Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Briós

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

6 darab briósformához:

zsiradék

Tésztához:

225 g búzaliszt
½ teáskanál só
125 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)
20 g cukor

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formákat zsiradékkal alaposan kikenjük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd 7 egyforma méretű darabra osztjuk. 6 darabot golyóvá formázunk, a formába tesszük, és mindegyik közepébe a fakanál nyelével 1-1 mélyedést nyomunk. Az utolsót 6 darabra osztjuk, cseppekké formázzuk, és minden mélyedésbe 1-1 cseppet (a hegyes végével lefelé) belenyomunk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A briósokat letakarva szobahőmérsékleten kb. 10 percig kelesztjük, majd a tojássárgájával megkenjük. A formákat a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a briósokat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A briósokat kb. 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A briósokat már előző nap megsüthetjük, majd másnap sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt frissre sütjük.
A tésztát már előző este elkészíthetjük, és éjszaka hűtőszekrényben kelni hagyjuk.
Ha nincs briós-formánk, süssük meg a briósokat muffin-formában.
Briós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!