, és aranybarnára sütjük a langallót. A másodikat is ugyanúgy megkenjük és megsütjük. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A langallót forrón tálaljuk.

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?