Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperbefőtt

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 darab 500 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 8-10 darab 500 ml-es üveg elkészítéséhez

4 kg eper (előkészítve mérjük le)
600 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A befőttes üvegeket alaposan elmossuk, majd forrásban lévő vízbe téve csírátlanítjuk. Ehhez egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük az üvegeket (lepje el a víz) és 10-15 percet forraljuk. Ezután óvatosan kivesszük a vízből, és fejjel lefelé fordítva tiszta papírtörlőre vagy konyharuhára tesszük, majd hagyjuk megszáradni. Az epret megmossuk, a csumákat eltávolítjuk, majd 4 kg-ot kimérünk.

Elkészítés:

2 liter vízben elkeverjük a cukrot, a befőtt- és szörptartósítót és a vaníliás cukrot, majd egy főzőedényben felforraljuk. A gyümölcsöt két részletben a forrásban lévő szirupba tesszük, és újraforrásig főzzük. Az előkészített üvegeket megtöltjük a gyümölccsel, majd a forró szirupot rámerjük úgy, hogy azt ellepje. Az üvegeket celofánnal és csavaros fedővel vagy csatos üveg esetén tömítő gumival azonnal lezárjuk, majd legalább 5 percre fejre állítjuk. A befőttet szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen, a felnyitott üvegeket pedig hűtőszekrényben tároljuk.

Tipp:

Ízesíthetjük az eperbefőttet fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel is.
Eperbefőtt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!