Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Brownie-sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához 26 cm Ø:

némi zsiradék

Tésztához:

250 g étcsokoládé
200 g vaj vagy margarin
150 g barna cukor
2 csipet só
3 darab tojás (M-es)
125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémsajtos réteghez:

200 g krémsajt
250 g félzsíros tehéntúró 
30 g barna cukor
1 darab tojás (M-es)

Ezenkívül:

1 evőkanál tej

Díszítéshez:

kb. 250 g málna
1 púpozott evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hűlni. A formát kikenjük zsiradékkal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Krémsajtos réteg:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.

Tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a sót, amíg kötött masszát nem kapunk. Egyesével, a legmagasabb fokozaton, kb. fél-fél perc alatt hozzáadjuk a tojásokat, majd ezután az olvasztott étcsokoládét is. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd röviden belekeverjük a masszába.

A tésztát – 3 evőkanál kivételével – a formába simítjuk, majd ráöntjük a krémsajtos réteget, és elsimítjuk rajta. A maradék tésztához hozzákeverjük az 1 evőkanál tejet, foltokban a krémsajtos rétegre kanalazzuk, és egy kés segítségével márványosra keverjük. A formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A forma peremét meglazítjuk és eltávolítjuk, majd a formát sütőrácsra helyezzük, és a süteményt a formában hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
150 g málnát a porcukorral pürésítünk, szükség esetén egy szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítva selymes szószt kapjunk. A brownie-sajttortát a maradék málnaszemekkel és a málnaszósszal díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Tálalhatjuk a brownie-sajttortát tejszínhabbal.
Brownie-sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!