
Bodzaszörp



Hozzávalók
20 tál bodzavirág
2000 ml víz
2000 g cukor
40 g Dr. Oetker Citromsav
1 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
Elkészítés
Előkészítés:
A bodza virágokat hideg vízben (de nem folyó víz alatt!) leöblítjük és papír törölközőn hagyjuk lecsepegni. A szárakat ollóval levágjuk.
Elkészítés:
A kimért vizet és a cukrot egy főzőedénybe öntjük, felforraljuk, és 2 percig forrni hagyjuk. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a Citromsavat és a Tartósítószert. Tegyük a bodzát egy lezárható edénybe és a kihűlt a szirup öntsük rá . Az elegyet tegyük száraz, hűvös helyre (leginkább hűtőszekrénybe) és hagyjuk ott 1 napig.
Egy edényre tegyünk egy papír törölközővel bélelt szűrőt. Öntsük az edénybe a szirupot. Egy főzőedényben forraljuk fel újra a folyadékot, majd vegyük le a tűzről és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd hűlni hagyjuk.
Egy edényre tegyünk egy papír törölközővel bélelt szűrőt. Öntsük az edénybe a szirupot. Egy főzőedényben forraljuk fel újra a folyadékot, majd vegyük le a tűzről és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd hűlni hagyjuk.

Kedvencnek jelölöm

Bodzaszörp
Hozzávalók
kb. 4 liter elkészítéséhez
20 tál bodzavirág
2000 ml víz
2000 g cukor
40 g Dr. Oetker Citromsav
1 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A bodza virágokat hideg vízben (de nem folyó víz alatt!) leöblítjük és papír törölközőn hagyjuk lecsepegni. A szárakat ollóval levágjuk.
Elkészítés:
A kimért vizet és a cukrot egy főzőedénybe öntjük, felforraljuk, és 2 percig forrni hagyjuk. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a Citromsavat és a Tartósítószert. Tegyük a bodzát egy lezárható edénybe és a kihűlt a szirup öntsük rá . Az elegyet tegyük száraz, hűvös helyre (leginkább hűtőszekrénybe) és hagyjuk ott 1 napig.
Egy edényre tegyünk egy papír törölközővel bélelt szűrőt. Öntsük az edénybe a szirupot. Egy főzőedényben forraljuk fel újra a folyadékot, majd vegyük le a tűzről és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd hűlni hagyjuk.
Egy edényre tegyünk egy papír törölközővel bélelt szűrőt. Öntsük az edénybe a szirupot. Egy főzőedényben forraljuk fel újra a folyadékot, majd vegyük le a tűzről és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd hűlni hagyjuk.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?