Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Borzas pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 db tojássárgája
3 ek. tejföl
1 kk. só (csapott)

Kenéshez:

1 db tojás (egész)

Krémhez:

250 ml tej
4 dkg liszt
4 dkg trappista sajt (reszelve)
1 db tojás
kevés só
5 dkg margarin

Beleforgatni:

15 dkg reszelt trappista
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, és a tejfölt. Összegyúrjuk. Betesszük a hűtőbe 1 órát pihenni.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, kb. 4-5 mm vastagságúra, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a felvert tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egy lábasba tesszük a tojást, a sót, a lisztet, a reszelt sajtot, majd hozzáöntjük lassan adagolva a tejet. Csomómentesre keverjük. Feltesszük főni, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és 5 dkg margarint hozzákeverünk, majd kihűtjük.
1-1 pogácsát a krémmel összetapasztunk, nem baj ha kicsit a szélein kikandikál a krém, mert ezt reszelt sajtban meghempergetjük majd, így tapad oda a sajt az oldalához.

Tálalás

50-55 db kész pogácsa lesz belőle.
Borzas pogácsa Borzas pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!