Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás-céklás tócsni

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tócsnihoz:

500 g burgonya
100 g cékla
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál szemes zabpehely
frissen őrölt bors
szerecsendió

Sütéshez:

kb. 4 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a burgonyát és a céklát, és mossuk meg. Mindkettőt reszeljük le egy nagylyukú háztartási reszelőn. Nyomkodjuk össze egy kicsit a kezünkkel, és tegyük egy keverőtálba. A zabpehelyhet őröljük finomra.

Elkészítés:

Az előkészített masszához adjuk hozzá a tojást, a keményítőt és a zabpehelylisztet. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Keverjük jól össze a keveréket. Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Helyezzünk egy-egy evőkanál masszát a serpenyőbe és kanállal nyomjuk le enyhén. Süssük a céklás tócsnik mindkét oldalát alacsony hőfokon kb. 5 percig, amíg barnára és ropogósra sülnek. A maradék masszát ennek megfelelően süssük meg.

Tippek:

A tócsni melegen a legfinomabb.
Tálaljuk főtt, száraz hús mellé köretként.
Burgonyás-céklás tócsni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!