Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán kókuszos zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

400 ml mandulaital
80 g nagy szemű zabpehely
4 evőkanál agávészirup
4 evőkanál kókuszreszelék (kb. 28 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra rakjuk és hűlni hagyjuk.

Elkészítés:

A mandulaitalt egy lábasba öntjük, majd hozzászórjuk a zabpelyhet, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a zabpehely megpuhul és felszívja a folyadékot, közben ízesítjük 3 evőkanál agávésziruppal. A pirított kókuszreszelékből egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit összekeverjük a Créme VEGA-val és a maradék 1 evőkanál agávésziruppal. A zabkását elosztjuk tálkákban, rákanalazzuk a kókuszos Créme VEGA-t, végül megszórjuk a félretett kókusszal.

Tipp:

Mandulaital helyett azonos mennyiségű rizsitallal is elkészíthetjük a zabkását.
Vegán kókuszos zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!