Borzas pogácsa
Hozzávalók
Tészta:
Kenéshez:
Krémhez:
Beleforgatni:
Elkészítés
Elkészítés
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kb. 4-5 mm vastagságúra, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egy lábasba tesszük a tojást, a sót, a lisztet, a reszelt sajtot, majd hozzáöntjük lassan adagolva a tejet. Csomómentesre keverjük. Feltesszük főni, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és 5 dkg margarint hozzákeverünk, majd kihűtjük.
1-1 pogácsát a krémmel összetapasztunk, nem baj ha kicsit a szélein kikandikál a krém, mert ezt reszelt sajtban meghempergetjük majd, így tapad oda a sajt az oldalához.
Tálalás
Borzas pogácsa
Hozzávalók
Tészta:
Kenéshez:
Krémhez:
Beleforgatni:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kb. 4-5 mm vastagságúra, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egy lábasba tesszük a tojást, a sót, a lisztet, a reszelt sajtot, majd hozzáöntjük lassan adagolva a tejet. Csomómentesre keverjük. Feltesszük főni, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és 5 dkg margarint hozzákeverünk, majd kihűtjük.
1-1 pogácsát a krémmel összetapasztunk, nem baj ha kicsit a szélein kikandikál a krém, mert ezt reszelt sajtban meghempergetjük majd, így tapad oda a sajt az oldalához.
Tálalás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?