![Brownie-sajttorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32214/brownie-sajttorta-16086.webp)
Brownie-sajttorta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Krémsajtos réteghez:
Ezenkívül:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
Tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a sót, amíg kötött masszát nem kapunk. Egyesével, a legmagasabb fokozaton, kb. fél-fél perc alatt hozzáadjuk a tojásokat, majd ezután az olvasztott étcsokoládét is. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd röviden belekeverjük a masszába.
A tésztát – 3 evőkanál kivételével – a formába simítjuk, majd ráöntjük a krémsajtos réteget, és elsimítjuk rajta. A maradék tésztához hozzákeverjük az 1 evőkanál tejet, foltokban a krémsajtos rétegre kanalazzuk, és egy kés segítségével márványosra keverjük. A formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma peremét meglazítjuk és eltávolítjuk, majd a formát sütőrácsra helyezzük, és a süteményt a formában hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
150 g málnát a porcukorral pürésítünk, szükség esetén egy szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítva selymes szószt kapjunk. A brownie-sajttortát a maradék málnaszemekkel és a málnaszósszal díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Brownie-sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Krémsajtos réteghez:
Ezenkívül:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük.
Tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a sót, amíg kötött masszát nem kapunk. Egyesével, a legmagasabb fokozaton, kb. fél-fél perc alatt hozzáadjuk a tojásokat, majd ezután az olvasztott étcsokoládét is. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd röviden belekeverjük a masszába.
A tésztát – 3 evőkanál kivételével – a formába simítjuk, majd ráöntjük a krémsajtos réteget, és elsimítjuk rajta. A maradék tésztához hozzákeverjük az 1 evőkanál tejet, foltokban a krémsajtos rétegre kanalazzuk, és egy kés segítségével márványosra keverjük. A formát a sütő alsó harmadába tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma peremét meglazítjuk és eltávolítjuk, majd a formát sütőrácsra helyezzük, és a süteményt a formában hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
150 g málnát a porcukorral pürésítünk, szükség esetén egy szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítva selymes szószt kapjunk. A brownie-sajttortát a maradék málnaszemekkel és a málnaszósszal díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Tipp:
![Brownie-sajttorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32214/brownie-sajttorta-16086.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?