Burgonyás-céklás tócsni
Hozzávalók
Tócsnihoz:
500 g burgonya
100 g cékla
1 darab tojás (M-es)
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési keményítő
2 evőkanál szemes zabpehely
só
frissen őrölt bors
szerecsendió
Sütéshez:
kb. 4 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Elkészítés
Előkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát és a céklát, és mossuk meg. Mindkettőt reszeljük le egy nagylyukú háztartási reszelőn. Nyomkodjuk össze egy kicsit a kezünkkel, és tegyük egy keverőtálba. A zabpehelyhet őröljük finomra.
Elkészítés:
Az előkészített masszához adjuk hozzá a tojást, a keményítőt és a zabpehelylisztet. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Keverjük jól össze a keveréket. Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Helyezzünk egy-egy evőkanál masszát a serpenyőbe és kanállal nyomjuk le enyhén. Süssük a céklás tócsnik mindkét oldalát alacsony hőfokon kb. 5 percig, amíg barnára és ropogósra sülnek. A maradék masszát ennek megfelelően süssük meg.
Tippek:
A tócsni melegen a legfinomabb.
Tálaljuk főtt, száraz hús mellé köretként.
Tálaljuk főtt, száraz hús mellé köretként.
Kedvencnek jelölöm
Burgonyás-céklás tócsni
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tócsnihoz:
500 g burgonya
100 g cékla
1 darab tojás (M-es)
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
2 evőkanál szemes zabpehely
só
frissen őrölt bors
szerecsendió
Sütéshez:
kb. 4 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát és a céklát, és mossuk meg. Mindkettőt reszeljük le egy nagylyukú háztartási reszelőn. Nyomkodjuk össze egy kicsit a kezünkkel, és tegyük egy keverőtálba. A zabpehelyhet őröljük finomra.
Elkészítés:
Az előkészített masszához adjuk hozzá a tojást, a keményítőt és a zabpehelylisztet. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Keverjük jól össze a keveréket. Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Helyezzünk egy-egy evőkanál masszát a serpenyőbe és kanállal nyomjuk le enyhén. Süssük a céklás tócsnik mindkét oldalát alacsony hőfokon kb. 5 percig, amíg barnára és ropogósra sülnek. A maradék masszát ennek megfelelően süssük meg.
Tippek:
A tócsni melegen a legfinomabb.
Tálaljuk főtt, száraz hús mellé köretként.
Tálaljuk főtt, száraz hús mellé köretként.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?