Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bodzavirág fánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bodzavirág fánk

12-15 szép bodzavirág (amelyik még nem nyílott túl)
3 tojás
12-15 evőkanál liszt
3 evőkanál porcukor
csipet só
3-4 dl tej

Sütéshez:

olaj

Szóráshoz:

porcukor
vanília cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókból sűrű palacsinta tésztát készítünk.
Az olajat felforrósítjuk.
A virágokat megmossuk, lecsepegtetjük, belemártjuk a masszába és a forró olajba tesszük, majd a szárait egy olló segítségével levágjuk. Szép világosra megsütjük, szűrőpapírra szedve lecsepegtetjük a felesleges olajat.
Tálalás előtt meghintjük porcukorral, vanília cukorral.
Fahéjas vagy kakaós cukorral is tálalható.

Tálalás

Nagyon finom igazi ínyencség.
Bodzavirág fánk Bodzavirág fánk Bodzavirág fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!