
Briós



Hozzávalók
6 darab briósformához:
zsiradék
Tésztához:
225 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
½ teáskanál só
125 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)
20 g cukor
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
A formákat zsiradékkal alaposan kikenjük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd 7 egyforma méretű darabra osztjuk. 6 darabot golyóvá formázunk, a formába tesszük, és mindegyik közepébe a fakanál nyelével 1-1 mélyedést nyomunk. Az utolsót 6 darabra osztjuk, cseppekké formázzuk, és minden mélyedésbe 1-1 cseppet (a hegyes végével lefelé) belenyomunk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A briósokat letakarva szobahőmérsékleten kb. 10 percig kelesztjük, majd a tojássárgájával megkenjük. A formákat a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a briósokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A briósokat kb. 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd 7 egyforma méretű darabra osztjuk. 6 darabot golyóvá formázunk, a formába tesszük, és mindegyik közepébe a fakanál nyelével 1-1 mélyedést nyomunk. Az utolsót 6 darabra osztjuk, cseppekké formázzuk, és minden mélyedésbe 1-1 cseppet (a hegyes végével lefelé) belenyomunk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A briósokat letakarva szobahőmérsékleten kb. 10 percig kelesztjük, majd a tojássárgájával megkenjük. A formákat a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a briósokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A briósokat kb. 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A briósokat már előző nap megsüthetjük, majd másnap sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt frissre sütjük.
A tésztát már előző este elkészíthetjük, és éjszaka hűtőszekrényben kelni hagyjuk.
Ha nincs briós-formánk, süssük meg a briósokat muffin-formában.
A tésztát már előző este elkészíthetjük, és éjszaka hűtőszekrényben kelni hagyjuk.
Ha nincs briós-formánk, süssük meg a briósokat muffin-formában.

Kedvencnek jelölöm

Briós
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
6 darab briósformához:
zsiradék
Tésztához:
225 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
½ teáskanál só
125 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)
20 g cukor
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A formákat zsiradékkal alaposan kikenjük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd 7 egyforma méretű darabra osztjuk. 6 darabot golyóvá formázunk, a formába tesszük, és mindegyik közepébe a fakanál nyelével 1-1 mélyedést nyomunk. Az utolsót 6 darabra osztjuk, cseppekké formázzuk, és minden mélyedésbe 1-1 cseppet (a hegyes végével lefelé) belenyomunk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A briósokat letakarva szobahőmérsékleten kb. 10 percig kelesztjük, majd a tojássárgájával megkenjük. A formákat a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a briósokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A briósokat kb. 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd 7 egyforma méretű darabra osztjuk. 6 darabot golyóvá formázunk, a formába tesszük, és mindegyik közepébe a fakanál nyelével 1-1 mélyedést nyomunk. Az utolsót 6 darabra osztjuk, cseppekké formázzuk, és minden mélyedésbe 1-1 cseppet (a hegyes végével lefelé) belenyomunk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A briósokat letakarva szobahőmérsékleten kb. 10 percig kelesztjük, majd a tojássárgájával megkenjük. A formákat a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük, és a briósokat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A briósokat kb. 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A briósokat már előző nap megsüthetjük, majd másnap sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt frissre sütjük.
A tésztát már előző este elkészíthetjük, és éjszaka hűtőszekrényben kelni hagyjuk.
Ha nincs briós-formánk, süssük meg a briósokat muffin-formában.
A tésztát már előző este elkészíthetjük, és éjszaka hűtőszekrényben kelni hagyjuk.
Ha nincs briós-formánk, süssük meg a briósokat muffin-formában.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?