Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán kókuszos zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

400 ml mandulaital
80 g nagy szemű zabpehely
4 evőkanál agávészirup
4 evőkanál kókuszreszelék (kb. 28 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra rakjuk és hűlni hagyjuk.

Elkészítés:

A mandulaitalt egy lábasba öntjük, majd hozzászórjuk a zabpelyhet, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a zabpehely megpuhul és felszívja a folyadékot, közben ízesítjük 3 evőkanál agávésziruppal. A pirított kókuszreszelékből egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit összekeverjük a Créme VEGA-val és a maradék 1 evőkanál agávésziruppal. A zabkását elosztjuk tálkákban, rákanalazzuk a kókuszos Créme VEGA-t, végül megszórjuk a félretett kókusszal.

Tipp:

Mandulaital helyett azonos mennyiségű rizsitallal is elkészíthetjük a zabkását.
Vegán kókuszos zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!