Zablisztes húsvéti linzer
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és a zabpehelylisztet keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük, majd a pihentetést követően a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2,5-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagyobb méretű kiszúróval páros számú tojásformát kiszaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásformák felének közepét a kisebb méretű szaggatóval is kiszaggatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a linzereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A motívummal kiszúrt linzereket megszórjuk porcukorral, a motívum nélküli linzereket pedig megkenjük egy kevés lekvárral, ezután összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.
Tippek:
A húsvéti linzereket angol citromkrémmel is megtölthetjük.
Zablisztes húsvéti linzer
Hozzávalók
kb, 18-20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet és a zabpehelylisztet keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük, majd a pihentetést követően a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2,5-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagyobb méretű kiszúróval páros számú tojásformát kiszaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásformák felének közepét a kisebb méretű szaggatóval is kiszaggatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a linzereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A motívummal kiszúrt linzereket megszórjuk porcukorral, a motívum nélküli linzereket pedig megkenjük egy kevés lekvárral, ezután összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.
Tippek:
A húsvéti linzereket angol citromkrémmel is megtölthetjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?