Cappuccino cupcake
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőlemezre helyezzük a muffinpapírokat. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kimért napraforgóolajat, a tejet, a tojást és a cappuccino port, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. 1 evőkanál csokidarabkát (a doboz tartalmazza) félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk. A sütőlemezt, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral, a habfixálóval és a cappuccino porral felverjük. A tejszínhabot szétosztjuk a muffinok tetején, és megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A kreatívan díszített Cappuccino cupcake születésnapi, névnapi ajándékkísérőnek, tortahelyettesítőnek is kiváló.
Cappuccino cupcake
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőlemezre helyezzük a muffinpapírokat. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kimért napraforgóolajat, a tejet, a tojást és a cappuccino port, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. 1 evőkanál csokidarabkát (a doboz tartalmazza) félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk. A sütőlemezt, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral, a habfixálóval és a cappuccino porral felverjük. A tejszínhabot szétosztjuk a muffinok tetején, és megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A kreatívan díszített Cappuccino cupcake születésnapi, névnapi ajándékkísérőnek, tortahelyettesítőnek is kiváló.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?