Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán kókuszos zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

400 ml mandulaital
80 g nagy szemű zabpehely
4 evőkanál agávészirup
4 evőkanál kókuszreszelék (kb. 28 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra rakjuk és hűlni hagyjuk.

Elkészítés:

A mandulaitalt egy lábasba öntjük, majd hozzászórjuk a zabpelyhet, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a zabpehely megpuhul és felszívja a folyadékot, közben ízesítjük 3 evőkanál agávésziruppal. A pirított kókuszreszelékből egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit összekeverjük a Créme VEGA-val és a maradék 1 evőkanál agávésziruppal. A zabkását elosztjuk tálkákban, rákanalazzuk a kókuszos Créme VEGA-t, végül megszórjuk a félretett kókusszal.

Tipp:

Mandulaital helyett azonos mennyiségű rizsitallal is elkészíthetjük a zabkását.
Vegán kókuszos zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!