Burgonyás pogácsa
Hozzávalók
Burgonyás pogácsa
40 dkg liszt
20 dkg vaj
30 dkg áttört, főtt burgonya
1 cs Dr. Oetker Sütőpor
1 ek só
1 dl tejföl
1 db tojás
1-1 csipet bors, szerecsendió
a lekenéshez:
1 db tojás
tej
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet a vajjal, sütőporral, sóval és az áttört burgonyával jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. A tésztát 1 órát pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk, megkenjük tejes tojással, és mint a leveles tésztát hajtogatjuk. Negyed órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a tejes tojással és közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. 180'C-on, 20 perc alatt pirosra sütjük.
Kedvencnek jelölöm
Burgonyás pogácsa
Hozzávalók
Burgonyás pogácsa
40 dkg liszt
20 dkg vaj
30 dkg áttört, főtt burgonya
1 cs Dr. Oetker Sütőpor
1 ek só
1 dl tejföl
1 db tojás
1-1 csipet bors, szerecsendió
a lekenéshez:
1 db tojás
tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet a vajjal, sütőporral, sóval és az áttört burgonyával jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. A tésztát 1 órát pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk, megkenjük tejes tojással, és mint a leveles tésztát hajtogatjuk. Negyed órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a tejes tojással és közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. 180'C-on, 20 perc alatt pirosra sütjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?