
Bombajó karácsonyi torta


Hozzávalók
4 tojásból piskóta lap hozzávalói:
Krém 1:
Krém 2:
Csoki bevonó a tortára:
Elkészítés
Elkészítés
Amikor megsült és kihűlt a következő krémmel töltöttem:
a pudingot elkészítem, amikor kihűlt összekeverem a margarinnal, porcukorral kikevert krémmel és ezzel megtöltöm a piskóta lapot és feltekerem roládnak. Kicsit hidegre teszem. Amikor már tudom szelni egy centis szeletekre vágom, és egy kúp formájú edényt folpackkal kibélelem és a rolád szeletekkel az oldalát és az alját kirakom és a következő krémet teszem rá a piskóta lapra.
A tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom, beletördelem a csokoládét és a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntöm és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadjuk, a megáztatott zselatint jól összekeverjük és kihűtöm. A tejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet rá ismét piskóta, újra krém és végül piskótával zárom. 2-3 órát a hűtőbe teszem, majd felfordítom, a fóliát lehúzom róla.
Gőzön felolvasztom, a csokival a tortát leöntöm. Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.



Bombajó karácsonyi torta
Hozzávalók
4 tojásból piskóta lap hozzávalói:
Krém 1:
Krém 2:
Csoki bevonó a tortára:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amikor megsült és kihűlt a következő krémmel töltöttem:
a pudingot elkészítem, amikor kihűlt összekeverem a margarinnal, porcukorral kikevert krémmel és ezzel megtöltöm a piskóta lapot és feltekerem roládnak. Kicsit hidegre teszem. Amikor már tudom szelni egy centis szeletekre vágom, és egy kúp formájú edényt folpackkal kibélelem és a rolád szeletekkel az oldalát és az alját kirakom és a következő krémet teszem rá a piskóta lapra.
A tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom, beletördelem a csokoládét és a csokis masszát állandó keverés mellett hozzáöntöm és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadjuk, a megáztatott zselatint jól összekeverjük és kihűtöm. A tejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet rá ismét piskóta, újra krém és végül piskótával zárom. 2-3 órát a hűtőbe teszem, majd felfordítom, a fóliát lehúzom róla.
Gőzön felolvasztom, a csokival a tortát leöntöm. Tejszínnel és saját készítésű marcipánnal díszítettem.


Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?