Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bombajó karácsonyi torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

4 tojásból piskóta lap hozzávalói:

10 dkg cukor
12 dkg liszt
fél dl étolaj
fél dl víz
csipet só

Krém 1:

1 cs. puncs puding
3 dl tej
2 kanál rum vagy aroma
10 dkg margarin
10 dkg porcukor

Krém 2:

5 db tojássárgája
2 dkg cukor
1 mk. őrölt fahéj
1 tábla étcsoki
2,5 dl tej
kevés rum
3 dl tejszín

Csoki bevonó a tortára:

1 tábla étcsoki
5 dkg margarin
2 kanál étolaj
Dr. Oetker Marcipán (díszítéshez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem, majd hozzáadom a cukrot, amikor a cukor elolvadt hozzáadom az olajjal elkevert tojássárgáját és még pár percig habosra verem. Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapiros sütőlapon 180 fokon megsütöm.
Amikor megsült és kihűlt a következő krémmel töltöttem:
a pudingot elkészítem, amikor kihűlt összekeverem a margarinnal, porcukorral kikevert krémmel és ezzel megtöltöm a piskóta lapot és feltekerem roládnak. Kicsit hidegre teszem. Amikor már tudom szelni egy centis szeletekre vágom, és egy kúp formájú edényt folpackkal kibélelem és a rolád szeletekkel az oldalát és az alját kirakom és a következő krémet teszem rá a piskóta lapra.
A tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom, beletördelem a csokoládét és a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntöm és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadjuk, a megáztatott zselatint jól összekeverjük és kihűtöm. A tejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet rá ismét piskóta, újra krém és végül piskótával zárom. 2-3 órát a hűtőbe teszem, majd felfordítom, a fóliát lehúzom róla.
Gőzön felolvasztom, a csokival a tortát leöntöm. Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.
Bombajó karácsonyi torta Bombajó karácsonyi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!