
Borzas pogácsa


Hozzávalók
Tészta:
Kenéshez:
Krémhez:
Beleforgatni:
Elkészítés
Elkészítés
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kb. 4-5 mm vastagságúra, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egy lábasba tesszük a tojást, a sót, a lisztet, a reszelt sajtot, majd hozzáöntjük lassan adagolva a tejet. Csomómentesre keverjük. Feltesszük főni, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és 5 dkg margarint hozzákeverünk, majd kihűtjük.
1-1 pogácsát a krémmel összetapasztunk, nem baj ha kicsit a szélein kikandikál a krém, mert ezt reszelt sajtban meghempergetjük majd, így tapad oda a sajt az oldalához.
Tálalás



Borzas pogácsa
Hozzávalók
Tészta:
Kenéshez:
Krémhez:
Beleforgatni:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kb. 4-5 mm vastagságúra, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egy lábasba tesszük a tojást, a sót, a lisztet, a reszelt sajtot, majd hozzáöntjük lassan adagolva a tejet. Csomómentesre keverjük. Feltesszük főni, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és 5 dkg margarint hozzákeverünk, majd kihűtjük.
1-1 pogácsát a krémmel összetapasztunk, nem baj ha kicsit a szélein kikandikál a krém, mert ezt reszelt sajtban meghempergetjük majd, így tapad oda a sajt az oldalához.
Tálalás


Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?