Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Borzas pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 db tojássárgája
3 ek. tejföl
1 kk. só (csapott)

Kenéshez:

1 db tojás (egész)

Krémhez:

250 ml tej
4 dkg liszt
4 dkg trappista sajt (reszelve)
1 db tojás
kevés só
5 dkg margarin

Beleforgatni:

15 dkg reszelt trappista
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, és a tejfölt. Összegyúrjuk. Betesszük a hűtőbe 1 órát pihenni.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kb. 4-5 mm vastagságúra, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egy lábasba tesszük a tojást, a sót, a lisztet, a reszelt sajtot, majd hozzáöntjük lassan adagolva a tejet. Csomómentesre keverjük. Feltesszük főni, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és 5 dkg margarint hozzákeverünk, majd kihűtjük.
1-1 pogácsát a krémmel összetapasztunk, nem baj ha kicsit a szélein kikandikál a krém, mert ezt reszelt sajtban meghempergetjük majd, így tapad oda a sajt az oldalához.

Tálalás

50-55 db kész pogácsa lesz belőle.
Borzas pogácsa Borzas pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!