Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zablisztes húsvéti linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb, 18-20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb, 18-20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
tojás formájú kiszúró (kb. 7 cm és kb. 3,5 cm hosszú)

Tésztához:

200 g búzaliszt
100 g zabpehelyliszt
150 g vegán margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

kb. 120-140 g sárgabaracklekvár

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és a zabpehelylisztet keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagolva legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük, majd a pihentetést követően a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 2,5-3 mm vékonyra nyújtjuk. A nagyobb méretű kiszúróval páros számú tojásformát kiszaggatunk belőle, és a tepsibe tesszük. A tojásformák felének közepét a kisebb méretű szaggatóval is kiszaggatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a linzereket megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A linzereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

A motívummal kiszúrt linzereket megszórjuk porcukorral, a motívum nélküli linzereket pedig megkenjük egy kevés lekvárral, ezután összeragasztjuk egy-egy kiszúrt linzerrel.

Tippek:

Jól záró dobozban, papírral elválasztva a húsvéti linzer kb. 2 hétig tárolható.
A húsvéti linzereket angol citromkrémmel is megtölthetjük.
Zablisztes húsvéti linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!