
Bombajó karácsonyi torta


Hozzávalók
4 tojásból piskóta lap hozzávalói:
Krém 1:
Krém 2:
Csoki bevonó a tortára:
Elkészítés
Elkészítés
Amikor megsült és kihűlt a következő krémmel töltöttem:
a pudingot elkészítem, amikor kihűlt összekeverem a margarinnal, porcukorral kikevert krémmel és ezzel megtöltöm a piskóta lapot és feltekerem roládnak. Kicsit hidegre teszem. Amikor már tudom szelni egy centis szeletekre vágom, és egy kúp formájú edényt folpackkal kibélelem és a rolád szeletekkel az oldalát és az alját kirakom és a következő krémet teszem rá a piskóta lapra.
A tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom, beletördelem a csokoládét és a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntöm és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadjuk, a megáztatott zselatint jól összekeverjük és kihűtöm. A tejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet rá ismét piskóta, újra krém és végül piskótával zárom. 2-3 órát a hűtőbe teszem, majd felfordítom, a fóliát lehúzom róla.
Gőzön felolvasztom, a csokival a tortát leöntöm. Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.



Bombajó karácsonyi torta
Hozzávalók
4 tojásból piskóta lap hozzávalói:
Krém 1:
Krém 2:
Csoki bevonó a tortára:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amikor megsült és kihűlt a következő krémmel töltöttem:
a pudingot elkészítem, amikor kihűlt összekeverem a margarinnal, porcukorral kikevert krémmel és ezzel megtöltöm a piskóta lapot és feltekerem roládnak. Kicsit hidegre teszem. Amikor már tudom szelni egy centis szeletekre vágom, és egy kúp formájú edényt folpackkal kibélelem és a rolád szeletekkel az oldalát és az alját kirakom és a következő krémet teszem rá a piskóta lapra.
A tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom, beletördelem a csokoládét és a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntöm és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadjuk, a megáztatott zselatint jól összekeverjük és kihűtöm. A tejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet rá ismét piskóta, újra krém és végül piskótával zárom. 2-3 órát a hűtőbe teszem, majd felfordítom, a fóliát lehúzom róla.
Gőzön felolvasztom, a csokival a tortát leöntöm. Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.


Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?