Cappuccino cupcake
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
125 ml napraforgóolaj
125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
4 teáskanál instant cappuccino por (édesítés nélkül)
Díszítéshez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 teáskanál instant cappuccino por (édesítés nélkül)
Elkészítés
Előkészítés:
A Cappuccino cupcake hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőlemezre helyezzük a muffinpapírokat. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőlemezre helyezzük a muffinpapírokat. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kimért napraforgóolajat, a tejet, a tojást és a cappuccino port, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. 1 evőkanál csokidarabkát (a doboz tartalmazza) félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk. A sütőlemezt, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral, a habfixálóval és a cappuccino porral felverjük. A tejszínhabot szétosztjuk a muffinok tetején, és megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kimért napraforgóolajat, a tejet, a tojást és a cappuccino port, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. 1 evőkanál csokidarabkát (a doboz tartalmazza) félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk. A sütőlemezt, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral, a habfixálóval és a cappuccino porral felverjük. A tejszínhabot szétosztjuk a muffinok tetején, és megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A cupcake-eket alkalomhoz illően dekorálhatjuk.
A kreatívan díszített Cappuccino cupcake születésnapi, névnapi ajándékkísérőnek, tortahelyettesítőnek is kiváló.
A kreatívan díszített Cappuccino cupcake születésnapi, névnapi ajándékkísérőnek, tortahelyettesítőnek is kiváló.
Kedvencnek jelölöm
Cappuccino cupcake
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
125 ml napraforgóolaj
125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
4 teáskanál instant cappuccino por (édesítés nélkül)
Díszítéshez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 teáskanál instant cappuccino por (édesítés nélkül)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Cappuccino cupcake hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőlemezre helyezzük a muffinpapírokat. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőlemezre helyezzük a muffinpapírokat. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kimért napraforgóolajat, a tejet, a tojást és a cappuccino port, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. 1 evőkanál csokidarabkát (a doboz tartalmazza) félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk. A sütőlemezt, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral, a habfixálóval és a cappuccino porral felverjük. A tejszínhabot szétosztjuk a muffinok tetején, és megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kimért napraforgóolajat, a tejet, a tojást és a cappuccino port, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. 1 evőkanál csokidarabkát (a doboz tartalmazza) félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk. A sütőlemezt, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral, a habfixálóval és a cappuccino porral felverjük. A tejszínhabot szétosztjuk a muffinok tetején, és megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A cupcake-eket alkalomhoz illően dekorálhatjuk.
A kreatívan díszített Cappuccino cupcake születésnapi, névnapi ajándékkísérőnek, tortahelyettesítőnek is kiváló.
A kreatívan díszített Cappuccino cupcake születésnapi, névnapi ajándékkísérőnek, tortahelyettesítőnek is kiváló.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?