Bodzaszörp
Hozzávalók
20 tál bodzavirág
2000 ml víz
2000 g cukor
40 g Dr. Oetker Citromsav
1 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
Elkészítés
Előkészítés:
A bodza virágokat hideg vízben (de nem folyó víz alatt!) leöblítjük és papír törölközőn hagyjuk lecsepegni. A szárakat ollóval levágjuk.
Elkészítés:
A kimért vizet és a cukrot egy főzőedénybe öntjük, felforraljuk, és 2 percig forrni hagyjuk. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a Citromsavat és a Tartósítószert. Tegyük a bodzát egy lezárható edénybe és a kihűlt a szirup öntsük rá . Az elegyet tegyük száraz, hűvös helyre (leginkább hűtőszekrénybe) és hagyjuk ott 1 napig.
Egy edényre tegyünk egy papír törölközővel bélelt szűrőt. Öntsük az edénybe a szirupot. Egy főzőedényben forraljuk fel újra a folyadékot, majd vegyük le a tűzről és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd hűlni hagyjuk.
Egy edényre tegyünk egy papír törölközővel bélelt szűrőt. Öntsük az edénybe a szirupot. Egy főzőedényben forraljuk fel újra a folyadékot, majd vegyük le a tűzről és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd hűlni hagyjuk.
Kedvencnek jelölöm
Bodzaszörp
Hozzávalók
kb. 4 liter elkészítéséhez
20 tál bodzavirág
2000 ml víz
2000 g cukor
40 g Dr. Oetker Citromsav
1 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A bodza virágokat hideg vízben (de nem folyó víz alatt!) leöblítjük és papír törölközőn hagyjuk lecsepegni. A szárakat ollóval levágjuk.
Elkészítés:
A kimért vizet és a cukrot egy főzőedénybe öntjük, felforraljuk, és 2 percig forrni hagyjuk. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a Citromsavat és a Tartósítószert. Tegyük a bodzát egy lezárható edénybe és a kihűlt a szirup öntsük rá . Az elegyet tegyük száraz, hűvös helyre (leginkább hűtőszekrénybe) és hagyjuk ott 1 napig.
Egy edényre tegyünk egy papír törölközővel bélelt szűrőt. Öntsük az edénybe a szirupot. Egy főzőedényben forraljuk fel újra a folyadékot, majd vegyük le a tűzről és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd hűlni hagyjuk.
Egy edényre tegyünk egy papír törölközővel bélelt szűrőt. Öntsük az edénybe a szirupot. Egy főzőedényben forraljuk fel újra a folyadékot, majd vegyük le a tűzről és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd hűlni hagyjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?