Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás-céklás tócsni

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tócsnihoz:

500 g burgonya
100 g cékla
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál szemes zabpehely
frissen őrölt bors
szerecsendió

Sütéshez:

kb. 4 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a burgonyát és a céklát, és mossuk meg. Mindkettőt reszeljük le egy nagylyukú háztartási reszelőn. Nyomkodjuk össze egy kicsit a kezünkkel, és tegyük egy keverőtálba. A zabpehelyhet őröljük finomra.

Elkészítés:

Az előkészített masszához adjuk hozzá a tojást, a keményítőt és a zabpehelylisztet. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Keverjük jól össze a keveréket. Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Helyezzünk egy-egy evőkanál masszát a serpenyőbe és kanállal nyomjuk le enyhén. Süssük a céklás tócsnik mindkét oldalát alacsony hőfokon kb. 5 percig, amíg barnára és ropogósra sülnek. A maradék masszát ennek megfelelően süssük meg.

Tippek:

A tócsni melegen a legfinomabb.
Tálaljuk főtt, száraz hús mellé köretként.
Burgonyás-céklás tócsni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!