Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bogyós crumble leveles tésztával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Tésztához:

Kenéshez és szóráshoz:

1 közepes méretű tojás
kevés jégcukor

Krémhez:

500 ml szobahőmérsékletű tej

Gyümölcsréteghez:

200 g vegyes bogyós gyümölcs (apróra vágott eper, málna, áfonya)

Díszítéshez:

néhány szem eper és áfonya

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés

Tészta:
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a tésztát a hosszanti oldal mentén félbe hajtjuk. Kissé összenyomkodjuk, majd kb. 20-22 db kört (ø4 cm) szúrunk ki belőle és a sütőpapírral együtt a tepsibe rakjuk. A tésztakorongokat megkenjük a felvert tojással és megszórjuk jégcukorral. A tepsit az előmelegített sütő közepébe toljuk.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A kimért tejet egy keverőtálba öntjük, majd a Gála krémpudingot a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A desszert krémet, a leveles tészta korongokat és a bogyókat felváltva 4-6 pohárba töltjük. A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszertet eperrel és áfonyával díszítjük és tálalásig hideg helyre tesszük.

Tippek:

A maradék leveles tészta lapokat tálalhatjuk ropogtatnivalóként.
A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszert gyümölcsrétegeit elkészíthetjük felolvasztott, fagyasztott gyümölcsből is.
A Bogyós crumble leveles tésztával kreatívan díszíthető pohárkrém desszert jeles napokra, ünnepi ebédekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!