Bohóc-desszert
Hozzávalók
Desszerthez:
200 ml hideg tej
100 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Aranka krém vaníliaízű
Díszítéshez:
Kb. 4 tejcsokoládés bonbon puha toffee ízű töltelékkel vagy mini négercsók
Dr. Oetker dekor toll fehér
dekorvirágok
mini pillecukor
piros gyümölcsös gumicukorcsíkok
1 medvecukor csiga
színes csokidrazsé pl., Smarties®
Elkészítés
Elkészítés:
Desszert:
A hideg tejet és a hideg tejszínt keverőpohárba töltjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük.
A krémet desszertpoharakba töltjük, és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a bonbont vagy a mini négercsókot “kalapnak” a krémre tesszük, és a dekortollal rögzítjük rajta a dekorvirágokat. A mini pillecukrokat “hajnak” a “kalapokra” fektetjük. A gyümölcsös gumicukrokat “szájnak” rátesszük. A medvecukor csigát kitekerjük, és belőle vágunk “szemeket”. A csokidrazsét használjuk a “bohócorrhoz”.
A hideg tejet és a hideg tejszínt keverőpohárba töltjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük.
A krémet desszertpoharakba töltjük, és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a bonbont vagy a mini négercsókot “kalapnak” a krémre tesszük, és a dekortollal rögzítjük rajta a dekorvirágokat. A mini pillecukrokat “hajnak” a “kalapokra” fektetjük. A gyümölcsös gumicukrokat “szájnak” rátesszük. A medvecukor csigát kitekerjük, és belőle vágunk “szemeket”. A csokidrazsét használjuk a “bohócorrhoz”.
Tipp:
A szemeket és a szájakat megrajzolhatjuk Dr. Oetker Dekor Toll színes vagy Dr. Oetker Dekor Toll csokoládés- és karamellízű tollakkal is.
Kedvencnek jelölöm
Bohóc-desszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Díszítéshez:
Kb. 4 tejcsokoládés bonbon puha toffee ízű töltelékkel vagy mini négercsók
Dr. Oetker Dekor Toll fehér
dekorvirágok
mini pillecukor
piros gyümölcsös gumicukorcsíkok
1 medvecukor csiga
színes csokidrazsé pl., Smarties®
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Desszert:
A hideg tejet és a hideg tejszínt keverőpohárba töltjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük.
A krémet desszertpoharakba töltjük, és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a bonbont vagy a mini négercsókot “kalapnak” a krémre tesszük, és a dekortollal rögzítjük rajta a dekorvirágokat. A mini pillecukrokat “hajnak” a “kalapokra” fektetjük. A gyümölcsös gumicukrokat “szájnak” rátesszük. A medvecukor csigát kitekerjük, és belőle vágunk “szemeket”. A csokidrazsét használjuk a “bohócorrhoz”.
A hideg tejet és a hideg tejszínt keverőpohárba töltjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük.
A krémet desszertpoharakba töltjük, és fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt a bonbont vagy a mini négercsókot “kalapnak” a krémre tesszük, és a dekortollal rögzítjük rajta a dekorvirágokat. A mini pillecukrokat “hajnak” a “kalapokra” fektetjük. A gyümölcsös gumicukrokat “szájnak” rátesszük. A medvecukor csigát kitekerjük, és belőle vágunk “szemeket”. A csokidrazsét használjuk a “bohócorrhoz”.
Tipp:
A szemeket és a szájakat megrajzolhatjuk Dr. Oetker Dekor Toll színes vagy Dr. Oetker Dekor Toll csokoládés- és karamellízű tollakkal is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?