Boldogi nagyrózsa
Hozzávalók
Boldogi nagyrózsa
                                        fél liter tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        5 egész tojás
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 ek cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        csipet só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 késhegynyi szódabikarbóna
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        liszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        napraforgó olaj a sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        nagyrózsa forma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés
                                    1. A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a cukorral.
2. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. (A lisztet szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós.)
3. Egy literes lábosba fél liter olajat öntünk, átmelegítjük, a nagyrózsa sütőformát belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. (2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején.)
4. Hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük.
5. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.
                            2. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. (A lisztet szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós.)
3. Egy literes lábosba fél liter olajat öntünk, átmelegítjük, a nagyrózsa sütőformát belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. (2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején.)
4. Hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük.
5. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Boldogi nagyrózsa
Hozzávalók
Boldogi nagyrózsa
                                        fél liter tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        5 egész tojás
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 ek cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        csipet só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 késhegynyi szódabikarbóna
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        liszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        napraforgó olaj a sütéshez
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        nagyrózsa forma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
                                    1. A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a cukorral.
2. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. (A lisztet szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós.)
3. Egy literes lábosba fél liter olajat öntünk, átmelegítjük, a nagyrózsa sütőformát belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. (2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején.)
4. Hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük.
5. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.
                            2. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. (A lisztet szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós.)
3. Egy literes lábosba fél liter olajat öntünk, átmelegítjük, a nagyrózsa sütőformát belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába, majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. (2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején.)
4. Hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük.
5. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?