Vegán langalló
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
1 teáskanál cukor
1 ½ teáskanál só
kb. 2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
kb. 250 ml meleg víz
Feltéthez:
150 g vegán sonka vagy szalonna
4 nagy fej vöröshagyma
2 pohár Dr. Oetker Creme vega
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés
Előkészítés:
A vegán szalonnát vagy sonkát vágjuk apróra, egy serpenyőben kissé pirítsuk meg, majd vegyük kis a serpenyőből. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk karikára és a serpenyőben némi olajjal pároljuk meg. A szalonnát és a hagymát keverjük össze és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton keverjük össze, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk. A kelt tésztát letakarva meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 45-50 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
A creme vegát ízesítsük sóval és a fűszerekkel.
A tésztát enyhén lisztes munkafelületen még egyszer rövid ideig gyúrjuk át, majd vágjuk félbe. Mindkét felet 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, hogy kerek lapok legyenek. Az egyik tésztalapot a tepsire helyezzük, először a creme vega keverék felével megkenjük, közben 1 cm-t hagyunk szabadon a szélén. Rákenjük a szalonna-hagyma keverék felét, és aranybarnára sütjük a langallót. A másodikat is ugyanúgy megkenjük és megsütjük. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A langallót forrón tálaljuk.
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton keverjük össze, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk. A kelt tésztát letakarva meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 45-50 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
A creme vegát ízesítsük sóval és a fűszerekkel.
A tésztát enyhén lisztes munkafelületen még egyszer rövid ideig gyúrjuk át, majd vágjuk félbe. Mindkét felet 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, hogy kerek lapok legyenek. Az egyik tésztalapot a tepsire helyezzük, először a creme vega keverék felével megkenjük, közben 1 cm-t hagyunk szabadon a szélén. Rákenjük a szalonna-hagyma keverék felét, és aranybarnára sütjük a langallót. A másodikat is ugyanúgy megkenjük és megsütjük. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A langallót forrón tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Vegán langalló
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál cukor
1 ½ teáskanál só
kb. 2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
kb. 250 ml meleg víz
Feltéthez:
150 g vegán sonka vagy szalonna
4 nagy fej vöröshagyma
2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
só
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A vegán szalonnát vagy sonkát vágjuk apróra, egy serpenyőben kissé pirítsuk meg, majd vegyük kis a serpenyőből. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk karikára és a serpenyőben némi olajjal pároljuk meg. A szalonnát és a hagymát keverjük össze és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton keverjük össze, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk. A kelt tésztát letakarva meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 45-50 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
A creme vegát ízesítsük sóval és a fűszerekkel.
A tésztát enyhén lisztes munkafelületen még egyszer rövid ideig gyúrjuk át, majd vágjuk félbe. Mindkét felet 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, hogy kerek lapok legyenek. Az egyik tésztalapot a tepsire helyezzük, először a creme vega keverék felével megkenjük, közben 1 cm-t hagyunk szabadon a szélén. Rákenjük a szalonna-hagyma keverék felét, és aranybarnára sütjük a langallót. A másodikat is ugyanúgy megkenjük és megsütjük. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A langallót forrón tálaljuk.
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton keverjük össze, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk. A kelt tésztát letakarva meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő (kb. 45-50 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)
A creme vegát ízesítsük sóval és a fűszerekkel.
A tésztát enyhén lisztes munkafelületen még egyszer rövid ideig gyúrjuk át, majd vágjuk félbe. Mindkét felet 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, hogy kerek lapok legyenek. Az egyik tésztalapot a tepsire helyezzük, először a creme vega keverék felével megkenjük, közben 1 cm-t hagyunk szabadon a szélén. Rákenjük a szalonna-hagyma keverék felét, és aranybarnára sütjük a langallót. A másodikat is ugyanúgy megkenjük és megsütjük. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A langallót forrón tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?