Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Budapest szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
8 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 db tojás
kevés tej

Piskóta:

4 db tojás
4 ek. porcukor
4 ek. liszt

Krém:

5 dl tej
3 ek. liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

Tetejére:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, zsírral kikent tepsi hátulján megsütjük. A piskótát a szokásos módon süssük.
A krémhez: a tejben a lisztet felfőzzük. A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral kikavarjuk. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekavarjuk. A krém felével megkenjük az alsó lapot, rátesszük a piskótát, a krém másik felét, majd a másik kakaós lapot. Tetejére porcukrot szórunk. Másnap szeleteljük.
Budapest szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!