Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cappuccino cupcake

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)

Tésztához:

125 ml napraforgóolaj
125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
4 teáskanál instant cappuccino por (édesítés nélkül)

Díszítéshez:

200 ml hideg habtejszín
2 teáskanál instant cappuccino por (édesítés nélkül)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Cappuccino cupcake hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőlemezre helyezzük a muffinpapírokat. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kimért napraforgóolajat, a tejet, a tojást és a cappuccino port, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. 1 evőkanál csokidarabkát (a doboz tartalmazza) félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk. A sütőlemezt, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral, a habfixálóval és a cappuccino porral felverjük. A tejszínhabot szétosztjuk a muffinok tetején, és megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

A cupcake-eket alkalomhoz illően dekorálhatjuk.
A kreatívan díszített Cappuccino cupcake születésnapi, névnapi ajándékkísérőnek, tortahelyettesítőnek is kiváló.
Cappuccino cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!